Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога се работи за пари Зампарини е се, само коректен не е :) Ама пак, добро е. Малце да се потрудеше да го отвориш линкот, ќе видиш дека Зампарини САМ изјави дека желбата на Дибала беше да игра во Јуве, а дека Интер и Милан понудиле 40 милиони, не го изјавив тоа јас.

Колку ли ќе му беше мило да можи да отвори аукција. Тој, Де Лауреантис, овај Поцо беше мислам на Удинезе, Прециози, тоа ти се хиени со тапија.

Ама ете изгледа ти си поупатен во случајов од Зампарини, Претседателот на Палермо, тогаш извини.

Тој не е @kikomcjuve па да размисли вака како што размислуваш ти!?

Ти зарем мислиш дека Интер или Милан можеле да понудат повеќе од 40М или па дозволат да се приклучат на некоја аукција за еден играч!? Освен тоа кога ти ќе се договориш со некого нема враќање од договореното... Зампарини може е луд, али не и глуп, знае да процени повеќе од мене и тебе тука на форум, што и како. Он не би го дозволил тој луксуз за 1-2М повеќе од Интер или Милан, да го погази договореното, бидејќи тогаш би можел и односите да ги отера у пичку матер со Јувентус, а тоа не е ич добро за него и клубот негов.

^ Inter ke se zamesal a Roma nemale shansa:pos:
Inter neka se srekni ako uspeat vo borbata za 3-to mesto a od dogodina moze ne vikam ne ...
Sega go sostavivte timot ne letajte odma so tie balkancite napred..Se macevte 2-ta natprevari neka projde vreme pa ke zborime..
Се е можно како што тргнала лигава, мачењето на Интер првите два натпревари пред се беше поради тоа што главниот играч од лани, па и верувам дека ќе биде и сезонава, Икарди, не играше, а знаеме каков удел имаше во ланската сезона. Да не се напомене дека и Аталанта и Карпи се бранеа со сите 11, а Интер имаше околу 65-70% посед на двете утакмици. А тоа Кајзер што го рече дека Рома е Рома, знаеме колку сте кикснувале претходните години.

Имаше понуда и од Интер за Дибала, у право е Кико, Дибала сакаше во Јувентус и Интер тука ги стопираше преговорите со Зампарини, исто како Марота што напраи ферски потег тргајќи се од Јоветиќ кој имаше договор со Интер, имаше изјава дека Јојо ќе игра за друг клуб од Италија и Јуве се трга од потенцијален трансфер.

Иначе, лош трансфер период за ДелаВалевци... Јоветиќ, Љајиќ и Мело во Интер, Квадрадо во Јувентус. :kuracc:

Интер направија добар тим но за да освојат титула ќе треба цела сезона да ја поминат без ниту една повреда и било каков пад во формата зш ем немаат клупа ем немаат играчи кои можат да го носат сами тимот кога другите играат лошо.

А и Јуве треба да игра лошо цела сезона затоа што реално имаат најквалитетен тим.

sent from my cigla

Иначе, лош трансфер период за ДелаВалевци... Јоветиќ, Љајиќ и Мело во Интер, Квадрадо во Јувентус.

кур ги боли Дела Вале овие кај отишле,битно им е дека лапнаа 100 мил за нив:pijani:,си гледаат они профит да напраат .... заеби што скокаат на трибини кога едно евро немаат дадено со години у клубов
од друга страна на нас навивачиве не ни е сеедно али тоа е,идеме даље :)
(за Јо Јо,Љаич и Квардадо ми е муабетот за Мело кур ме боли,редарда е тешка,башка само 1 год беше кај нас :icon_mrgr:)

^Мене да ти кажам ме боли,ама не кур него душа ме боли што таа гнида мело ќе заигра за интер уопште!По гнасно створење за мене не постои у фудбалскиот свет

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Интер за да освои титула ќе треба да се повтори Јувентус со Конте у првата сезона.Оваа сезона исто мислам дека се ''крши'' кариерата на Манчини,доколку со овој тим на Интер не освои барем 3 место мислам дека толку е од тој тренер.

Мене ме иритира што Јувенташиве зборат као демек Беролачи бил срање уште пред да дојде у Милан (шо не дека не се у право, барем за првата утакмица со Фиорентина, али тоа беше посебна прича) ... А за хернанес викаат "чекајте, време ќе покаже, и за Пирло сереа дека бил полумртов старец па видовме што искочи од него, остајте го хернанес да одигра некоја утакмица " ... двојни стандарди ала ВМРО.

Мене ме иритира што Јувенташиве зборат као демек Беролачи бил срање уште пред да дојде у Милан (шо не дека не се у право, барем за првата утакмица со Фиорентина, али тоа беше посебна прича) ... А за хернанес викаат "чекајте, време ќе покаже, и за Пирло сереа дека бил полумртов старец па видовме што искочи од него, остајте го хернанес да одигра некоја утакмица " ... двојни стандарди ала ВМРО.
Јас лично не напишав никаде дека Бертолачи е срање играч, дека нема да се снајде итн, туку напишав дека за 25 милиони можеа да најдат далеку подобра солуција. Едноставно, го преплатија.

Немој да генарализујеш болане...

Последно уредено:
Никој не рекол дека Бертолачи е срање играч, пошто никој не ни знае што играч е уствари, кој е тој што ќе ја прати Џенова толку сериозно па да го примети овој.
Јадеме гомна пошто 25 милиони рокнавте за анонимус од Џенова, не за друго. Ќе видиме сезонава што играч е и дали ќе го биде.

Притисокот е кај Јувентус точно,меѓутоа доколку ја одбранат титулата оваа година,што реално мислам дека ќе се случи,овие играчи ќе добијат на искуство и тек тогаш Јувентус ќе застане на железни нозе и доминацијата ќе продолжи.
Најголемиот притисок сезонава ќе го има кај Манчини затоа што има цел нов тим и со неговите цреповски способности се надевам дека ќе се испосере до мај. :coffee:

25 милиона е платен Ромањоли, Бертолачи е 16 со бонуси кои може да порасна до 20.
И лани беше најбољи играч на Џенова, само тамо Гасперсон игра некоја формација само на него позната, му треба време на дечкото, добар е, техничар и за висината негова релативно брз е.
Само со Де Јонг и Ночерино или било кој друг освен Монтоливо у таа тројка техничкиот дел све паѓа на негов грб.
Да се опорават Монтоливо и Менез да добио малу креативност тимот кој ќе има со кого да изигра ќе прикаже подобри игре он !!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom