Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој термин е ова бе од 12:30 во сабота за милансково дерби :icon_lol:
17951777_1318020981566435_732888678060865333_n.jpg
вечер сите у црква ке идат

Кој термин е ова бе од 12:30 во сабота за милансково дерби :icon_lol:
17951777_1318020981566435_732888678060865333_n.jpg

Термин ко термин.

На Спортклуб коментаторот Гојко Андријашевич пред 10-тина денови во пренос од Премиер лига спомна, дека демек се разгледувало во иднина во Неделите да има натпревар од 9:30 во Премиер лигата поради навивачите од Кина и далечниот исток.

Така да, ова од 12:30 за Миланското дерби не треба да чуди.

Штета што од НБА кошарка ретко во вечерен термин во Саботи и Недели се играат дерби средби за нас фановите од Европа.

Термин кој ќе го направи дербито најгледан натпревар во историјата на серија А. Така да не знам воопшто што е смешно.
Па смешно е што и гзот под кирија го дадовме кај тие смрдени кинези.
Не би ме чудело и кучиња печени да се вртат пред сан сиро во блиска иднина [emoji4]
Мене ми е одвратно да го гледам дербиво во 12 сабајле,а и не само мене,пола европски навивачи се жалат.
Али шта чеш коа немавме среќа и ни рикнаа со кеш италјанските газди.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Па сопственици на клубовите се кинези, од една страна сакаме да се подобрат финансиите на клубовите преку маркетинг и слични курци а се буниме за нешто вакво.
Па Реал и Барса што немаат никаква допирна точка со кинезите го сменија Ел Класико терминот, почнаа да играат на пладне, попладне у 16 часот. Истотака и другите нивни утакмици се во вакви бош термини.
Англичаните дербињата ги играат во 13:30, најчесто во сабота, во недела имаат највеќе 2 утакмици мртви па пак се најгледана лига у свет.

Сакаме да живне калчото а мрчиме за некои вакви промени. Нема ниедна утакмица моментално, цел свет ќе го гледа дербиво. Не гледам причина да не се ``игра`` за кинезите односно азискиот пазар, сите знаеме од кај идат највише пари. Манчестер само што не се преселил у азија ебате, Барса им се даде на катарците, 900 години немаа спонзор на дресот доека не дојдоа овие.

Па смешно е што и гзот под кирија го дадовме кај тие смрдени кинези.
Не би ме чудело и кучиња печени да се вртат пред сан сиро во блиска иднина [emoji4]
Мене ми е одвратно да го гледам дербиво во 12 сабајле,а и не само мене,пола европски навивачи се жалат.
Али шта чеш коа немавме среќа и ни рикнаа со кеш италјанските газди.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Не знам што толку ти мења дали газдата е Кинез, Италијанец или Мароканец. Доколку вложува во клубот ко што треба не знам зашто смета тоа. Премиер лига со години има вакви термини па никој не се жали. 12 ипол е не е 6 7 8 сабаље.

Кинезиве како за сефте ќе уживаат во маестралните потези од велемајсторите на фудбалската игра... Нагатомо, Медел, Дамброзио, Мати Фернандез, Калабриа и Де Шиљо.

:kafence:

Хаос дербиво,у сред пладне, кинези газди,без Галиани на трибини после 30 год, екс прецеднициве можда и ќе бидат таму.

Фоза нелешено :D

Не дека хејтам ама можам да замислам ако Јуве спаѓаше во ситуацијата на миланските клубови, мислам да беше обратно ситуацијава, какви само тролови цело време ке имаше од интерашиве особено. Цело време се шегувавте порано со ПСЖ арапска екика, Сити или Челзи, сега за вас што да кажаме ??? Јуве остана гордост чиста италијанска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom