Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде Милан изнакупија играчи од секаде (за огромни пари, нема дилеми), нова лига ваму таму, многу од нив промашени епизодисти, смени на тренери... во главном очај сезона. Играа и куп и лига европа и стварно тоа си го зема данокот. И до некаде може да се најде изговор за лошава сезона.
Ама интер бре...
Викнаа етаблиран италијански тренер, искусен, 100 години тренира у лигата, имаат столб на тим кои две сезони играат заедно (Икарди-Перишич-Кандрева), Брозович исто...
Купуваат искусни играчи од фиорентина, кои и не се толку очајни. И пак надвор од први 4. Кој кур ?
Миранда и Скринијар се океј комбинација, имаат очајни бекови нема збор, ипак имаат клупа ајде барем во средина, и ете едер мртвион пак некако ќе помине.
Не ми е јасно како они после разни перипетии не обезбедија топ-3, или ете за до последно коло да решаваат.
Како да се проколнати миланските екипи.

Ајде Милан изнакупија играчи од секаде (за огромни пари, нема дилеми), нова лига ваму таму, многу од нив промашени епизодисти, смени на тренери... во главном очај сезона. Играа и куп и лига европа и стварно тоа си го зема данокот. И до некаде може да се најде изговор за лошава сезона.
Ама интер бре...
Викнаа етаблиран италијански тренер, искусен, 100 години тренира у лигата, имаат столб на тим кои две сезони играат заедно (Икарди-Перишич-Кандрева), Брозович исто...
Купуваат искусни играчи од фиорентина, кои и не се толку очајни. И пак надвор од први 4. Кој кур ?
Миранда и Скринијар се океј комбинација, имаат очајни бекови нема збор, ипак имаат клупа ајде барем во средина, и ете едер мртвион пак некако ќе помине.
Не ми е јасно како они после разни перипетии не обезбедија топ-3, или ете за до последно коло да решаваат.
Како да се проколнати миланските екипи.
Не си го гледал ти Интер изгледа.
Кандрева ни е минус играч, Броз има мозочен удар цела сезона, играчите од Фиорентина се скоро па очај.
Тренерот е искусен, али очигледно незналица...
Нема врска ова со проколнато, ова е комбинација на неиграчи и лош избор на тренери.

Не си го гледал ти Интер изгледа.
Кандрева ни е минус играч, Броз има мозочен удар цела сезона, играчите од Фиорентина се скоро па очај.
Тренерот е искусен, али очигледно незналица...
Нема врска ова со проколнато, ова е комбинација на неиграчи и лош избор на тренери.

Абе знам дека кандрева не е како лани.
100 тренери изменија и милан и интер и пак никако да влезат во топ 4.
Имаа(т) тим за 3то место еве интер да речеме. Нити играа ЛЕ, нити у купот нешто далеку, целосно беа фокусирани на лигата а имаат искусен тренер за лигата. Рома играше полуфинале, лацио 1/4 ЛЕ и пак се позади.
Викаш тренерот незналица. Па не би се согласил дека е целосно негова вината за таква тапа сезона, која ете благодарение на кротоне можете да ја извадите некако . :D

Интер сами се криви кога 2-3 месеци изиграа само нерешено, и примеа голови на 90 минута.

Јас сакам Интер да го тепа Лацио и они да играт ЛШ :)
Ееееее пеерче бе, ние за вас навивавме у ЛШ, ти вака ни враќаш, место да се радуеш римјани шо напредуваат пред северњацине..
Класично романистичко пеериште :icon_lol:

Се зезам брат, не ми закажуј ферка, не за друго, ќе изгубиш :kuracc:

Ееееее пеерче бе, ние за вас навивавме у ЛШ, ти вака ни враќаш, место да се радуеш римјани шо напредуваат пред северњацине..

Znaci nie sme house of Stark, interasive se house of Bolton, milanezive se house of Tully, lacijalive se Tyrel, romanistite se Lanister, napolitancite se Dorniš

Znaci nie sme house of Stark, interasive se house of Bolton, milanezive se house of Tully, lacijalive se Tyrel, romanistite se Lanister, napolitancite se Dorniš
Многу глеаш Game of Thrones дасибеш.. Ја не глеам, па не можам да ти ја потврдам теоријава :icon_lol:, а може си у право..

Во Европа сум за италијанските тимови и секогаш сакам да се пласираат италијанските тимови што можат да и донесат на лигата највеќе поени и сметам дека Интер може повеќе да постигне, можеби вака гледано Лацио имаше подобра сезона, се истури од голови давање, али играње во ЛШ би претставувало за Интер одскочна даска, за разлика од Лацио кој на сметка на играње ЛШ, ќе заврши 7-8ми наредната во Италија.

Кој црни север/југ, 2010 година цел Олимпико ја свиреше сопствената екипа да прима гол за да Рома не биде шампион, од друга страна Рома со победа над Јувентус му има помогнато на Лацио да го освои второто Скудето, тука завршува муабетот за северњаците и југот. :)

А сакам да оди Интер во ЛШ бидејќи мислам дека подобро би ја преставиле Италија, а и ќе им биде овозможено повеќе да трошат отколку да продаваат летово. Имаат амбициозни сопственици и проект за развој и напредок на клубот, за разлика од Лацио.
Секаааааааако дека е ради тоа, секако :icon_lol:

Подобро ќе ја претставеле Италија, имале амбициозни газди. Не може да ми истекне некое име, @Stefan-kobe помагај со нешто кое што ќе ја долови грижата на Бум за лигата :icon_mrgr:

Во Европа сум за италијанските тимови и секогаш сакам да се пласираат италијанските тимови што можат да и донесат на лигата највеќе поени и сметам дека Интер може повеќе да постигне, можеби вака гледано Лацио имаше подобра сезона, се истури од голови давање, али играње во ЛШ би претставувало за Интер одскочна даска, за разлика од Лацио кој на сметка на играње ЛШ, ќе заврши 7-8ми наредната во Италија.

Кој црни север/југ, 2010 година цел Олимпико ја свиреше сопствената екипа да прима гол за да Рома не биде шампион, од друга страна Рома со победа над Јувентус му има помогнато на Лацио да го освои второто Скудето, тука завршува муабетот за северњаците и југот. :)
Абе углавном твое мислење си е и не планирам да те убедуем да го мењаш, али сметаш дека тимот шо просипа бодови со повеќето тимови од долен дел на табела би бил бољи у ЛШ од Лацио? По чему?! Ќе го купат Меси летово?
Не ми се мрчи у моментов, ама фудбалот е тимски спорт, и се додека еден тим не функционира како колектив, џабе ти се најави и ѕвезди и планови и шоидае..

Секаааааааако дека е ради тоа, секако :icon_lol:

Подобро ќе ја претставеле Италија, имале амбициозни газди. Не може да ми истекне некое име, @Stefan-kobe помагај со нешто кое што ќе ја долови грижата на Бум за лигата :icon_mrgr:
Мене искрено никад не ми било тоа јасно, а гледам многу луѓе го практикуваат. Да бе сеа ќе земам за Јувентус ќе навивам у Европа пошо бил талијанска екипа, СЕКАКО, нема проблем. Ни у Берлускони куп нема да навивам за нив и Милан. Можда некад за Лацио или некоја друга жабарска екипа, ете така чисто ако ми е подраго да победат во однос на противникот, ама да се потресувам за лигата ќе си го прашам. :D Божем лигата е крива ако Интер допира дно и не може да обезбеди ЛШ.

Исто и јас секоја чест на рома годинава во лш, ама јас никогаш не навивав за нив, едноставно не можам, а и не сакам.
@Boom Shaka Lakka да биде и обратна ситуација ќе ја видиш истата слика сигурен сум 100 посто, едноставно такво е ривалството

Раџа се ќе направи, само да му олесни на Јувентус против Наполи :D

p.s. Гној натпревар.(мање више очекувано)

Последно уредено:
Инаку ако се прашувате зошто сите се гушкаа со Таљавенто на крајот, тоа е заради тоа што ова му е (најверојатно) последниот меч во кариерата бидејќи има полни 45 години и го достигна лимитот до кој може да суди во Италија.

Чао легендо, Јувентус никогаш нема да те заборави, Таљавентус <3 :ljubove::ljubove:

tagliavento-arbitro.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom