- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 7.076
- Поени од реакции
- 1.940
Интересен заклучок можи да излези за Палота од муабетов.Џое Тапокина, американец со италијанско потекло, близок пријател и соработник на Џејмс Палота, тој учествуваше во купувањето на Рома, а притоа и година дена беше во одборот кога на Рома претседател беше Ди Бартоломеи(веќе го заборавив овој), потоа реши да има сопствен клуб и го напушти одборот. Во САД е еден од најпознатите адвокати, го викаат адвокат на ѓаволот бидејќи обично клиентите му се лица со направен тежок криминал, а тој успева да ги извлече од кашата.
Немој да се чудите до септември Болоња да најави градење на сопствен стадион. Фактички Болоња ќе биде 'наш' клуб[DOUBLEPOST=1433889523][/DOUBLEPOST]На грешка член сум реплицирал
![]()
Мајтап настрана и јас мислам дека ќе имаме Рома Б и потенцијално силна Болоња.
Првиот дел не ме секира толку бидејќи секој клуб си има по некое вакво клупче (се надевам нема да си местат резултати
) Ама добро е шо ќе им се пружи поголема шанса на децата од академијата на Рома за првотимски фудбал (ако знаат да работат и едните и другите).Финансиски не знам колку е јак. Сам по себе колку ии да е јак како адвокат неможи тој да го држи клубот. Адвокат е не е шеик. Ама затоа вервам дека ќе има јака мрежа зад грбот шо можи да сака да прај бизнис. Се надевам дека ќе постави соодветни менаџери.
[DOUBLEPOST=1433889523][/DOUBLEPOST]На грешка член сум реплицирал