Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој новинар како му одговара такви оценки си дава. Овде во овие оценки влегуваат и играчите кои ги продале. Милан се ослободи од најголемото ѓубре, што е позитивно иако не се засилија во средниот ред, а Јувентус изгуби тројца важни играчи.

Квалитетен треквартиста.... Јуве прво се заинтересира за Геце, постигна договор со Баерн (според Билд, Ди Марцио, ГДС и сите медиуми го објавија тоа), но овај бараше 10 дена да размислел, па поминаа 10, па уште една недела, и на крај реши да си остани во Баерн, нормално Италијаниве не се моќни да му дадат плата како Баерн. Потоа се насочија кон Дракслер, наводно имаа договор со играчот,па испратија 2 понуди како што може да му се верува на посериозниве медиуми. Првата била околу 18 милиони плус 10 бонус (одредена бројка на натпревари на кои ќе биде повикан, поточно ако не е повреден). Втората 25-26 +7-8, понуда која овај директорот на Шалке вчера изјави дека имало само една понуда на Јуве, а ваква понуда не ни примил.

Играчот во последните 2 сезони, отсуствуваше една и пол сезона, со доста сериозна повреда, и ризик е да се фрли огромна сума. Овие двата се значи потврдени цели на треквартисти, од Марота или друго лице од управата, сите други со кои беше поврзан Јуве беа само медиумски шпекулации без никаква официјална потврда, што не значи дека нема никој точен.

И Хернанес беше еден од таквите имиња кои неколкупати циркулираше како опција, е сега дали е полумртов или не, ќе видиме како ќе се покажи, зошто не можиш така лесно да оценуваш, зошто различна средина, зависно од позиција, задачи на терен, можи да прикажи различни игри. Во Лацио беше одличен. Тоа ти е исто како сега јас да речам, абе џабе ви е Мело, полумртов тепач и редач на црвени картони, постојано во караница со навивачите, еднаш ќе се тепаше со нив, па им се клањаше извинувајќи се,има мнооогу лабилен карактер итн, не знам дали знаеш, ама Мело е повеќе исвиркуван од навивачите на Јуве од Балотели и Замброта заедно. Таков Мело паметам јас од Јуве, а од Фиорентина е друг. Е сега како ќе се покажи во Интер, јас можам само да си претпоставувам и да си нагаѓам, ама во никој случај не можам да бидам сигурен каков ќе биде учинокот како ти што си онака од ракав полумртов, грабеж итн. Ова ти го реплицирам како еден пример, независно дали Интер го зема Мело како замена/првотимец или што знам, ама чим Манчини го бараше како пијан цело лето, сигурно има план со него.

Зошто овде се ставаа слики од бастуни и инвалидски колички кога го зедоа Пирло од Милан, ама после истите тие што ставаа ги колнеа и плукаа Галијани и Берлускони. Да не бидам погрешно сватен, не ги споредувам Хернанес со Пирло.

За потегов последниов ден, во право си изгледа како панично да изиграа после Дракслер, Хернанес дојде од нигде никаде како опција, иако се споменуваше неколку пати, никогаш не беше земено здраво за готово тоа, но не секогаш е така како што изгледа по медиумиве.

Засилувањата се ценат барем на полусезона, мислам релевантна оценка, од 2-3 натпревари не може да се даде точна проценка.
Ама многу е тоа преговарање, плус Геце и поготово Дракслер не се единствените 10ки. Имаа доста време да најдат некој супер квалитетен. Можеа да тргнат по Оскар, Иско, Миктаријан. На време да започнат преговори а не они цело лето се тегнат за Драсклер, беа сигурни дека ќе го земат а на крај испаднаа како мамка на Шалке да извадат повеќе пари од Волфсбург.
Хернанес можда им бил во некој план како 3-4та варијанта, очекуваа да го земат Драсклер вчера завчера, не им успеа и `испаничија` со Хернанес, од таму и 11 милиони. Немаше што да праат.
Ајде ќе го видиме Хернанес кај вас, ја не сум оптимист, мислам дека после сезонава ќе се откажете од него, не дека за инат зборам пошто отиде у Јуве, ја не ни го сакав кај нас. И у Лацио беше просек, далеку од тоа дека бил некое играчиште.

Коа сме кај Мело. Не ни знам што да очекувам од него, не го имам пратено многу многу, знам дека е забеготина тешка и идиот.
Од играчките карактеристики не сум баш запознаен. Али кој кур Манчини ќе го јаде највише што пекаше за него цело лето.

@Марли

Е ај ако Дарко Уфо е несмешен, ондак оној $ellvio Berlu$coni е најсмешен со твитовите шо ги пастирате тука по цели денови :)

Манчо ако му текни да ги игра заедно Мело и Медел, да не се тормозиме многу, одма бесилка.
Ако ги игра Манчо овие двајца плус Џофри рачунај дека играч нема да помини, ама исто така рачунај дека тие во нападот ќе бидат нон стоп отсечени.
да си го пишиме интер на нерешени :) освен ако не заеби мело па да примат по некој гол :)

Ама многу е тоа преговарање, плус Геце и поготово Дракслер не се единствените 10ки. Имаа доста време да најдат некој супер квалитетен. Можеа да тргнат по Оскар, Иско, Миктаријан. На време да започнат преговори а не они цело лето се тегнат за Драсклер, беа сигурни дека ќе го земат а на крај испаднаа како мамка на Шалке да извадат повеќе пари од Волфсбург.
Хернанес можда им бил во некој план како 3-4та варијанта, очекуваа да го земат Драсклер вчера завчера, не им успеа и `испаничија` со Хернанес, од таму и 11 милиони. Немаше што да праат.
Ајде ќе го видиме Хернанес кај вас, ја не сум оптимист, мислам дека после сезонава ќе се откажете од него, не дека за инат зборам пошто отиде у Јуве, ја не ни го сакав кај нас. И у Лацио беше просек, далеку од тоа дека бил некое играчиште.

Коа сме кај Мело. Не ни знам што да очекувам од него, не го имам пратено многу многу, знам дека е забеготина тешка и идиот.
Од играчките карактеристики не сум баш запознаен. Али кој кур Манчини ќе го јаде највише што пекаше за него цело лето.
Пробавме и за Оскар и то 3 пати и не одби Челзи, Мурињо неќи да го продај ништо живо и тој сакал да остани во Англија. Миктаријан исто Дортмунд неќи да го дај го гледат како централн фигура наводно кај новиот тренер и како е распален не ме ни чуди, Истото и за Иско, Реал не го дава му нудевме пари 40-45м шо секако можда требаше поќе али ете не сакаја да го дат дека Шпанец :D

Марота претпоставувам дека многу се потпираше на зборот на Дракслер, и на договорот кој го имаа со него, кој подоцна му се врати лошо.

За Мело, конкретно во Јувентус (зошто во Галатасарај не го пратев многу како игра), можам да кажам дека не дека беше лош, ама дојде во многу лошо време,Јуве тогаш дадоа товари пари за Мело и за Диего, и од нив се очекуваше двајцата да ги решаваат сите противници, независно што во тимот имаа соиграчи како Молинаро, Григера, и ред други играчи кои во Киево не би ги ставил како првотимци а не во Јуве. Мело супер стартува, првата полусезона ја играше добро, со оглед на тоа како играше цел тим, не како во Фиорентина,ама не беше слаб. Е втората полусезона попушти психички, почна да пија црвени картони, да се глупира итн.

Еве ти мал дел од неговите глупости на терен:

Пак ќе кажам, Манчини ептен притискаше да го донесат, му беше тренер во Галатасарај, и веројатно има претстава како можи да се одвива неговата игра во Интер, но никој не можи со сигурност да кажи.

Мачнини не смее да го користи Мело како нешто повеќе од играч за ротација ако сака да има некаков успех.

Секој новинар како му одговара такви оценки си дава. Овде во овие оценки влегуваат и играчите кои ги продале. Милан се ослободи од најголемото ѓубре, што е позитивно иако не се засилија во средниот ред, а Јувентус изгуби тројца важни играчи.
Нема везе, убаво си има пишано новинарот, ипак Витсел, Ибра, Џексон, Куцка, Ромањоли и Бертолачи се подобар пазар од Манџукиќ, Дибала, Кедира и Ернанес. Е сега како ќе се уклопат останува да видиме.

Овие интерашиве прифатиле од болеста од тој патолошкиот, една смешка им текне и мисља најаката смешка на цел свет е и едно те исто сваки ебан дн по 5 пута.
Овој стефан на куров ми се качи со Витсел и Ибра.
Добро е брат, добро е... najsmesen si hehehhe
Intersamjoni heheheh

Иди постирај твитови од тој Берлускони профилот и не се умарај со мене. Ќе ве ребрам за Витсел и компанија јер ми се може. Сте не реметеле и нас претходно за Лавеци (ок за овој веќе секој преоден рок јадеме ремет) и за пар други па никому ништо. Нормално, се додека не не акнете сеа у дербито и после ќе си ебеме стомајки. :D

Прва работа што ја направи Хернанес откако дојде во Јуве од интер: FOLLOW на CHAMPIONS LEAGUE! :pos::pos::pos:

6ef08ee73e53a6c3c0cabb838c7c1824.jpg

Иди постирај твитови од тој Берлускони профилот и не се умарај со мене. Ќе ве ребрам за Витсел и компанија јер ми се може. Сте не реметеле и нас претходно за Лавеци (ок за овој веќе секој преоден рок јадеме ремет) и за пар други па никому ништо. Нормално, се додека не не акнете сеа у дербито и после ќе си ебеме стомајки. :D

И да знаеш дека ќе ве акнеме, кој ќе ве подберат Куцо, Ноче и Балотели стомајки ќе ви ебат :icon_lol:

Вчера наводно имало контакти на Јуве со Де Лауреантис за Хамшик (небитно,тешка лага). Де Лауреантис експресно одбил за било која сума (наводно) :). Не ми е тоа поентата.

Навивачите на Наполи вчера беа гневни за тоа што не беа задоволни од меркатото на Наполи, му се собраа на АДЛ пред куќа, останале до 7 сабајле, биле растерани со полиција.

Под претпоставка да го продадеа Хамшик на Јуве, денеска ќе беше прогласена вонредна состојба во Неапол, а војската ќе беше излезена на улиците, водени топови, шок бомби..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom