Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Леонардо Бонучи се извини:
“Those who follow me know that is how I always celebrate, dedicating it to my friends. I did not want to offend Roma or anyone else.

“I’ll not score a goal like that again, so the joy of that and the three points lasted more than two days. I have the utmost respect for everyone who wears the Giallorossi colours and I certainly didn’t want to offend.

“I simply tried to joke with my friends, the same way I did after the Italy game with Norway and my first goal for Juventus. I could’ve avoided posting that tweet when I was on international duty, so far that I apologise.

“I just want to clarify that I always write #totheendforzajuventus and the phrase #victoryisallthatcounts is part of the Juve DNA. It’s true we players ought to lower the tone around what was already such a tense match.

“I should’ve tweeted that before coming to the Italy camp, but in the enthusiasm of the moment I didn’t think it would generate so much controversy.”

Bonucci met up with Roma player Alessandro Florenzi on international duty and they discussed the winning goal.

“He said ‘if you try that again 10 times, you’ll never get that volley.’ I joked with him, but also with (Roma director Walter) Sabatini. Once the 90 minutes are over, it’s right to joke around with each other.

“As everyone said, Roma have strengthened this season. They are a great competitor for the Scudetto and have much to give both in Italian football and in Europe.”
Aјде сега да видиме Тоти дали ќе собере храброст и да се извини.[DOUBLEPOST=1412693244][/DOUBLEPOST]Еве го и Палота:

We should all take a deep breath and calm down a bit '. Football is a game that goes a million miles an hour and sometimes emerge errors and disputes: this is a good speech for everyone. At the bottom are two great teams and we are approaching a rivalry that will last a long time: this can only be good for Italian football. We will always be proud of our team. We love our spirit. We will be back soon and we will fight forever to get to the top. Start getting adjusted. Forza Roma! "

Добро е што од двете страни повикуваат смирување тензијата настаната по натпреварот. Штета што нема повеќе Претседатели на клубови во Италија со ваков карактер. Каде ли сега ќе беше калчото..

Последно уредено:
Леонардо Бонучи се извини:
Aјде сега да видиме Тоти дали ќе собере храброст и да се извини.

Да ја појасниме работата, Бонучи генерално се извини на Конте за твитот што го напишал додека бил на должност со репрезентацијата, Конте бил лут на Бонучи, па од тука доаѓа ова извинување, направено ради должност и моралност спрема Конте.
Да не пвторувам дека освен твитот Бонучи имаше изјава каде вели дека Јуве повторно во мечот со Рома докажа дека се најсилна екипа во Италија.

Гледам си ја копирал информацијата од фудбал-италија.нет, но не си ја копирал целата, еве јас да ја додадам:

Leonardo Bonucci has apologised after a telling-off from the Italy staff, insisting he “did not want to offend Roma.”

The Juventus defender scored the winner in Sunday’s 3-2 victory and furtherstoked the fires of controversy on Twitter.

He wrote that people who criticise Juve ought to “wash your mouth out” and “the only thing that counts is victory.”

The fact he sent that tweet while on international duty reportedly infuriated Coach Antonio Conte.

“Bonucci was wrong and he knows that,” stated Italy team manager GabrieleOriali. “I understand adrenaline and tension, but here we all wear just one jersey.”

Bonucci held a Press conference and explained the reasoning behind his tweet.

Да ја појасниме работата, Бонучи генерално се извини на Конте за твитот што го напишал додека бил на должност со репрезентацијата, Конте бил лут на Бонучи, па од тука доаѓа ова извинување, направено ради должност и моралност спрема Конте.
Да не пвторувам дека освен твитот Бонучи имаше изјава каде вели дека Јуве повторно во мечот со Рома докажа дека се најсилна екипа во Италија.
Да не сакаш на бацирака во Тригорија да појди :).

Ова се извинува за неговите постапки. Можеби под влијание на Конте, но сепак се извини.

Тавекио суспендиран на шест месеци

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Уефа го суспендира да неможе да присуствува на нивни конгреси, од Италија ќе добие некои санкции или и таму се како кај нас, кур ми е, двор ми е ?

Заради изјавите после кои го обвинија за расизам или нешто друго?

Гледам си ја копирал информацијата од фудбал-италија.нет, но не си ја копирал целата, еве јас да ја додадам:

Leonardo Bonucci has apologised after a telling-off from the Italy staff, insisting he “did not want to offend Roma.”

The Juventus defender scored the winner in Sunday’s 3-2 victory and furtherstoked the fires of controversy on Twitter.

He wrote that people who criticise Juve ought to “wash your mouth out” and “the only thing that counts is victory.”

The fact he sent that tweet while on international duty reportedly infuriated Coach Antonio Conte.

“Bonucci was wrong and he knows that,” stated Italy team manager GabrieleOriali. “I understand adrenaline and tension, but here we all wear just one jersey.”

Bonucci held a Press conference and explained the reasoning behind his tweet.

Бонучи никаде не ја спомна Рома во изјавите си кажа дека Јувентус се најдобри и важна е победата. Човекот беше во еуфорија, го постигна најубавиот гол во својата кариера и како што кажа Флоренци уште 100 пати да шутни нема да постигни таков гол. На крајот дури и се извини ако навредил некој. Што да направи повеќе?

Ај да видиме сега дали Тоти ќе се извини на работите што ги кажа, дали ќе има почитување кон Буфон и Пирло како што имаше Бонучи кон Флоренци.

Исто изјавата на Недвед е извадена од контекст, Јувентус е поголем клуб од Рома бидејќи не смее капитенот после 6то коло да изјави дека ќе завршат втори. Тоа не е шампионски менталитет кој го имаат големите клубови.

Добро, кога ти мислиш дека е ок ситуацијата, не се мешам.:)

Е сега во подолнит дел од постот не се слагам со тебе. Прво ситуацијата на Маркизио е далеку од пенал, а втото пеналот на Погба е многу дискутабилен. Две ситуации од каде оваа дискусија нема да оди добро, 100 страни се напишаа за тоа дали имало пенали или не, јас и ти од почеток да почнуваме да се објаснуваме едноставно не оди, затоа заеби. Впрочем ја виде ли сликата што ја стави Претадор и колку само се поделени мислењата на сручњаците, затоа неможеш ти да тврдиш дека било пенал чист ко созла, а неможам ни јас;)

А тоа дека Јуве заслужил да победи, не мислам така, колку заслужи Јуве толку и Рома, впрочем и двата клуба не заслужиа да земат три бода.

Гледаш тој проблем со местењето некако не се искоренува, јас кого и да сретнам што гледа фудбал и доколку Јуве во колото добил пенал, коментарот е класика "на местачите повторно и поклониле пенал" ... и нормално е такво нешто да продолжат да зборат доколку има судиски грешки во ваша корист, затоа јас да сум на ваше место повеќе би се нервирал што сеуште се случуваат судиски грешки кои одат во ваша корист како оние од неделата одколку да го правдам судијата, да зборувам како пеналите и головите биле чисти ко солза и да тврдам дека Јуве заслужено победил како што велиш ти во случајот, тоа па и не ви оди баш во полза.
Се смеете што пишал Кориере, но погледнете ги и останатите престижни спортски весници и медиуми ширум Европа што кажуваат за утакмицата.

Јас се помирив со поразот, немај гајле, како што Јуве сватија на гостувањето во Мадрид дека можат да му парират на Атлетико, ние свативме дека Рома и со пола состав повредени играчи може не само да му парира на Јувентус во гости, туку во добар дел од натпреварот и да го надигра иако изгуби несреќно.

А Јувентус како клуб, ниту еднаш не реков дека ја наместил утакмицата или го потплатил судијата, далеку од тоа;)
е ај да не судат ниеднаш пенал за Јуве па за да не се нервирам што луѓето ќе збореле местачи се пак пенал им дале .. Кој фактор се луѓево (најчесто кладилничарите) што коментираат за фудбал ? Ко прво, утакмицата се игра на 1000 км од Македонија, ко второ да не ги слушне некој луѓево па да сменат одлука некоја ? ма јок бре, тие што дремат у кладилница а и се замараат со глупости немаат сопствен живот ...

Заради изјавите после кои го обвинија за расизам или нешто друго?

Поради расистичките навреди е суспендиран. УЕФА со цела своја енергија се бори против расизмот, иако лично сметам дека му е прогледано низ прсти.

Сега главен ќе биде Лотито.

Италија:icon_mrgr:

Поради расистичките навреди е суспендиран. УЕФА со цела своја енергија се бори против расизмот, иако лично сметам дека му е прогледано низ прсти.

Сега главен ќе биде Лотито.

Италија:icon_mrgr:
454545868_65509_immagine_obig.jpg

:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom