Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога сме кај тренери, беше паднат форумов кога Наполи го ангажираше Масимо Сари за нов тренер.

“The club is waiting to be made aware of the clear position of its Coach Montella, respecting the agreements made previously and the fairness of our approach so far,” read a statement from Della Valle on the Fiorentina website.

“We believe that out of respect we all have for the jersey and our fans, it is indispensable to define the situation and we cannot wait around any longer.”

^еве прво што им изјави газдата, а ова подолу е официјално од клубот

“ACF Fiorentina have interpreted the recent behaviour of Coach Vincenzo Montella as the clear desire to break from a contract legitimately signed two years ago,” a statement announced.

“It contains a clause which the Coach no longer believes to be in his interest, but to which he agreed at the time.

“So, with great regret we must take note of the fact that there is no longer the relationship of trust necessary for the continuation of any relationship, and we are therefore forced - for the good of the club - to sack Vincenzo Montella.

“This sudden situation has obviously created organisational problems which we must resolve urgently.

“We would have expected clearer, more respectful and less ambiguous behaviour from the Coach, in respect of the shirt, the fans and the club which has given him so much.”

И официјално Монтела не е повеќе дел од Фиоре.

Некој да каже кои се причините зошто Монтела дал отказ од Фиорентина?
имаа два состаноци на кои Монтела како услов за новата сезона побарал звучни засилувања и поголем удел во избор на новите играчи,е сеа што понуда добил незнам ама вчера се пишуваше дека ќе му дале што сака и Дела Вале чека повик од него да знае дали оди или останува а братов ваљда немал кредит и не се јавил ни вчера ни сабајлево ... така да фала пуно и клоцата у г'з :)

Соуса од Базел и Донадони се најголеми кандидати за нов тренер,Спалети и Ди Франческо се спомнуваат али тешко за нив
а баш ме интересира кај ќе иде сега пошто Милан и Наполи си најдоа тренери,едино Рома ако го мења Гарсија или пак ван Италија негде,Тотенхем мислам се интересираше за него

Ди Франческо според мене би бил најидеален за тренер на Фиорентина, супер си ги водеше Сасуоло, за малце ќе се заебеа кога го избркаа и на негово место го земаа Малезани па пак го вратија и одлично им ја истера сезонава.
Тоа му е максимумот на Сасуоло реално а Фиорентина би му била идеална екипа да се надгради како тренер, ќе си работи без некој голем притисок, баш како Монтела кога го земаа, иста ситуација.

Сари во Наполи, Михајлович во Милан. Фиорентина и Рома бараат тренери како што изгледа. А што се случува со Интер и Манчини, ќе ја продолжат ли соработката?

Многу тренерски промени летово...

Го отпуштија не даде отказ
Сари во Наполи, Михајлович во Милан. Фиорентина и Рома бараат тренери како што изгледа. А што се случува со Интер и Манчини, ќе ја продолжат ли соработката?

Многу тренерски промени летово...
Ќе си остане Руди у Рома

-Roma sold Gervais to Al Jazira for 14m
-Roma enquire after Bacca
-Inter close to signing Mbia
-Milan offered 32m for Jackson Martinez, Porto want 35m
- Juve after Mandzukic[DOUBLEPOST=1433806732][/DOUBLEPOST]Само Спалети за Фиорентина :D

-Roma sold Gervais to Al Jazira for 14m
-Roma enquire after Bacca
-Inter close to signing Mbia
-Milan offered 32m for Jackson Martinez, Porto want 35m
- Juve after Mandzukic[DOUBLEPOST=1433806732][/DOUBLEPOST]Само Спалети за Фиорентина :D

Ете буџет, ама мора да го има келавиот оноа циганското дај им уште 3 милиони циган еден, ќе ни го лапне пред очи Арсенал

Муабетот е дека ова ме радва поради проста причина што конечно конечно се вложва !
Ете буџет, ама мора да го има келавиот оноа циганското дај им уште 3 милиони циган еден, ќе ни го лапне пред очи Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom