Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Хандановиќ
Алонсо Муриљо Миранда Кулибали
Пјаниќ Бонавентура Алан
Калиниќ Игуаин Дибала​
според гол.ком
Веројатно ова е најблиску до реалноста, не дека има тројца играчи на Интер, али најозбилно, од сите листи што ги видов оваа на најреална ми изледа.

П.с. Алонсо не игра лев бек? Зашо десно го стаиле?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Веројатно ова е најблиску до реалноста, не дека има тројца играчи на Интер, али најозбилно, од сите листи што ги видов оваа на најреална ми изледа.

П.с. Алонсо не игра лев бек? Зашо десно го стаиле?
Ја го стаев десен ?
И ?
Има проблем?
А?
А?
А?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Ја го стаев десен ?
И ?
Има проблем?
А?
А?
А?
Таман работа бачко, само ми беше дилема Син да не ти го хакнал акаунтот, ипак за десен бек се работи. :icon_lol:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Секој што поназад на страните рече дека Хандановиќ е подобар или еднаков на Буфон нека оди да се обеси за мадињата на Аце на плоштад. Ханда мртвиот што не знае когаа треба да искочи на нафрлена топка, што му проаѓаат топките низ раце, му ебам тоа касперот. Знае да скине тешки зицери али како што знае да усере некои прелесни ситуации тоа никој не го може.
Буфон е Бог за него.
Ако веќе прави некој тим на полусезонава, без Муриљо и Хандановиќ мислам дека не бива. Првиот можеби е најдобар дефанзивец во Италија моментално, а Ханда иако не ми е по мерак сепак брани фантастично и единствена лоша утакмица му беше против Фиорентина.
Те чекал Аце.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Те чекал Аце.
Пријател, за полусезонава зборуваме, не генерално како играчи. Ако ти генерално ми ги споредуваш Буфон и Хандановиќ и ми тврдиш дека вториов е подобар, ондак имаш некој сериозен проблем со познавањето на овој спорт.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.412
Секој што поназад на страните рече дека Хандановиќ е подобар или еднаков на Буфон нека оди да се обеси за мадињата на Аце на плоштад. Ханда мртвиот што не знае когаа треба да искочи на нафрлена топка, што му проаѓаат топките низ раце, му ебам тоа касперот. Знае да скине тешки зицери али како што знае да усере некои прелесни ситуации тоа никој не го може.
Буфон е Бог за него.

Него, ако тепаме утре 13 бода пред Јуве а? Not bad.
Кога те цитирал овој Matrix да искористам веќе.

Ако изгубите наредна ќе се изедначиме на бодови :motorce:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Па ако збориме за полусезона, младион Донарума најдобро брани... Е тоа што има дрва у одбрана и општо генерално дрва соиграчи, тоа е друга работа ...

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
@Stefan-kobe
Браво, ваѓај се сега. Ево читај си шо пишав:

Секако, Ханда не може да се споредит за успесите шо ги има Буфон во кариерата или пак, да го споредуваш Ханда со Буфон во најдобрите години, Џиџи секако тука е подобар, ама да речиш сега дека Буфон е класи над Ханда моментално, или за инает зборуваш или мора да си ретардиран нешо, трето нема.

tl ; dr
Ханда = Буфон моментално
Ханда > Буфон во пенали, anytime. :)
А ти после се избаци со постот за мадињата, како не може овај Ханда моментално да се спореди со богот Буфон.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Дечки..што се случи со Андерсон?..зошто овај ѓупакот игра толку лоша полусезона а минатата сезона беше сеоски Нејмар?..што се случува со чоекот?..повреда ова она?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.412
Дечки..што се случи со Андерсон?..зошто овај ѓупакот игра толку лоша полусезона а минатата сезона беше сеоски Нејмар?..што се случува со чоекот?..повреда ова она?
Кога цел Лацио тргна надолу и тој потона. Јас сепак верувам во дечкото, лани тоа што го покажа мислам дека не беше краткорочен блесок, туку стварно имаше квалитет во неговата игра. Сепак ако сака да се развива, треба во поквалитетен клуб да направи трансфер.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога цел Лацио тргна надолу и тој потона. Јас сепак верувам во дечкото, лани тоа што го покажа мислам дека не беше краткорочен блесок, туку стварно имаше квалитет во неговата игра. Сепак ако сака да се развива, треба во поквалитетен клуб да направи трансфер.
На пример да дојди во Интер и да пропадни како Зарате и Хернанес..да му ебам просеците

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.412
На пример да дојди во Интер и да пропадни како Зарате и Хернанес..да му ебам просеците
Прекасно замина Хернанес од Лацио, а и реално тоа што Андерсон го покажа дефинитивно отскокнува од она што го покажуваа Хернанес и Зарате.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Опта паоло се занимавале со сува статистика а вие со каква се занимавате ?

Сте изгледале едно полувреме од Сампдорија и тврдите дека Вивијано не е за во најдобриот тим.
Или пак сте изгледале 3 од Наполи и го вбројувате Хисај во тој најдобар тим.

Си кажав јас, џабе е ова, никој ништо не разбират.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.412
Опта паоло се занимавале со сува статистика а вие со каква се занимавате ?

Сте изгледале едно полувреме од Сампдорија и тврдите дека Вивијано не е за во најдобриот тим.
Или пак сте изгледале 3 од Наполи и го вбројувате Хисај во тој најдобар тим.

Си кажав јас, џабе е ова, никој ништо не разбират.
Макарон брат де бре уживај малку. Статистиките многу малку може да кажат за тоа како одиграл одреден играч, особено за голмани и дефанзивци статистиката е комплетно би рекол нерелевантна. За тоа си треба пратење. Еден голман може да има најмногу одбрани по натпревар или многу clean sheets ама може да направил 3-4 кикса што ниедна статистика не ги вбројува.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.720
Макарон брат де бре уживај малку. Статистиките многу малку може да кажат за тоа како одиграл одреден играч, особено за голмани и дефанзивци статистиката е комплетно би рекол нерелевантна. За тоа си треба пратење. Еден голман може да има најмногу одбрани по натпревар или многу clean sheets ама може да направил 3-4 кикса што ниедна статистика не ги вбројува.
Чист пример Бартез, господе боже неталентиран али го рачунат бог и батина. Оти? Па со одбраната пред него кој можеше да избори шут?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom