Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
@Scirea
Cue3Fxf.gif

Колку за информација

Кој не го мрзи фулл изјава на Роки тука, Ref Rocchi: 'Conscience is clear': http://football-italia.net/56937/ref-rocchi-conscience-clear

Накратко.
- Газета (анти-Јуве ) му ги оправда сите потези освен пеналот на Маикон. Дури и единствено сомнително според нив беше пеналот на тоти, за тие што се сеќаваат од ЛШ Барса-Милан имаше слична ситуација кога барса доби пенал за влечење при корнер. Овде имаше жолчни расправии како требало да се понови корнерот.
- Изјава на Роки за пеналот на Маикон. „Прво свирнав слободен, ама кога играчите на Јуве ми покажаа каде беше линијата за слободниот ѕид сфатив дека физички е невозможно Маикон да играл со рака надвор“. Значи фал имало и така и така, шо значи делот со штитење на фацата во оваа ситуација отпаѓа. Единствена дилема остана кај бил контактот, со оглед на опремата која ја има, растојанието од 2м од линијата на жив зид до шеснајстерец и времето кое му треба на топката да помини 9м, размислувањето било ептен на место.
- Ме интересира кога македонските портали ќе објават нешто околу ова :)

ај поздрав

Заради изјавите после кои го обвинија за расизам или нешто друго?
Еве после еден ден се потврди она што го пишував.

Претседател на ФИГЦ е баниран на 6 месеца од УЕФА и ФИФА, а ФИГЦ целосно застана во негова одбрана. линк

Епа, нека се повлечи паралела, Претседателот на Англиската, Германската и Шпанската лига да беше баниран за расистичка изјава. Не само од Федерација, од земјата ќе го протераја, со 10 години забрана за влез.

Ама нема потреба да се секира Италија. Во сигурни раце е. Клаудио Лотито ќе ја чува.

nTlmeQe.gif

Јас го прочитав, ама не пијам пиво.

Може ракија, мастика, узо, вино(црвено по могучност), вотка, шток, виски или што имаш да понудиш.

Само нешто да биде :icon_lol:

Дечки,Мондо е моја школа.[DOUBLEPOST=1412717783][/DOUBLEPOST]
Стварно не разбирам што не е во ред со изјавата на Недвед.Нешто кажал што не е вистина?Ако Рома според вас е голем клуб,тогаш што треба да бидат клубови како Јуве,Милан,Барса,Јунајтед,Баерн?Рома е елитен клуб од рангот на Арсенал,Шалке,Севиља,кој најголем дел од времето е декор кој ја комплетира големата четворка/петорка во лигата,но е на врвот поретко од Халеева комета.Али голем клуб јок сине,убаво си рекол Павел.

Од кога Арсенал спаѓа овде?

Еве после еден ден се потврди она што го пишував.

Претседател на ФИГЦ е баниран на 6 месеца од УЕФА и ФИФА, а ФИГЦ целосно застана во негова одбрана. линк

Епа, нека се повлечи паралела, Претседателот на Англиската, Германската и Шпанската лига да беше баниран за расистичка изјава. Не само од Федерација, од земјата ќе го протераја, со 10 години забрана за влез.

Ама нема потреба да се секира Италија. Во сигурни раце е. Клаудио Лотито ќе ја чува.

nTlmeQe.gif
Reaction-GIF-Angry.gif

Кај живеам во ненормална држава па и овие Италијаниве почнаја да ме разочаруваат, како не беа како Германците или Англичаните, па да се воведи некој ред.

И како е можно Лотито да биде заменик а во Лацио кој игра во истата лига е главен човек, пред некоја година Галијани сега овај.:facepalm:

Вие па колку се секирате небаре па Македонија цути па за Италија ќе му ја мислиме..гледајте си фудбал бе луѓе и не се замарајте со други работи

Роки е казнет и од страна на УЕФА
И УЕФА го казни Роки: нема да добие натпревари од квалификациите за ЕУРО 2016.
Роки е казнет и од АИА (италијанската асоцијација на судиите) и ќе продолжи со судење во Серија А на крајот на октомври/почеток на ноември.

Anche l’Uefa ferma Rocchi.
Rocchi non dirigerà neanche le prossime gare valevoli per le qualificazioni delle Nazionali ad Euro 2016.
Rocchi sarà fermato anche dall’AIA e tornerà in campo a fine ottobre-inizio novembre a seguito degli errori evidenti nel match dello Juventus Stadium.

Роки е казнет и од страна на УЕФА
И УЕФА го казни Роки: нема да добие натпревари од квалификациите за ЕУРО 2016.
Роки е казнет и од АИА (италијанската асоцијација на судиите) и ќе продолжи со судење во Серија А на крајот на октомври/почеток на ноември.

Anche l’Uefa ferma Rocchi.
Rocchi non dirigerà neanche le prossime gare valevoli per le qualificazioni delle Nazionali ad Euro 2016.
Rocchi sarà fermato anche dall’AIA e tornerà in campo a fine ottobre-inizio novembre a seguito degli errori evidenti nel match dello Juventus Stadium.
На неколку места прочитав дека покрај едномесечната суспензија, Роки нема да суди на утакмици на Рома или Јувентус до крајот на сезоната. Не знам дали е официјално.

А Јувентус го казнија нешто...? :icon_lol:

Не, ама е казнет ради тоа што досудил пенал ЗА Рома и што не досудил пенал за Јувентус кога Маркисио падна:icon_lol:

Не, ама е казнет ради тоа што досудил пенал ЗА Рома и што не досудил пенал за Јувентус кога Маркисио падна:icon_lol:
Не е точно :) За ситуацијата со Маикон, и за тоа што не досуди пенал врз Маризио :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom