Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е што е.
Ау чекај малце, Интер како Барселона ми ги кажуеш па да ни "дозволуваат" гол да дадеме.
И еве, 2 чисти гола Милан промаши, плус Балотели статива погоди затоа што Интер дозволил ?
Дерби утакмица е не ме заебавај, каков е тој менталитет на противниците да им дозволувам да напаѓаат и 3-4 пати да дојдат до гол, барем ти немој со такви кладионичарски муабети...

Многу добро си одиграа напаѓачиве со оглед на тоа со каква средина има Михајлович, се проигруваа створија некоја шанса но немавме среќа. За разлика од вас, еве Перишич и Икарди беа отсечени буквално, двајцава дали направија пас еднаш еден со друг. А јоветич милан го фаулираа, му вршеа пресинг константно, пошто дечково се гледа дека е у форма, а искрено не му дозволија на црногорецов да дојде до шанса за гол, иако беше многу продорен, и доста од играта моменталниот интер се заснова на неговата добра форма ( се глеа).
Друже, Манчини форсира пристап неадекватен за играчкиот кадар со кој располага. Мене ми нема резон да му остави на Милан толку лесно да доаѓа до зоната на удар и таму да ги чекаат, па таму да вршат пресинг и обиди да се одзима топката, ова свесно го правеа Интер и не им е прв пат.
На Милан со таква средина не смееш тоа да им го дозволиш, и не само на Милан, и на остали условно кажано послаби тимови во Италија. Ги немаат милан Руи Коста и Кака, бочно Кафу и Сержињо а напред Шева, па ти свесно да не им вршиш висок пресинг и да ги натераш да играат поповлечено односно да го играат она што Манчини го форсираше со Интер во голем дел од мечот.
Башка ко што реков у темата на Интер, во тимот има низа играчи на кои не им одговара таквата поставеност и пристап на Манчини, поготово на Икарди на пример, овде само се надоврзувам на твојот муабет, зашто делувал Икарди а и Перишич отсечено, а како не би, кога во најголемиот дел од мечот само они 2ца плус Јоветич беа на половината на Милан, нит бековите повлекуваа ( денес у напад они беа очај ) нит па средината, статичен фудбал, движење без топка ужас. Тоа се работи што се учат на тренинг, и убеден сум дека ова е дел од дефектната филозофија на Манчини која мене ми е тотално нејасна.

:pos::pos:

Ко мајмуни на банана се палиме на 3 од 3 :)

Дај бе опрајте се , почетничка среќа на првите 2 меча имавме, вчера мечот не го коментирам зашто ќе треба 7 страни да испишам со пцовки за пластичното фризурче на Манчини се да му ебам по список.

Каков не-тренер треба да си на 1-0 од 60та да почнеш да се повлекуваш и браниш ко да играш со ебана Барселона.

Друго, уште не ги научил измените волот - Дали пошто е глуп или Асадо кланот уште си работи во Интер - не знам

Љаич требаше и МОРАШЕ да влезе а не оноа ветрушкана Паласио што веќе не е ни за во Аргентинска 3та да игра.

Со ваква игра далеку сме од титула само што уште ни се нема потрошено среќата.

:pos::pos:

Ко мајмуни на банана се палиме на 3 од 3 :)

Дај бе опрајте се , почетничка среќа на првите 2 меча имавме, вчера мечот не го коментирам зашто ќе треба 7 страни да испишам со пцовки за пластичното фризурче на Манчини се да му ебам по список.

Каков не-тренер треба да си на 1-0 од 60та да почнеш да се повлекуваш и браниш ко да играш со ебана Барселона.

Друго, уште не ги научил измените волот - Дали пошто е глуп или Асадо кланот уште си работи во Интер - не знам

Љаич требаше и МОРАШЕ да влезе а не оноа ветрушкана Паласио што веќе не е ни за во Аргентинска 3та да игра.

Со ваква игра далеку сме од титула само што уште ни се нема потрошено среќата.

Дека до 60та минута се убија напаѓајќи... главно од контри ги правеа акциите, Милан имаше далеку повеќе од играта и нападите на гол. Една топка да влезеше претходно, ќе беше сосема друг натпревар, али тоа е.

Само ќе пишам дека на Мело мамицата у пичка ќе му ја изнаебам и толку!

Со ништо не заслужи Интер 3 бода да однесе али се деси таа ебана глупа контра.

Победава у дерби може да ги мотивира дополнително и да влезат у некоја опасна серија али ќе видиме шо ќе биде.

Милан мора да победи следната со кој и да игра!

Балотели после текмата го исвиркувале од Курва Норд и овој за инает земал го соблекол дресот и го бацил амблемот.
Само така машко,сега ќе те имаат на пик,само не заборавај со кого освои триплете и која екипа те направи играч.

На Мело можете да му го издувате сите,вчера одигра врхунски јако.И јас го мразам,ама таква будала мора да се има во тим што ќе ора напред назад и нема страв да влезе во дуел,да се тепа,да добива жолти картони.Уште мозокот да си го среди и да не избувнува после три секунди таман ќе биде.

не се заборава така лесно фрлањето на дресот.Кој го ебе кога нема пола грам мозок,ќе го јаде.

Страшен играч може да биде,ама шарлатан е

Неблагодарно копиле е Балотели ... нема навивачи што го сакаат. Интер му овозможи се во кариерата, а овој уште у времето кога играше за Интер се сликаше у дрес на Милан. Има да го пцујам до крај на кариера. Фрлањето на дресот по Интер - Барса беше капак на се. Исто и Михајлович пред дербито ми скока на анти-интерашки песни па уште и се фали како не изгубил дерби како тренер? Кое дерби бе ???? Сампдорија - Џеноа у 2 години кариера ко главен тренер ?

Се сложувам дека најреално ќе беше нерешено вчера ама ради овие двајца највеќе ми се напраи мерак што тепаа Интер па нека си се гушкаат на тренинг сеа. Ебате неблагодарните.

Само ќе пишам дека на Мело мамицата у пичка ќе му ја изнаебам и толку!

Со ништо не заслужи Интер 3 бода да однесе али се деси таа ебана глупа контра.

Победава у дерби може да ги мотивира дополнително и да влезат у некоја опасна серија али ќе видиме шо ќе биде.

Милан мора да победи следната со кој и да игра!
Tri od tri imate bachko, ne znam sto se bunis. Na dobar pat ste, prodolzete vaka. Igrata e tuka, zasiluvanjata top, rezultatite ke dojdat kad tad, najverojatno nikad.

Наредно коло ќе им покажеме на Јувенташите како се јаваат магариња а не ко некои што се јавани ОД магариња.

Кога сме кај Јувентус, наредно коло ги пречекува:

Уште еден бод како планина ако успеат да извадат ќе биде добро, ама нека не се форисра тренерот сепак е САМО 4 коло, и они го имаат најдобриот тим на хартија, иако уште не се уиграни, ама ќе видат сите коа ќе им тргне, сепак е ова само почеток.
Буфон најдобар голман во свет, Киелини најдобар дефанзивец во свет, Сандро најдобар лев бек со најмногу добиени дуели и одличен во нападот, Погба најдобар играч од средниот ред, Маркизио најдобар играч на неговата позиција во свет, Стураро најдобра замена во свет, Квардадо јачи од Јоветиќ, Дибала новиот МЕСИ, Мората најдобриот млад напаѓач ако не и најдобар напаѓач у свет. И нормално седум-димензионалниот ONE and ONLY Переира (кој читав кај вас у фан клуб сега е еден од најплуканите играчи :icon_lol:)

Кога сме кај Милан немаат среќа, го пречекуваат расположениот Палермо, и после таа утакмица исто ќе биде ''реално беше барем нерешено да извадиме, повише шанси имавме само да влезеа''... :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom