Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Kade be so hisaj, aloo covekot pas ne znae da svrrze, do jajca ne mu e na barzali ili pak na toneli ili romanjoli duri i na kamilata glik moze da mu se fati

C

Castiel

Гостин
Ако веќе прави некој тим на полусезонава, без Муриљо и Хандановиќ мислам дека не бива. Првиот можеби е најдобар дефанзивец во Италија моментално, а Ханда иако не ми е по мерак сепак брани фантастично и единствена лоша утакмица му беше против Фиорентина.
Исто и тимот без Бонавентура не може да биде. Дечкото игра ненормално добро и го носи сам Милан на грб.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Како може бе некој да е најдобар на своја позиција, а при тоа кога правите тимови, играчот го нема во тимот? :eek:
Некако нелогично е. :cautious:
Затоа што најдобар претставува еден играч а во тимот додаваш да речиме 2 други е сеа ќе се погоди истите играчи да се на два пати јебига :)[DOUBLEPOST=1450981808][/DOUBLEPOST]
Kade be so hisaj, aloo covekot pas ne znae da svrrze, do jajca ne mu e na barzali ili pak na toneli ili romanjoli duri i na kamilata glik moze da mu se fati
Тонели е ѕвер оваа сезона ја продолжва одличанта форма не би ме чудело в лето да оди во некој голем клуб а и да игра на европско ако продолжи вака

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кој е тој Тонели и кај игра?

Ја од тоа што сум гледал овие 6 месеци единствен бек што ми се закачи за око е Хисај од Наполи.
Бруно Перес од Торино не сум го гледал.
Врсаљко исто.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
Во Емполи игра, се смета за доста талентиран играч, оваа сезона го имам гледано неколку пати, се гледа дека е одличен дефанзивец. Не го имам следено минативе сезони како игра конкретно, но сезонава е супер. Читам дека бил откритие на Чиро Ферара.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734

Ја од тоа што сум гледал овие 6 месеци единствен бек што ми се закачи за око е Хисај од Наполи.
Бруно Перес од Торино не сум го гледал.
Врсаљко исто.
Бруно Перес си ја крена сцената лани кого претрча Евра како сателит (кога уште Евра не знаеше кај тера), пребрз играч али само на то му се базира цело знаење барем за мене, осуден просек е за мене лично али можи грешам.

Тонели е играчиште[DOUBLEPOST=1450982829][/DOUBLEPOST]
Во Емполи игра, се смета за доста талентиран играч, оваа сезона го имам гледано неколку пати, се гледа дека е одличен дефанзивец. Не го имам следено минативе сезони како игра конкретно, но сезонава е супер. Читам дека бил откритие на Чиро Ферара.
Па можи да се кажи дека и лани дуел не изгуби, мислам дека прицкаше Сари салам за него ама не го зеде, сите големи почнуват да трчат по играчиштево, ненормално силен со одлично позиционирање спој на Киелини и Барзаљи бар така личи моментално.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.961
Поени од реакции
23.492
ова џонтрава сељак мрсен у косете, го стаел Балотели у најлоши трансфери а он земен без паре и Ливерпул му ја дава 60 % плата и е повреден, од тоа што го играше Бало беше сосем солиден :kuracc:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Најголемо изненадување за мене се Донарума и Брозович. Мислам дека никој не очекуваше толку добро да одиграат.
Иако одлично е детево на Милан голманите псоле раните години мн брзо станват просек неќам да му предвидам таква иднина али досега се такви примерите, ма да @Марли никогаш не греши за голман па ме интересира шо ќе речи :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па нели лани Сари си го играше Хисај, затоа и си го зема со себе у Наполи?
Иначе имаше уште еден добар бек лани, Јуве го бараше, не знам као се викаше. У Аталанта заврши на крај мислам. Јебемлига

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Иначе имаше уште еден добар бек лани, Јуве го бараше, не знам као се викаше. У Аталанта заврши на крај мислам. Јебемлига
Во Торино заврши како замена на Дармиан, Запакоста и тој е одличен десен бек :). Си го зеде Хисај одличен беше и тој али за Тонели имаше преговори сеа шо како се деси бог знај али наводно Емполи не сакал да го пушти.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да бе Запакоста беше :D

@Марли што кур замараш бе? Па трансфер е, и Монтоја е на позајмица земен 2 утакмици изигра па сум го стаил у флоп. Многу добро изиграл Балотели жими тасе, една статива со Интер погоди и чао.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.961
Поени од реакции
23.492

Дан мислиш на Запакоста кој од Аталанта заврши у Торино ??

@DeviAngel За Донарума се имам изјаснето у тема кај нас, одлични голмански предиспозиции, мада за таја висина негова е слаб на нафрлени топки и прекини, али тоа иде со тек на време.
Едини проблем кај него е главата, то ес како ќе го пораснат, пошто агент му е Раиола, од тоа ми е страв, иначе нема да остане просек, нема шанси, или ќе го исфураат ќе изгори и ќе заврши у Специа, или иде у Реал Мадрид за неколку године.
Да стане ка Сорентино, Миранте и компанија не веруем !

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Дан мислиш на Запакоста кој од Аталанта заврши у Торино ??

@DeviAngel За Донарума се имам изјаснето у тема кај нас, одлични голмански предиспозиции, мада за таја висина негова е слаб на нафрлени топки и прекини, али тоа иде со тек на време.
Едини проблем кај него е главата, то ес како ќе го пораснат, пошто агент му е Раиола, од тоа ми е страв, иначе нема да остане просек, нема шанси, или ќе го исфураат ќе изгори и ќе заврши у Специа, или иде у Реал Мадрид за неколку године.
Да стане ка Сорентино, Миранте и компанија не веруем !
Муабетот мие мн млади голмани во Италија така од преодлични таленти ги пропаднале на пр Скуфет од Удинезе па неличи уопште на играчот кој го гледавме пред 1-2 сезони. Не му посаквам таква иднина на детето фала богу.. Али ...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.961
Поени од реакции
23.492
Да бе Запакоста беше :D

@Марли што кур замараш бе? Па трансфер е, и Монтоја е на позајмица земен 2 утакмици изигра па сум го стаил у флоп. Многу добро изиграл Балотели жими тасе, една статива со Интер погоди и чао.

Moнтоја 2 утакмице изигра пошто е дрво, Балотели не игра пошто е повреден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom