Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прегледај го приврзокот 143267
Еве ти 3-5-2 @Mondonico :icon_lol:

Сала на местото на Алан може.
Нема никаква смисла формацијата со Иличич и Инсиње крилести бекој ( Џони :kuracc:), Флоренци штопер и Бонучи лево во тројката, кога веќе си ставил тројка одбрана Бонучи игра централно 5 години веќе на либеро позицијата.

Слабо Серија А изгледа годинава.

Нема никаква смисла формацијата со Иличич и Инсиње крилести бекој ( Џони :kuracc:), Флоренци штопер и Бонучи лево во тројката, кога веќе си ставил тројка одбрана Бонучи игра централно 5 години веќе на либеро позицијата.

Слабо Серија А изгледа годинава.

Не ја сфаќај буквално формацијата. Кога се бира најдобрата 11ка за цела сезона не се гледа дали Иличич и Инсиње можат како крилести бекови да играат и дали Флоренци би играл со двајца партнери назад како централни дефанзивци (нормално дека не може) туку едноставно се бираат најдобрите 11 и тоа е тоа.

По мене тоа со картоните е малку бесмислено. Не викам дека треба да добива секој натпревар жолт, ама еден добар дефанзивец треба да има доста картони, тоа е приказ дека игра со желба, жар и по малку "губење" на главата што го прави јак дефанзивец според мене.
фелипе мело како деструктивен играч губи глава, игра со желба и страст и што прави? се глупира добива црвени секој 2 меч... Нема врстка тоа дека за јак дефанзивец да си мораш да имаш картони.. Јак дефанзивец според мене е тој што перфектно ја чита играта, знае да се постави и да расчистува топки и да пресекува топки во клучни моменти, настрана што треба да биде физички јак и со глава да игра солидно...

фелипе мело како деструктивен играч губи глава, игра со желба и страст и што прави? се глупира добива црвени секој 2 меч... Нема врстка тоа дека за јак дефанзивец да си мораш да имаш картони.. Јак дефанзивец според мене е тој што перфектно ја чита играта, знае да се постави и да расчистува топки и да пресекува топки во клучни моменти, настрана што треба да биде физички јак и со глава да игра солидно...
и ја се слагам со тебе, Фердинанд има 5 жути картони вкупно у цела кариера ама многу добро ја читаше играта.

Ранокија играше добро у Бари со Бонучи и после во Џенова исто, не за џабе Интер плати толку пари за него, слична е ситуацијата и сеа со Ромањоли.
И двајцата играа/т у мртви тимови, Ранокија на почетокот и у Интер беше добар првата сезона ипол, после се погуби, поготово коа го ставија капитен.

Има време за Ромањоли, млад е, талентиран е и сеа за сеа добро се води покрај идиотите у Милан што играат со него. Преку кур ако добил црвени картони, и Муриљо и Миранда сезона 100 црвени имаат па не може некој да рече дека не се добри и талентирани поготово првиот.
И Ругани го утепаа од фалење, никад у живот не добил картон, никад у живот фаул не напраил кур се тресе па годинава 4 утакмици изигра и на сите беше потоп.
Беше јас сам реков дека ме разочара до таја утакмица до и со Торино тотално, нервоза, рано тргнување на дуел, испаѓање на моменти али од ко го акнаја медиумите од земја, Алегри го подповлече, приватно тренираше се среди малиот. Али зато од тогаш на левата страна кај Киелини си кини малиот. Не ми е јасно како очекувате еден младинец од 21 година (која за дефанзивец е ко 15) да биди Младини од првата година. Тоа со картоните да беше ваш играч немаше да прекините да го зборате како шо не прекинавте за талентот на Кондомот :D и ете. Ромањоли е ѕвер потенцијал до небо и назад. Пред сезона реков мн убо фино Ромањоли - Ругани се она што требаше да бидат Ранокија - Бонучи. Да се надеваме дека ни еден од двата нема да има таква кариера бар досега како Ранокија. Пошто сепак мислам за Италија навиваме o_O

Голот на Рома беше чист офсајд, ама јебига.

По мене тоа со картоните е малку бесмислено. Не викам дека треба да добива секој натпревар жолт, ама еден добар дефанзивец треба да има доста картони, тоа е приказ дека игра со желба, жар и по малку "губење" на главата што го прави јак дефанзивец според мене.
Maлдини и Занети се играчи кој во цела 20+ годишна кариера имаат само по 1 црвен картон. Занети мислам и дека нема добиено, а тој на Малдини е на пријателска. Па пак се меѓу најдобрите дефанзивци во историја и ретко кој играл со поголем жар и поголема желба од нив.

Maлдини и Занети се играчи кој во цела 20+ годишна кариера имаат само по 1 црвен картон. Занети мислам и дека нема добиено, а тој на Малдини е на пријателска. Па пак се меѓу најдобрите дефанзивци во историја и ретко кој играл со поголем жар и поголема желба од нив.
Занети има само еден, против Удинезе.Малдини нема ниту еден.

К*ров се важи за офсајд? Очајни се сите, на кои Тоти им набил комплекси!
Не знам кој е искомплексиран со 'рогање' на играчи, и испади како овој со Болоња.

Како и да е, Болоња заслужи бод.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom