Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш ме занима дали Наполи ги прележа детските болести,и може да биде шампион.Не дека ова е решавачки дуел,али чисто ме занима како ќе се покаже на ова гостување.

Треба да ја вратат онаа емисијата "Говорете Македонски", јес да од самиот наслов се гледа дека и тие не се нешто добри во тоа, ама ако не можеш да разликуваш битен, најбитен и небитен... си го ебал ежот.
Изгледа треба да му нацртам во пејнт како екстрим што правеше за да разберат која ми е поентата,како да не се работи за возрасни луѓе туку како на деца од 13 години да му објаснувам..џабе изгледа...

Џонтра дури предвидува ако бил онај ако бил овај..а не размислува дека сите тие одбрани се последица на екипата што игра пред него ,што се борат,што покриваат,што грешат што испаѓаат...

Едноставно е ...фудбалот е спорт каде се игра на терен 90-120 надолжна линија,45-90 попречна линија и на гол широк 7.32 и висок 2.44 ..голманот е човечко сушетство од прилика 175-210 сантиментри висок ..без разлика на неговите способности според неговата улога неможи да влијае премногу на натпреварот ..морам вака да објаснам..следниот пат кој ќе се противи ќе почнам да цртам

Баш ме занима дали Наполи ги прележа детските болести,и може да биде шампион.Не дека ова е решавачки дуел,али чисто ме занима како ќе се покаже на ова гостување.
Наполи го направи најбитното годинава, а тоа е добивањето на мечевите против малите тимови, нешто што под водство на Мацари, а особено под водство на Бенитез многу тешко го правеа. Вечер ним им одговара многу и нерешен резултат што им дава можност да ја искористат максимално својата одлична контра преку брзите играчи Инсиње, Алан и убиственоста на Игуаин во нападот.

Изгледа треба да му нацртам во пејнт како екстрим што правеше за да разберат која ми е поентата,како да не се работи за возрасни луѓе туку како на деца од 13 години да му објаснувам..џабе изгледа...

Џонтра дури предвидува ако бил онај ако бил овај..а не размислува дека сите тие одбрани се последица на екипата што игра пред него ,што се борат,што покриваат,што грешат што испаѓаат...

Едноставно е ...фудбалот е спорт каде се игра на терен 90-120 надолжна линија,45-90 попречна линија и на гол широк 7.32 и висок 2.44 ..голманот е човечко сушетство од прилика 175-210 сантиментри висок ..без разлика на неговите способности според неговата улога неможи да влијае премногу на натпреварот ..морам вака да објаснам..следниот пат кој ќе се противи ќе почнам да цртам
Голманот обично носи по 15 бодови во сезона. Голманот е тој што ја поставува одбраната и ја контролира при прекини и слободни удари. Голмано е тој што може да поправи кога одбраната ќе заебе во повеќе случаи него ли обратна ситуација. Да не влијаеше толку голманот Арсенал немаше да го купува Чех, Реал немаше да го седне на клупа Касиљас, Баерн немаше да лупне огромна сум на Ноер. Барса на гол ќе го играше Пинто. Тотенхем нема да го купува Љорис ќе им бранеше Гомез.Јуве немаше да го држи на гол Буфон. Челзи немаше да го купува Куртоа. Што кога сме кај него се гледа Атлетико и разликата откако си е отиден Куртоа кој имаше клучни одбрани што му донесоа на Атлетико титула и финале ЛШ. Изгледа и они милсат дека голманот не е толку битен.

Во ред е ако не се согласуваат со нешто и не гледаат така на работите. Ама извртување на реченици е нешто што највеќе ме иритира. А тоа многу често се дешава во темиве за лигиве од Англија, Италија и Шпанија. Можеби има и на други места ама изгледа не сум обрнал толку внимание.
Исто како со Енрике пред некој ден, им викаш дека не би го ставил во топ5 а ти реплицираат со "Енрике бил просек :pos:" и оди реплицирај му нормално да те видам.

Во ред е ако не се согласуваат со нешто и не гледаат така на работите. Ама извртување на реченици е нешто што највеќе ме иритира. А тоа многу често се дешава во темиве за лигиве од Англија, Италија и Шпанија. Можеби има и на други места ама изгледа не сум обрнал толку внимание.
Исто како со Енрике пред некој ден, им викаш дека не би го ставил во топ5 а ти реплицираат со "Енрике бил просек :pos:" и оди реплицирај му нормално да те видам.

Ti da ne si obrnal vnimanie na nekoja tema na kajgana?!
Nema sansa!!

Вечер не е решавачки меч, но е многу важен. Се надевам Орсато (ако тој судеше, не се ни сеќавам) нема да го зафркни натпреварот. Човекот е тотално изгубен случај. Годинава мислам на два натпревари на Рома го гледав и на некој друг натправар. Глуми лудило, т.е. некој авторитет таму, каде што не е потребен, а каде што треба се прави слеп.
99% може да има црвен картон за некој. :)
Јуве е фаворит според константноста во текот на целиот меч, којашто ја демонстрираше последниве десетина натпревари и поради домашниот терен. Наполи е непредвидлив. Ако изиграат мудро може и да изненадат.
Како и да е...:kafence:

Ti da ne si obrnal vnimanie na nekoja tema na kajgana?!
Nema sansa!!
Океј Марли, во ред е. Дежурен сум по сите форуми. Гледам барем ти сѐ знаеш за мене.

А ти сега ај стај ја таа сликичката, оти по тоа те знам само, небитен си!! :boksix:

ако голманот е небтина позиција зашто тогаш во кошарка и рагби нема голман?
5476006f144103912643404246_700wa_0.gif

Океј Марли, во ред е. Дежурен сум по сите форуми. Гледам барем ти сѐ знаеш за мене.

А ти сега ај стај ја таа сликичката, оти по тоа те знам само, небитен си!! :boksix:

Вау, небитен си !! Јако ме заеба брат, ми го стае цел !
Кј го научи ова ?
Сигурно у темата за Азербејџанска лига кога си пробуел да лапаш лајкчиња од навијачите на Карабах, оние на Баку ти викале бегај бе не го дрви курот, небитен си !

Него кој смо више туе, како Манчестер ? Борбата за титула до кај е ?

ахахаха
Голманска интервенција било последица од екипата што игра пред него. Брат не знам што планираш да постигнеш со глупиве муабети.
Да не не ти е доволен примерот со Хандановиќ сезонава. Па уште димензии пишал.
Ај ти земи цртај, ја ќе те тагнувам секој пат кога поради голман некоја екипа ќе си замине со 3 бода на крај за да ти докажам дека крајно дебилни муабети тераш, ова ни деца од 13 години не би го збореле ко што спомнуваш погоре.

Голман може не е толку битна позиција за екипа што нема никакви аспирации односно што имаат сигурен опстанок и што се движат тука негде на средина на табела па може и чист просек да им стои на гол, ко Падели у Торино, Бизари у Киево, тие Спортиеловци, Вивијановци компанија.
Екипа што се бори за висок пласман ништо не праи без квалитетен голман, прашај било кој спортски работник ќе ти го каже истото.

Не можел многу да влијае на натпреварот ццццццц

Вау, небитен си !! Јако ме заеба брат, ми го стае цел !
Кј го научи ова ?
Сигурно у темата за Азербејџанска лига кога си пробуел да лапаш лајкчиња од навијачите на Карабах, оние на Баку ти викале бегај бе не го дрви курот, небитен си !

Него кој смо више туе, како Манчестер ? Борбата за титула до кај е ?
Гледам си почнал да учиш по нешто од мене. (y)

А за борбата за титула, си помешал нешто. Оди прај муабет со тој кој ти го рекол тоа. И пак ќе ти кажам, ако сакам лајкчиња ќе спамам со сликички како тебе, секој ден те една иста. :D

Абе во фудбалскиот тим на терен е една цела единица ако еден дел не функционира како што треба не голман од светски размеи, не дефанзивци не среден ред се е џабе.

Гледам си почнал да учиш по нешто од мене. (y)

А за борбата за титула, си помешал нешто. Оди прај муабет со тој кој ти го рекол тоа. И пак ќе ти кажам, ако сакам лајкчиња ќе спамам со сликички како тебе, секој ден те една иста. :D

Ете ти лајкче Учителе !!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom