Џ
Џонтра Волта
Гостин
Џенова има 9.па богами и наполи уште не освои скудето... да не праиме муабет за фиорентина каљари лацио дориа џенова и тн![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џенова има 9.па богами и наполи уште не освои скудето... да не праиме муабет за фиорентина каљари лацио дориа џенова и тн![]()

а џенова беше од сампдорија?Џенова има 9.![]()

Не, обратно.а џенова беше од сампдорија?![]()

муабетот ми беше дека од коа влезе јуве у серија а од серија б освои 3 титули а рома ниедна и тн... нема врска некои работи само јас си ги разбирамНе, обратно.
Брат не те сфаќам што сакаш да кажеш со муабетиве.
После Јуве, Интер и Милан... Џенова и Торино се следни по освоен број на титули, другите екипи како Рома, Лацио и Наполи се далеку позади нив со по 1-2 освоени.
Фиорентина и Сампдорија мислам дека никад не биле прваци.

Да бе, Болоња и Про Верлечи по 7, Торино 6, Џенова 9.муабетот ми беше дека од коа влезе јуве у серија а од серија б освои 3 титули а рома ниедна и тн... нема врска некои работи само јас си ги разбирам
знам за титулите во италија немај мака
има и болоња доста титули и тие про верчели

да да ако не се лажам на почетокот на 20ти век му се титулите на про верчелиДа бе, Болоња и Про Верлечи по 7, Торино 6, Џенова 9.
Овие доминирале пред Јуве Интер и Милан. Гиганти биле пред 100 години.
Џеновјаниве за малце ѕвездичка ќе носат над амблемот. Ова ми е предизвик на фудбал менаџер.![]()
што погина цел тим во авионска несреќа 
Џенова и Про Верчели први доминирале, во тие првите лиги низ италија, од основањето до 1929 кога почнала Серија А.да да ако не се лажам на почетокот на 20ти век му се титулите на про верчели
на болоња таму негде 30-40
и на торино 50тите мислам со репрезентацијата на италијашто погина цел тим во авионска несреќа
а веројатно на џенова и се негде измеѓу овие три
про верчели знам дека се у серија б и најголема ѕвезда (веројатно) му е даниеле рагацу од каљари пропаднатиот талент
вреди со овие да се намачиш на фм покај предизвик е неголи со џенова![]()
)) си газеле 
(кога играа у серија а )[DOUBLEPOST=1415242974][/DOUBLEPOST]
ќњ напраат сеа немај мака со антонини и бонера кај и да е ќе му се придружи... ништо чудно и џила и бориело да ги вратат па да видиш тогаш што е тим парталиџенова ги има првите 9 и задњиве 200 години ништо немаат направено![]()
[DOUBLEPOST=1415243660][/DOUBLEPOST]bow видете го стадиончето на кое играле у 2012 хахаха bow видете го стадиончето на кое играле у 2012 хахаха
https://www.facebook.com/1383582761...0.1415242932./727589653943017/?type=1&theater
али навијачите си грмат и у серија д
* сеа видов на wiki у серија ц се моментално

Gol di Muntari малку му ги поматил сметкитеЧудно е како Милан не освојува чим Грујо е за нив.![]()

На Рома ја броиш од оваа година што ќе ја освојат?Џенова и Про Верчели први доминирале, во тие првите лиги низ италија, од основањето до 1929 кога почнала Серија А.
А во Серија А покрај Јуве, Интер и Милан доминирал и Торино кој ја сочинувал големата 4ка со останативе 3 екипи.
И Болоња тука има освоено 5-6 титули, Каљари и Верона по 1 од овие мртвиве екипи, Наполи и Лацио по 2 Рома 4, Фиорентина 2 и Сампдорија има 1 што трескам ја, таа година и финале ЛШ играле, со Барса.
Јуве 30
Интер 18
Милан 18
Џенова 9
Торино 7
Про Верчели 7
Болоња 7
Рома 4
Лацио 2
Наполи 2
Фиорентина 2
Каљари 1
Верона 1
Сампдорија 1
Новезе 1
Касале 1

Не ти се точни бројкиве...Џенова и Про Верчели први доминирале, во тие првите лиги низ италија, од основањето до 1929 кога почнала Серија А.
А во Серија А покрај Јуве, Интер и Милан доминирал и Торино кој ја сочинувал големата 4ка со останативе 3 екипи.
И Болоња тука има освоено 5-6 титули, Каљари и Верона по 1 од овие мртвиве екипи, Наполи и Лацио по 2 Рома 4, Фиорентина 2 и Сампдорија има 1 што трескам ја, таа година и финале ЛШ играле, со Барса.
Јуве 30
Интер 18
Милан 18
Џенова 9
Торино 7
Про Верчели 7
Болоња 7
Рома 4
Лацио 2
Наполи 2
Фиорентина 2
Каљари 1