Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
А Јувентус го казнија нешто...? :icon_lol:
3e5dbfe7.gif
чекаме сеа Лотито деновиве да донесе одлука за префрлање на Јуве во втора лига :icon_lol:

Цел ден гледам на Медиасет емисии во врска со целиот викенд, посебно гледав една каде што и Недвед беше гостин, а ситуациите ги анализираше поранешниот судија Грациано Чезари.

Како што разбрав, според шефот на судиите во Италија единствена голема грешка на Роки се смета првиот досуден пенал на натпреварот. Главна причина за казната од неколку недели е за да се избегне притисокот кој може да го чувствува доколку суди наскоро и пак да прави грешки.

troll_football_image_08eb1186abf381c1923287e197761cc4.jpg

Џупска работа:cautious:..oh wait.
Обична судиска грешка па и ти,се дешава.А и 3-0 завршил мечот ќе ти кажат Романистиве,така да не се рачуна дека им свирнал ваков идентичен пенал,како овој на Погба.
А еве и со какви наслови искочи "објективниот" Кориере(кој толку го постираа на темава) после двете ситуации
BzbHoGkCQAAlTQj.jpg

Мене не ми е едно јасно - Поготово за судијава Роки прашувам како може уште да суди во Серија А кога е 250 пати суспендиран за лошо судење ПРОТИВ Интер и 250 пати суспендиран за ЛОШО судење против екипи што играле со ЈУВЕ меѓу другото .....

Онака, само од 2010 па навака може да се набројат бар 5 дерби средби што Роки директно ги усрал.

Мене не ми е едно јасно - Поготово за судијава Роки прашувам како може уште да суди во Серија А кога е 250 пати суспендиран за лошо судење ПРОТИВ Интер и 250 пати суспендиран за ЛОШО судење против екипи што играле со ЈУВЕ меѓу другото .....

Онака, само од 2010 па навака може да се набројат бар 5 дерби средби што Роки директно ги усрал.
Вујко му бил Тавекио :)

Еве онака, мала листа колку пенали биле свирнати за и против Милан, Рома, Интер и Јуве во последните 6 сезони:

get

А има ли за офсајди колку гола чисти биле поништени на другите екипи и.т.н. Ко слеп за стап сте прзинајте судијата помогна ние не сме криви не боли кур се гледаме во Купот и лигата пак и готова е приказната.Вака само се бламирате

Роки нема да ви суди до крај на сезона. [emoji1]

Банти
Дамати
Гуида
Маса
Мацолени
Орсато
Рицоли
Валери
Таљавенто... Кој го паси Роки :pipi:[DOUBLEPOST=1412793662][/DOUBLEPOST]
не боли кур

Затоа 20+ страни беа испишани за помалку од 24 часа... дека ве болело кур за натпреварот и судењето :pos:

Банти
Дамати
Гуида
Маса
Мацолени
Орсато
Рицоли
Валери
Таљавенто... Кој го паси Роки :pipi:[DOUBLEPOST=1412793662][/DOUBLEPOST]

Затоа 20+ страни беа испишани за помалку од 24 часа... дека ве болело кур за натпреварот и судењето :pos:
Се однесува за вас бе торко :D:D:D

Ете не сум прочитал убаво...(n)

Сега чекам суспензија за ова :icon_mrgr:

А има ли за офсајди колку гола чисти биле поништени на другите екипи и.т.н. Ко слеп за стап сте прзинајте судијата помогна ние не сме криви не боли кур се гледаме во Купот и лигата пак и готова е приказната.Вака само се бламирате
Побарај си, ете го гугл, еспн, трансфермаркт итн. Патем можеш да си ги видиш и резултатите на натпреварите меѓу Јуве и Рома изминатите 3-4 (а зошто да не и 10-20-30) години, и да видиш кој има повеќе победи меѓу двата тима, каква сакаш статистика, но да не се шири темата, пеналите беа тема на разговор.

А за бламирањето, никаква потреба од бламирање. 200 пати напишав дека судијата го уништи натпреварот. Но, на темава од еден натпревар се крена толкава врева како да на Јуве службено му ја дадоа титулата, па го прекинаа првенството. Ете слики и докази дека и на Рома и е свирнат таков пенал!Или кога ќе свирнат ЗА тогаш е ок, ама против, е тогаш цела вселена е здружена само Рома да изгуби од Јувентус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom