Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Нејќам да јадам бурек, ама голем дел од ова што му се случува е негова вина. Кога се повреди со Наполи лани ова време, тој наместо да излезе одма, продолжи да игра. Тоа резултираше со влошување на повредата, и се што го следи до денес. Фала Богу дека не очекува вакво нешто, но сепак не требало да си ризикува.

Се надевам ќе се опорави, ем греота е она што му се случува, ем страшен играч е.

Е сподели де, што прочита :D
Ваљда дека не поминала операцијата на лигаментите како што треба и прашање е дали воопшто ќе може да заигра фудбал, или пак ќе биде долго отсутен.

Изгледа тоа е играчот кој го направи крајно непотребниот прекршок до аут линијата од кој Џенова имаа страшна шанса за победа.

Продолжува економската криза во Парма. Затворена ParmaStore и одземени компјутерите.

parma_S8XF2.jpg

BT renews Serie A deal

Serie A will be on UK television until at least 2018, as BT Sport announces it has renewed its broadcast deal.

The network has renewed its deal to show up to 380 live Serie A games per season until the end of the 2017-18 season.

“Serie A attracts some of the best players in the world and is a fantastic, competitive league featuring some of the legendary teams of European folklore, such as Juventus, AC Milan, Inter and Roma.” Simon Green, head of BT Sport, said.

The channel will also have the exclusive rights to the Champions League and Europa League from next season.

Време е да се смени анкетата. Јас сум да гласаме за надобар ’млад’ италијански тренер. Сепак Италија е позната како земја која што ги давала најдобрите тренери, мислам дека не постои друга држава која што може да се пофали со толку голем број на квалитетни тренери (дури ни Холандија).

И денес, и покрај кризата во која се наоѓа италијанскиот фудбал, има неколку интересни имиња кои се помалку или повеќе докажани. Тренер расте заедно со својот тим, за жал во последно време во Италија тоа е тешко остварливо.

Би било интересно да се развие дискусија за италијаснките тренери, јас сега ќе ставам неколку имиња (до 50 години) кои што мислам дека треба да бидат во анкетата, а до нив некои повеќе мои стереотипни мислења за нив, ако има заинтересирани, тогаш ќе правиме и ’поозбилен’ муабет. :)

Алегри (за него сум напишал стотици и стотици постови, ќе оставам за друг пат :))

Конте (моментално најрепрезентативно тренерско име во Италија, затоа и му ја дадоа репрезентацијата :D, ме нервира што е преголем плачко, а за сега не успеа да ме убеди дека може да го достигне врвот, направи голем успех, но секогаш стигаше до одреден лимит и никако да го направи чекорот кој ќе го однесе на друго ниво, во самата елита... моја желба за тренер на Милан следната сезона, ако нешто докажал Конте, тоа е дека од раштиман оркестар, може да направи одличен провинциски оркестар кој ќе биде најдобар во својата средина, за пошироко некако не докажал... токму тоа е предизвикот пред него, да докаже дека не е ’провинциски’ тренер)

Монтела (најмлад во мојата листа...тренер што форсира убава игра, ми се допанда уште кога беше ’в.д.’ во Рома... но и тој преголем плачко... :))

Манчини (хмммм... не знам... никогаш не сум бил одушевен од него, но мислам дека е крајно потценет, не е до толку идиот како што мислиме)

Пиоли (ми остави добар впечатокот уште во Болоња, а сега се потврдува и во Лацио како добар тренер... тимот му е добро организиран, а добро е што не е дефанзивен тренер, сака неговиот тим да презема иницијатива)

На други не ми текнува, Гасперини и Маѕари веќе не се млади, со годините се слични како Анчелоти, а ни приближно по резултати, толку има и крајно преценетиот Спалети, а и Донадони има 51 година.

Интересен е и тренерот на Сасуоло, Ди Франческо (45 години), има во него материјал за солиден тренер... Инзаги за жал не заслужува да влезе ни во некој поширок избор, можеби следната година... :) А и Страмачони ќе го заборавев и во него има материјал, а покажал повеќе од Инзаги, на пример... :)

П.С. За мене најдобар е Алегри :P (барем во моментов, ќе видиме што носи иднината), а доколку има анкета мислам дека ќе победи Конте. :D

П.С. За мене најдобар е Алегри :P (барем во моментов, ќе видиме што носи иднината), а доколку има анкета мислам дека ќе победи Конте. :D
тотално се согласвам за Конте, иначе Страмачиони ми е многу матен чоек. Го гледав како коментатор на SKY многу разбира ептен ама не го применва тоа што го знај многу често сега како тренер а ептен разбира.

Ди Франческо мислам дека е иднината на напаѓачкиот фудбал во Италија.

тотално се согласвам за Конте, иначе Страмачиони ми е многу матен чоек. Го гледав како коментатор на SKY многу разбира ептен ама не го применва тоа што го знај многу често сега како тренер а ептен разбира.

Затоа мислам дека е потребно младите тренери првин да бидат помошници на некои стари волци, да научат како се води екипа, тоа е многу важно.

Не може секој (некој успева затоа што и знае да учи уште додека е фудбалер) да биде тренер на младинскиот тим и потоа веднаш прв тренер на сениорскиот. Фудбалски тренер не треба само да разбира фудбал...

едит... За Конте се согласуваш, но знам дека за Спалети никогаш не би се согласил. :)

едно нешто што го воочив како разлика кај Конте и Алегри е тоа што првиов е страшен мотиватор, може максимумот и од Де Чеље да го извади, а тактички не е толку зрел не мења тактики, не воведува иновативност.. Додека Алегри тактички е подобар но не видов никаде да мотивира...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom