Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.672
Па нормално дека нема. Исто и торинското дерби има свој шмек, па и дербито на Верона. Иако лигава е мртва моментално сепак сите овие дуели ми се многу мерачки за гледање. Серија А е серија А и каква и да е кризата низ која поминува некои мечеви едноставно не може а да не ги гледа човек. :cool:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Па нормално дека нема. Исто и торинското дерби има свој шмек, па и дербито на Верона. Иако лигава е мртва моментално сепак сите овие дуели ми се многу мерачки за гледање. Серија А е серија А и каква и да е кризата низ која поминува некои мечеви едноставно не може а да не ги гледа човек. :cool:
Лигата не е воопшто мртва. Наполи и Рома се на некое нивно ниво. Лацио, Сампдорија, Фиорентина, Торино брилираат за нивни стандарди. Единствено кризираат миланските клубови.
Доказ за ова ти е и добриот пат за некоја сезона да им го земиме 4слот за ЛШ на премиер лигата.
Еве ти уба дискусија на темата. http://www.football-italia.net/65307/serie-could-overtake-premier-league
еве нека е преоптимистичко очекувањето кое го имаат напишано ако не за 2017 ќе биди за 2018.

Што се однесува до дербиата. За градот сите се од посебно значење. Пример во торино распоредот на табелата е сличен секоја година па пак Торино имаат натпревари на кариерата. Ако ништо повеќе барем од инает сакаат да извадат некој поен и то е интересно за гледање. Секогаш има крв. Џеновското дерби ако ме прашваш мене е врв, и едните и другите варираат на табелата од сезона во сезона и се тотално непредвидливи. Ама кога е дербито во прашање :) нема врска местото на табелата, за нив то е како финале во ЛШ.
Единствено некако неинтересно ми е миланското дерби (во вакви услови). Веројатно дека сум навикнат на далеку подобра игра и ова сега е колку да изиграат ради реда. И едните и другите немаат реални причини за надигрување, а покрај сите дерби средби меѓу нив, сезонава не би сакал да гледам дуел на две пијани кокошки.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Колку и во криза да се миланските тимови никогаш Наполи, Фиорентина, Рома и слично нема да го имаат тој шмек на тоа дерби.
Интер - Јувентус, Интер - Милан и Милан - Јувентус се топ 3 дерби меча во Италија, после тоа следи Римското дерби.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Колку и во криза да се миланските тимови никогаш Наполи, Фиорентина, Рома и слично нема да го имаат тој шмек на тоа дерби.
Интер - Јувентус, Интер - Милан и Милан - Јувентус се топ 3 дерби меча во Италија, после тоа следи Римското дерби.
Искрено сезонава ниту еден од тие мечој не го доживеав како дерби. Нека се отрезнат миланезиве па ќе го прајме тој муабет.

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Roma - Lazio e kade kade po razgoreno i interesno derbi od Inter-Milan i Milan-Juve...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај честита нека им е титулава на Јуве, за 2 кола и официјално ќе бидат шампиони.

Мислев дека Рома годинава подобро ќе се покажат ама ептеееен очајни беа во вториот дел на сезоната.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Без разлика каква е ситуацијата со тимовите, за мене дербито го има истиот шмек како и кога прв пат го гледав.
Forza Milan!

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.579
Поени од реакции
5.584
Порано ќе се изгушат Малдини и Занети пред натпреварот, сеа Абате и Ранокија... едвај здраво си рекоа!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.711
Кажете што им значеше кореографијата на двете трибини :)

П.С. Сега @Џонтра Волта има прилика во живо да го гледа Ил Капитано Ранокија :D, ... мамата ќе му ја расплаче од колнење

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Коа ќе ми текне на вториот ден од припремите на Јуве кога Почна и самото распаѓање на нашиот тим со напуштањето на Конте. И свршувањето на поголемиот дел на ликовите на темава :sramezliv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom