Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
а џенова беше од сампдорија? :вонзем:
Не, обратно.

Брат не те сфаќам што сакаш да кажеш со муабетиве. :гик:

После Јуве, Интер и Милан... Џенова и Торино се следни по освоен број на титули, другите екипи како Рома, Лацио и Наполи се далеку позади нив со по 1-2 освоени.
Фиорентина и Сампдорија мислам дека никад не биле прваци.

Не, обратно.

Брат не те сфаќам што сакаш да кажеш со муабетиве. :гик:

После Јуве, Интер и Милан... Џенова и Торино се следни по освоен број на титули, другите екипи како Рома, Лацио и Наполи се далеку позади нив со по 1-2 освоени.
Фиорентина и Сампдорија мислам дека никад не биле прваци.
муабетот ми беше дека од коа влезе јуве у серија а од серија б освои 3 титули а рома ниедна и тн... нема врска некои работи само јас си ги разбирам :)
знам за титулите во италија немај мака
има и болоња доста титули и тие про верчели

едит не бев сериозен со тоа со сампдорија :)
ми напраи непријатно да се чувствувам... како и да е многу си фин :X3:

Последно уредено:
муабетот ми беше дека од коа влезе јуве у серија а од серија б освои 3 титули а рома ниедна и тн... нема врска некои работи само јас си ги разбирам :)
знам за титулите во италија немај мака
има и болоња доста титули и тие про верчели
Да бе, Болоња и Про Верлечи по 7, Торино 6, Џенова 9.

Овие доминирале пред Јуве Интер и Милан. Гиганти биле пред 100 години. :D
Џеновјаниве за малце ѕвездичка ќе носат над амблемот. Ова ми е предизвик на фудбал менаџер. :D

Да бе, Болоња и Про Верлечи по 7, Торино 6, Џенова 9.

Овие доминирале пред Јуве Интер и Милан. Гиганти биле пред 100 години. :D
Џеновјаниве за малце ѕвездичка ќе носат над амблемот. Ова ми е предизвик на фудбал менаџер. :D
да да ако не се лажам на почетокот на 20ти век му се титулите на про верчели
на болоња таму негде 30-40
и на торино 50тите мислам со репрезентацијата на италија :) што погина цел тим во авионска несреќа
а веројатно на џенова и се негде измеѓу овие три :icon_lol:

про верчели знам дека се у серија б и најголема ѕвезда (веројатно) му е даниеле рагацу од каљари пропаднатиот талент
вреди со овие да се намачиш на фм покај предизвик е неголи со џенова :)

да да ако не се лажам на почетокот на 20ти век му се титулите на про верчели
на болоња таму негде 30-40
и на торино 50тите мислам со репрезентацијата на италија :) што погина цел тим во авионска несреќа
а веројатно на џенова и се негде измеѓу овие три :icon_lol:

про верчели знам дека се у серија б и најголема ѕвезда (веројатно) му е даниеле рагацу од каљари пропаднатиот талент
вреди со овие да се намачиш на фм покај предизвик е неголи со џенова :)
Џенова и Про Верчели први доминирале, во тие првите лиги низ италија, од основањето до 1929 кога почнала Серија А.
А во Серија А покрај Јуве, Интер и Милан доминирал и Торино кој ја сочинувал големата 4ка со останативе 3 екипи.
И Болоња тука има освоено 5-6 титули, Каљари и Верона по 1 од овие мртвиве екипи, Наполи и Лацио по 2 Рома 4, Фиорентина 2 и Сампдорија има 1 што трескам ја, таа година и финале ЛШ играле, со Барса.

Јуве 30
Интер 18
Милан 18
Џенова 9
Торино 7
Про Верчели 7
Болоња 7
Рома 4
Лацио 2
Наполи 2
Фиорентина 2
Каљари 1
Верона 1
Сампдорија 1
Новезе 1
Касале 1

да бе дориа имале тогаш јак тим со манчини и не ми текнува уште двајца правеле добра тројка (:)) си газеле

али мене многу ми е криво за месина што ја нема ради банкротот што угасна тимот
т.е. не е угаснат али у серија д игра ги имам лајкнатот на фб и таму на нивната група знаат на еден месец пост да стаат на таљански нешто ништо не ги разбирам :pos:
сторари каква мачка беше го засакав многу тогаш :pipi: (кога играа у серија а )[DOUBLEPOST=1415242974][/DOUBLEPOST]
џенова ги има првите 9 и задњиве 200 години ништо немаат направено:icon_lol:
ќњ напраат сеа немај мака со антонини и бонера кај и да е ќе му се придружи... ништо чудно и џила и бориело да ги вратат па да видиш тогаш што е тим партали

https://www.facebook.com/pages/ACR-Messina-Calcio/138358276199494?fref=ts

еве ја групата на месина лајк за месина :cool:[DOUBLEPOST=1415243660][/DOUBLEPOST]bow видете го стадиончето на кое играле у 2012 хахаха
https://www.facebook.com/1383582761...0.1415242932./727589653943017/?type=1&theater
али навијачите си грмат и у серија д

* сеа видов на wiki у серија ц се моментално

Последно уредено:
bow видете го стадиончето на кое играле у 2012 хахаха
https://www.facebook.com/1383582761...0.1415242932./727589653943017/?type=1&theater
али навијачите си грмат и у серија д

* сеа видов на wiki у серија ц се моментално

Не ме заебавај, ова сигурно е на некое гостување кај друга екипа... овој им е стадионот на којшто настапуваат

11398f6d071.jpg

2984744438_e966a3b399_b.jpg

messina-allenamento-san-filippo.jpg

Инаку Јулиано се пензионира во Месина, такада кога станува збор за Сицилијанските екипи...

Месина > Палермо+Катанија

:coffee:

Мусолини навивал за Болоња а титулите им се од тој период пред WW|| така да соберете два + два и ќе ги сфатите нивните титули :свиркам:

Џенова и Про Верчели први доминирале, во тие првите лиги низ италија, од основањето до 1929 кога почнала Серија А.
А во Серија А покрај Јуве, Интер и Милан доминирал и Торино кој ја сочинувал големата 4ка со останативе 3 екипи.
И Болоња тука има освоено 5-6 титули, Каљари и Верона по 1 од овие мртвиве екипи, Наполи и Лацио по 2 Рома 4, Фиорентина 2 и Сампдорија има 1 што трескам ја, таа година и финале ЛШ играле, со Барса.

Јуве 30
Интер 18
Милан 18
Џенова 9
Торино 7
Про Верчели 7
Болоња 7
Рома 4
Лацио 2
Наполи 2
Фиорентина 2
Каљари 1
Верона 1
Сампдорија 1
Новезе 1
Касале 1
На Рома ја броиш од оваа година што ќе ја освојат? :D

Јуве 30
Интер 18
Милан 18
Џенова 9
Торино 7
Про Верчели 7
Болоња 7
Рома 4
Лацио 2
Наполи 2
Фиорентина 2
Каљари 1
Верона 1
Сампдорија 1
Новезе 1
Касале 1
Не ти се точни бројкиве... :D

Самп единствена титула има освоено 91 со Бошков на клупа и Виали,Манчини,Паљука,Ломбардо,Катанец , Виерквуд у составот.
Наредната 92 играт и финале ЛШ каде губат од Барса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom