Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Макарон брат де бре уживај малку. Статистиките многу малку може да кажат за тоа како одиграл одреден играч, особено за голмани и дефанзивци статистиката е комплетно би рекол нерелевантна. За тоа си треба пратење. Еден голман може да има најмногу одбрани по натпревар или многу clean sheets ама може да направил 3-4 кикса што ниедна статистика не ги вбројува.
Неможам, ме иритирет со поставиве.:D
Ние овде како незналици мојме само за најдобар напаѓач да се караме, за ништо друго.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кога те цитирал овој Matrix да искористам веќе.

Ако изгубите наредна ќе се изедначиме на бодови :motorce:
Нели не ја рачунате разликата со Интер? :misticen:

@Makaron о ти богу на фудбалот, повели просветли не нас незналиците и напрај ја твојата анализа на оваа полусезона пошто очигледно се курчиш дека многу разбираш фудбал. Ајде повели и просветли ме како тоа Вивијано>Хандановиќ о ти белосветски аналитичару и доктор по фудбалска тактика и техника.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.788
Поени од реакции
17.719
@Stefan-kobe
Браво, ваѓај се сега. Ево читај си шо пишав:

А ти после се избаци со постот за мадињата, како не може овај Ханда моментално да се спореди со богот Буфон.
Ханда единствено некогаш можи да биди во класата на Буфон ако ја рачунаш сезоната кога имаше операција на грбот.

Треба малце да го следиш Јуве лани и оваа година да видиш само што фати Буфон, какви ненормални топки, топки кои Ханда уште 30 год нема да има рефлекс да мрдни на нив а камоли остало.

Јесте да е добар голман али и сега моментално не е ни приближно до него.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.200
Кога те цитирал овој Matrix да искористам веќе.

Ако изгубите наредна ќе се изедначиме на бодови :motorce:
Па та преку куров ако не стигнете. Имаше и такви што летаа у облаци, али мислам дека повеќето од нас се изјаснија оти влезот во ЛШ е приоритет оваа година. Мене јасно ми беше дека ќе падне малце Интер, не можеа да тераат онака, ипак Интер не е Баерн па да има 50 квалитетни играчи и голем простор за ротација. Но, и покрај се мислам дека со Лацио многу глупаво изгубивме бодови, стварно немаат квалитет за да не тепаат на Меаца, секако доколку не се глупираа Мело и Манчини.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.410
Не постои човек кој ќе ме убеди дека зад милијарда пати напишаната реченица "нам приоритет оваа година ни е топ 3 не прво место" од страна на интерашите, не стои една огромна желба и надеж дека сепак на крајот ќе бидат први и дека ќе бидат разочарани ако стигнат блиску, а не ја освојат титулата :D

Не за друго, пред некаде точно четири години во слична ситуација бевме ние јувенташите.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Не постои човек кој ќе ме убеди дека зад милијарда пати напишаната реченица "нам приоритет оваа година ни е топ 3 не прво место" од страна на интерашите, не стои една огромна желба и надеж дека сепак на крајот ќе бидат први и дека ќе бидат разочарани ако стигнат блиску, а не ја освојат титулата :D

Не за друго, пред некаде точно четири години во слична ситуација бевме ние јувенташите.
Разочарани да ама и среќни во исто време што сме се вратиле во ЛШ. Bitter sweet.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
Ама кој шок беше пред 4 години кога ја освоивме титулата...:X3: никој не очекуваше дека со Џакерини, Ештон, Пациенца, Матри, Кваљарела, Бориело и сеоски Перикле на клупата дека ќе стигниме до третото место... кога наеднаш ЖБРЦ :icon_mrgr:.
Од тој момент Милан и Интер отидоа во неповрат, па еве дури годинава некако пркнаа вториве.

Инаку да не бидам "оффтопик", за мене:

Најголеми изненадувања се Емполи и Сасуоло.
Најголемо разочарување - Лацио и Болоња
Најдобар тренер - Сари, Ди Франческо и Соуса
Најдобар голман - Донарума (Ханда не го ставив дека му е за неколку нивоа полесно во тимот со таа одбрана во Интер)
Најдобар дефанзивец - ќе ја ставам целата одбрана на Интер, + Барѕаљи и Кулибали од Наполи
Најдобар играч од средината - Бонавентура и Пјаниќ
Најдобар напаѓач - Игуаин, Калиниќ и Дибала
Најдобар трансфер - Калиниќ, Дибала и Алан
Најлош трансфер - Монтоја, тој Рудигер од Рома, и нажалост Ругани :( (да му ебиш Алегрито)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Ханда единствено некогаш можи да биди во класата на Буфон ако ја рачунаш сезоната кога имаше операција на грбот.

Треба малце да го следиш Јуве лани и оваа година да видиш само што фати Буфон, какви ненормални топки, топки кои Ханда уште 30 год нема да има рефлекс да мрдни на нив а камоли остало.

Јесте да е добар голман али и сега моментално не е ни приближно до него.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.314
Поени од реакции
5.984
Најлош трансфер - Монтоја, тој Рудигер од Рома, и нажалост Ругани
Кога успеа да оформиш мислење за најлош трансфер, а Ругани има добиено 20 минути игра во цела полусезона :) Не ми е јасно.

Жртва е на слабиот старт на сезоната, затоа не доби којзнае колкава шанса, особено поради тоа што игра на најчуствителната позиција, централен дефанзивец. Јуве не можеше да си дозволи покрај Киело, Бонучи и Барзаљи, и при слаб старт да ризикува да го фрли во оган Ругани. Ете сега минатиот натпревар доби шанса, и треба да изигра некој натпревар за да оцениш каков трансфер ќе биди.

Јуве во моментов има отворена понуда од 25 милиони евра од Наполи за неговите услуги. Потврдено од Де Лауреантис.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
Кога успеа да оформиш мислење за најлош трансфер, а Ругани има добиено 20 минути игра во цела полусезона :) Не ми е јасно.
.
Баш затоа... минатата сезона во Емполи беше најдобар играч, дефанзивец кој не добил нитуеден жолт картон во цела година. Ама затоа кога прејде кај нас, не успеа да стапне на терен. Многу се очекуваше од него, ама со 10 минути одиграни во ЛШ, 35 во Серија А и цел натпревар во Купот, сигурно не претендира да биде најјако засилување во изминатиот трансфер период.
Не викам дека детето е лошо, ама од него се очекуваше многу повеќе... е сега дали Алегри бил крив, дали лошиот старт на сезоната, они си знаат таму во клубот. Важно од Ругани се очекуваше да добие повеќе шанса, и да се бори за првиот тим, ама ете остана детето на клупа.

Истиот пример е со Монтоја во Интер... човекот нема одиграно 3 натпревари, а го сметаат за флоп во Италија.

Јуве во моментов има отворена понуда од 25 милиони евра од Наполи за неговите услуги. Потврдено од Де Лауреантис.
Е и Бурнмаут ќе платат 23 милки за Итурбе, но тоа не значи дека толку вреди играчот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.314
Поени од реакции
5.984
Баш затоа... минатата сезона во Емполи беше најдобар играч, дефанзивец кој не добил нитуеден жолт картон во цела година. Ама затоа кога прејде кај нас, не успеа да стапне на терен. Многу се очекуваше од него, ама со 10 минути одиграни во ЛШ, 35 во Серија А и цел натпревар во Купот, сигурно не претендира да биде најјако засилување во изминатиот трансфер период.
Не викам дека детето е лошо, ама од него се очекуваше многу повеќе... е сега дали Алегри бил крив, дали лошиот старт на сезоната, они си знаат таму во клубот. Важно од Ругани се очекуваше да добие повеќе шанса, и да се бори за првиот тим, ама ете остана детето на клупа.
Не знам зошто тебе ти пропаднале очекувањата кон него, јас сеуште очекувам. Не го отпишувам, поточно немам причина за да го отпишам.

Јас не знам, кои се твоите критериуми за да процениш најлош трансфер, но јас за да проценам најлош играч треба да го имам гледано како игра. А од 20 минути на терен во нов клуб и во нова средина не може да се даде од ракав оценка каков трансфер е неговиот, а особено како би се вклопил во тимов. А и тие 20 минути во Сериа А и во Купот, што изигра не беше воопшто лош па за да му даваш такви квалификации. Како што веќе напишав, позицијата му е чувствителна, и преголем ризик е да ставиш млад играч на онаков слаб старт на сезоната. Кариерата може да му се уништи. Ете сега почна да добива шанса и ќе видиме како ќе се гради. Јас лани го следев во Емполи, и можам да кажам дека би бил одлична замена за Барзаљи.

Е и Бурнмаут ќе платат 23 милки за Итурбе, но тоа не значи дека толку вреди играчот.
Остај ти Англија. Кажи ми ти во Италија кој тим дава 25 милиони понуда за одбранбен играч, освен Јуве,Милан и Интер и епизодно некој друг? Можеби, 25 милиони цела одбрана на Наполи не ја имаат платено.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
Не знам зошто тебе ти пропаднале очекувањата кон него, јас сеуште очекувам. Не го отпишувам, поточно немам причина за да го отпишам.

Јас не знам, кои се твоите критериуми за да процениш најлош трансфер, но јас за да проценам најлош играч треба да го имам гледано како игра. А од 20 минути на терен во нов клуб и во нова средина не може да се даде од ракав оценка каков трансфер е неговиот, а особено како би се вклопил во тимов. А и тие 20 минути во Сериа А и во Купот, што изигра не беше воопшто лош па за да му даваш такви квалификации. Како што веќе напишав, позицијата му е чувствителна, и преголем ризик е да ставиш млад играч на онаков слаб старт на сезоната. Кариерата може да му се уништи. Ете сега почна да добива шанса и ќе видиме како ќе се гради. Јас лани го следев во Емполи, и можам да кажам дека би бил одлична замена за Барзаљи.
Човек јас не реков дека е лошо детето и дека е катастрофа трансфер... туку дека не ги оправда очекувањата сега за сега.Никој не очекуваше од него одма да биде ставен во прв тим, тој требаше да биде бесна замена, а влезе само во 3-4 натпревари од кој само 1 го изигра цел.

Јас не знам, кои се твоите критериуми за да процениш најлош трансфер, но јас за да проценам најлош играч треба да го имам гледано како игра
Значи реков, минатата сезона во Емполи беше незаменлив, го гледав (не толку често) и видов дека го бива детето. Ама затоа кога дојде кај нас, не стапна на терен... ете тоа ми е критериумот. Ај да ја земеме минатата година на пример, го земавме Ромуло, до полусезона одигра само 2-3 нецели (солидни) натпревари, потоа неможеше глава да крени од повреди... тоа не ги спречи тамошните весници да го стават во едни од најлошите трансфери таа година

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не знам зошто воопшто го сметате Ругани за трансфер, кога лани бил само позајмен на Емполи :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom