Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги пратам редовно овие изјавиве за ВАР-от, по италијанските медиуми, и навистина е многу чудно, само играчите на Јуве и Алегри прават притисок дека не аја бива технологијава и дека требало да се преиспита истата, во последно време кој го критикуваше тоа беше Алегри после мечот со Аталанта, иако мочкото доби поклон пенал, а се бунеше за поништениот гол на Манџо.
Па ќе се буни кога има двојни стандарди во ВАР-от. Со Џенова се прегледува само дали е фаул и не се зема предвид текот на акцијата каде што играчот над кој е направен фаул ја прима топката во офсајд па потоа е фаулиран. Од друга страна на мечот со Аталанта паѓа гол за Јуве ама со ВАР-от се враќаат назад каде што Лихтштајнер прави фаул и голот се поништува. Нека дефинираат дали ќе има право да се враќа по 30 секунди назад или ќе се прегледува само за конкретно нешто како офсајд, пенал, црвен.

Колку материјал за ремет има во миланезиве леле мори мајко. :LOL::LOL:

Тоа над Пероти не било пенал ???
-Катастрофа сте интераши...
Би навалил главата како прваче и ќе признаем,ко ваша грешка да е па не признавате за жива глава..
Катастрофа....
sto ne go svirnaa togas, ako bilo penal, ili i posle pregledi iako bilo penal, namerno ne go dosudile, zasto inter dobiva pomos od sudii a roma e zrtvata.

Kolku se tocni informacite koi gi citam od sabajle deka gazdata na milan ponudil 25% od akcite na prodazba oti zaglavil vo dolgovi?
makedonskive mediumi ako gi citas, moze i taka e :), inace mislam deka bara novi investitori, kako i da e daleku e od toa deka sve e rozevo na toj plan kaj niv, imaat golem finansiski minus od nad 70m evra, bara nacin da si go namali finansiskiot tovar u idnina so drugi investitori. U globala toa e ...

http://www.reuters.com/article/us-a...ner-seeks-new-investors-sources-idUSKCN1C4180

Чекај малце,Романистиве барате пенал за ситуацијата кога Шкриниар ја исфрли топката во корнер?
За тоа треба да признаеме дека е пенал? Ептен забегал форумов,барем де бевте деца па ајде ќе сфатам вакви глупости да пишувате.

Чекај малце,Романистиве барате пенал за ситуацијата кога Шкриниар ја исфрли топката во корнер?
За тоа треба да признаеме дека е пенал? Ептен забегал форумов,барем де бевте деца па ајде ќе сфатам вакви глупости да пишувате.

Добро извини

Ги пратам редовно овие изјавиве за ВАР-от, по италијанските медиуми, и навистина е многу чудно, само играчите на Јуве и Алегри прават притисок дека не аја бива технологијава и дека требало да се преиспита истата, во последно време кој го критикуваше тоа беше Алегри после мечот со Аталанта, иако мочкото доби поклон пенал, а се бунеше за поништениот гол на Манџо.

И да немаше пенал за ситуацијава на пероти, нема што да признаваме, типичен дуел беше тоа, прв кој ја постави ногата пред топката беше Скриниар.
Најди една изјава на Алегри во форма на видео запис на италјански каде што тој се буни за било што против Аталанта или за било која друга одлука против било кој друг тим. Се друго е медиумско срање. Само од Јувентус се бунеле бе :pos:

И да еве за вашата експертиза од фан клуб на форумов контактот Шкринајар-Пероти не е пенал. Еве ти линк од Медијасет и Калчомеркато што велат за настанов:

http://www.sportmediaset.mediaset.i...iola-della-2-a-giornata_1168731-201702a.shtml

https://www.calciomercato.it/news/2...t_interventi_da_rigore_per_bonucci_e_skriniar

Во првиот линк се вели, цитирам:Roma-Inter, arbitro Irrati
55' contatto Perotti-Skriniar in area. Cesari: "Perotti si allunga il pallone e Skriniar lo colpisce sulle gambe. Era rigore, ma Irrati concede il calcio d'angolo per i giallorossi. Il fischietto sbaglia perché non chiede l'aiuto del Var. Giallorossi penalizzati".

Ако не го разбираш директно, болдираното многу едноставно ќе ти го преведе и гугл транслејт.

Во вториот линк, исто цитирано: Pesa sulla prestazione del fischietto toscano l’errore sul contatto Perotti-Skriniar dopo 55 minuti di gara. Nell’azione il numero 8 giallorosso in area prende il tempo al difensore dell’Inter che in scivolata colpisce la gamba dell’avversario.

Исто и овде вели, грешка на судијата во 55та минута заради погрешна проценка на контактот Шкринјар-Пероти.

Пред некое време постирав и видео каде што се анализира ситуацијата и се вели дека е пенал, а овде вие ми тврдите дека немало врска. Најжално е што судијата свирна корнер, а Шкрнјар ниту во еден момент не ја допре топката.

на истиот меч имаше за мене уште поголема ситуација за пенал кога при нафрлена топка удри во лакт на еден играч од Интер ама никако да најдам видео од ситуацијата.. ја незнам колку само субјективност има на форумот, еве овој Александар91 што потенцирал кое годиште е вајда неможе да не свате деца сме биле, епа друже како јас тебе да те сватам, одиш со глава у ѕид, тоа на Интер е пенал, нема никаков приговор, а ова на Рома врска немало деца сме биле, така тебе ти одговара??
Треба слеп да си да видиш дека не се работи за дуел туку за удар во бутот на Пероти со коленото на Шкринијар па топката потоа, незнам тука што не е јасно, ние тука будали се правиме??

А најсмешно ми е кога го читав оној interlove кој кажува како Интер ја надиграле Рома во секоја смисла и дека шансите на Рома биле шутеви од неизградени позиции, онака дивјачки, а Интер доминирал и постигнал голови од организирани напади. А уствари не е свесен дека имаа среќа во гзот и дека на 1-0 малку фалеше да им се случи потоп, до 67мин главата незнаеја кај им се наоѓа главата, остај трите стативи, имаа Рома уште 2-3 апла зрели шанси за гол. За разлика од Интер кој се ококори кога постигна гол и на крај можеше убедливо да тепа.

Едвај ја чекам наредната на Сан Сиро, да им се врати долгот со камата:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom