Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

hehe najdobar golman na site vreminja hehe

Глупо звучи нели?

Старо е ова веќе, не се важи

:D[DOUBLEPOST=1491165869][/DOUBLEPOST]

Една топка не доби. Не знам дали лошо играа, или целта беше играј и немој да изгубиш... :toe:

п.с. Ако добро приметив, само една шанса за гол имаа, и таа ја искористија.

Mnogu slaba i bedna igra na juventus ako mislat deka so takva igra imaat sansa protiv barselona gadno se zaebale.

hehe najdobar golman na site vreminja hehe

Глупо звучи нели?
Другар, коментарот повеќе ми беше ради она неговото sempre a loro, ради таа арогантност што ја прикажа и кривицата за поразот ја префрли на судиите.

За да си толку арогантен треба да си и класа и никогаш да не ти се деси пех, пошо ќе ти јадат говна.

Mnogu slaba i bedna igra na juventus ako mislat deka so takva igra imaat sansa protiv barselona gadno se zaebale.
Не дека сум задоволен од прикажаното ама од авион се гледаше дека Јуве изигра колку да не изгуби и да ја одржи колку-толку разликата со Рома. Иначе по таа логика, ако игра Барса ко со Депортиво, тогаш нема што да бара со Јуве.

Веќе кога тупиме околу падот на серие а, мора да се истакне дека исто така голем удел во се тоа имаат и тренерите кои продефилира последниве години по клубовите низ италија.
Јувентус, покрај тоа што имаат подобар ростер од другиве (Наполи и Рома пред се, Интер и Милан ко историски гиганти во серие а) , најдобрата позиција која ја имаат бјанконерите овие неколку сезони е тренерската.
Објективно да збориме, Наполи и Рома, па и Интер(знаеме каква им беше сезоната од тој аспект) имаат сосема солиден ростер за надигрување со јувентус. Но во меѓусебните дуели низ годиниве се чини никако да пронаоѓаат права хемија и тактика како да се соочат со Јувентус. Покрај тоа, мора да се земе во обзир фактот што немаат константост екипиве ко Наполи и Рома против послабите у лигата.
И овој Сари а и Спалети се чинат како просечни тренери. Монтела покажа малце амбициозност со подмладување, иако и он некако многу климаво делува како тренер.
Пиоли мислам дека и он нема долгорочно да се покаже како добар тренер, земајќи ја во предвид неговата авантура со Лацио од претходно. Но сепак останува да видиме за него.
Пристапот на Сари против Реал, као предвремено се откажа од пласман понатака и пичкарењето на Спалети после Лион се само доказ за тоа.
Мора малце и од тој аспект да се модернизираат. Неможе ти со Рудигер и Манолас да се браниш против полетна екипа ко Лион, ко да се Алдаир и Кафу.
Неможе со Реал на пример да даваш изјави "ќе пробаме да им напраиме проблеми". Абе ќе ги мотивира да газат, а не ко упла да фатиле. Ова ми се само примери за потврдување на мојата теза, а ги има многу други.
Денеска јуве на пример тактички сосем коректно си изигра. Си знаеа што сакаат, си го бараа тој гол и ете им нерешено. Чиста работа.

59997b8e04b745f1b1688e4a5806af0b.png

Поставената линија за офсајд кај е, а кај е Брозовиќ :icon_lol:
Уште коментаторов ќе паднеше у несвест дека примиле гол од офсајд :)

75-76 минута каква шева им изиграа на прва играчите на Сампдорија, ко у маало кога заебаваш копиљаци помали 10 години.

Kakov idiot e ovoj Brozovic majko mila, strasen antitalent

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Само да се најде некој да го купи за 45 милиони :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom