Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Prevara - Vara = VAR

Si zamisluvam situacija vo koja Juventus igra finale LS protiv Barcelona i Juve postignuva gol vo 90 min za da sudijava vo 92 min po pregledive na VARO go ponisti golot na Juve i da dosudi penal na Barsa zatoa sto predhodno pred juve da postigne gol Messi se sopnal öd sudijava i padnal u 16 nik na juve( ova so Varo nema nikakva logika Ali AJ) , Barsa si dava gol osvojuva LS, sto li ke se sluci so navivacite na Juventus togas au au au :pos:

A dali moze sea da se vratat godini nanazad so ova varot koa Barsa tepase so Chelsea so gol na Iniesta VO 90 min i da ja ponistat titulava na Barsa ....komedii
Ova so varot opasna rabota duri i zlatnata topka mesto na messi po pregled na VAR da ja dodelat u posleden Moment na Neymar ...
Inaku VAR koristat vo LS?

Последно уредено:
Мене ако ме прашува некој ваков гол ко на Јуве третиот никогаш не би поништил без разлика што имаше чист фаул од Лихтштајнер. Абе ај акцијата си продолжува, паѓа гол, триста работи се дешаваат и овој се навраќа на некој фаул што се случил пред 20 минути ебаго. Кога веќе е воведено нека се користи за ситуации како пеналот за Јуве, одма гледаш дали е рака или не е и пресудуваш.

Var-ot se uklucue i bez da se stopira igrata, ne znam dali znaese toa :)
pa sudijata moze i posle minut vreme da stopira igra i da donese odluka, vikendov vo germanija dortmund taka dobija penal, ausburg napagaa, iznudija korna, ja izvedoa kornata i sudijata stopirase igra i dosudi penal sto se desil pri korna na dortmund nekolku minuti prethodno.
U holandija feenord taka dadoa gol, za da sudijata posle toa donese odluka posle pregledi na snimki deka pred golot imalo penal za drugiot tim so sto golot ne vazese , i ova e edna od maanite na var-ot, pokraj podolgite pauzi za cisti situacii.

Taka da i tie situacii za koi zboris se pregledani i javeno mu e na sudijata deka igrata moze da prodolzi.
Па добро, која е процедурата да дојде ред да застане играта? ВАР јавува на судијата да ја прекине играта за да ја провери дискутабилната ситуација?? Јас мислев дека судијата е тој што го отповикува ВАР за одредени ситуации..
и искрено зар немаше пенал кога му удри во рака на некој од вашите во 16ник, плус одлепена му беше раката од тело, а потоа и ситуацијата кога Пероти беше соборен.. еве овој интерлов дури со потсмев зборува за тие две ситуации, а ги брани вашите пенали досудени, субјективност до максимум..

Па добро, која е процедурата да дојде ред да застане играта? ВАР јавува на судијата да ја прекине играта за да ја провери дискутабилната ситуација?? Јас мислев дека судијата е тој што го отповикува ВАР за одредени ситуации..
и искрено зар немаше пенал кога му удри во рака на некој од вашите во 16ник, плус одлепена му беше раката од тело, а потоа и ситуацијата кога Пероти беше соборен.. еве овој интерлов дури со потсмев зборува за тие две ситуации, а ги брани вашите пенали досудени, субјективност до максимум..
ne moze samo sudija da odlucuva koga ima siutacii koi ne se vo situacija da gi vidat. Mislam i deka so inter se desi bas istovo koga igraa so spal,sankcionirase faul na vrv od sesnaesterec pa mislam deka mu javija deka faulot e napraven vnatre. Ili vnatre u guzva nekoj igrac namerno da udri drug a sudijata vrska da nema, sto se odnesuva do '' penalite '' na roma-inter, spored mene nemase takvo nesto, za rakata do dusa ne mi teknuva, a toa na skriniar ne bese penal a i ko sto rekov, sve toa pominuva na pregled.

Тоа на Пероти повеќе беше пенал од тоа циркузот на Едер против Болоња!

Каков пенал бе за Пероти, дуел си беше помеѓу него и Шкриниар, ебаго не играат балет... Судиско убедување беше според мене, 60% дека не беше пенал, 40% дека беше, не е никакво зло што не го досуди пеналот, пак ќе кажам чист дуел беше, сепак фудбалот е машка игра.

Па она со Едер еден машки дуел што беше. Кечерски зафат!

Како можи да не биде пенал тоа на Едер? Старт од назад,можеби смешен и глуп ама сепак старт.Почист пенал,здравје.

Она врз Пероти беше чист пенал не си правете филмови. Исто и Бонучи против Каљари завлече квалитетно еден противнички играч, а судијата не свирна.

Муабетот ми е да не ми ги правете жртви миланските екипи, особено не Милан.

Па штом го свири оној пенал на Едер, во најмала рака требаше и за Пероти да биди свирнат. Ама џабе муабет правиме, само во круг се вртиме.
Како што споменав погоре, варот не се користи за секој натпревар првава година, туку за одредени. За жал на Рома-Интер немаше ВАР.

Тоа над Пероти не било пенал ???
-Катастрофа сте интераши...
Би навалил главата како прваче и ќе признаем,ко ваша грешка да е па не признавате за жива глава..
Катастрофа....

Па штом го свири оној пенал на Едер, во најмала рака требаше и за Пероти да биди свирнат. Ама џабе муабет правиме, само во круг се вртиме.
Како што споменав погоре, варот не се користи за секој натпревар првава година, туку за одредени. За жал на Рома-Интер немаше ВАР.
Немаат допирна точка двете ситуации, не знам зошто споредуваш.

Ги пратам редовно овие изјавиве за ВАР-от, по италијанските медиуми, и навистина е многу чудно, само играчите на Јуве и Алегри прават притисок дека не аја бива технологијава и дека требало да се преиспита истата, во последно време кој го критикуваше тоа беше Алегри после мечот со Аталанта, иако мочкото доби поклон пенал, а се бунеше за поништениот гол на Манџо.

И да немаше пенал за ситуацијава на пероти, нема што да признаваме, типичен дуел беше тоа, прв кој ја постави ногата пред топката беше Скриниар.

Kolku se tocni informacite koi gi citam od sabajle deka gazdata na milan ponudil 25% od akcite na prodazba oti zaglavil vo dolgovi?

Kolku se tocni informacite koi gi citam od sabajle deka gazdata na milan ponudil 25% od akcite na prodazba oti zaglavil vo dolgovi?

Ама, ама... :(

DFVHdBRXgAAPuQH.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom