Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Да и тоа треба да значи дека треба да се носи на свеЦко првенство да игра против Џон Тери, Тијаго Силва, Серхио Рамос, Пепе и остала багра чудовишта у одбрана.

Факт е дека моментално италијанциве немаат класа напаѓач од типот на Тоти, Дел Пиеро, Виери.. Балотели со паметот негов далеку заостанува.. Да се прашувам јас, без размислување би ги пакувал Имобиле и Дестро заедно со Балотели секако како напаѓачка тројка за мундијалот.
Абе сфаќам се тоа, ама коа ќе видиш дека има големи шанси Прандели пак да си го довлечка Џилардињо со него, Лука Тони одеднаш изгледа како Ван Бастен у најбоље години. :D

Абе сфаќам се тоа, ама коа ќе видиш дека има големи шанси Прандели пак да си го довлечка Џилардињо со него, Лука Тони одеднаш изгледа како Ван Бастен у најбоље години. :D
Епа затоа пак ќе го јадат у групи.

Aко гледаш така и Челзи подобро се покажа во ЛШ од Сити кои најверојатно ќе ја освојат ПЛ. Сепак ова не значи дека Сити ќе биде шампион заради системот кој ги помага.

Па кој рекол дека таков систем постои на други места? тоа е и поентата, на други места нема СИСТЕМИ:icon_lol:[DOUBLEPOST=1398814622][/DOUBLEPOST]
Фудбалерот од средниот ред на Аталанта, Лука Чигарини, е суспендиран за следниот натпревар од Серија А и ќе го пропушти гостувањето во Торино.

Да сум на местото на романистиве ќе почекам да го видам исходот од натпреварот,и евентуално ќе пристапам кон непризнавање на резултатот.

да бе, божем ние Заев ќе го имитираме:D

Па кој рекол дека таков систем постои на други места? тоа е и поентата, на други места нема СИСТЕМИ:icon_lol:[DOUBLEPOST=1398814622][/DOUBLEPOST]
Систем така се руши, малце по малце, гриц гриц гриц и ооооооооп!!!:)

Па кој рекол дека таков систем постои на други места? тоа е и поентата, на други места нема СИСТЕМИ:icon_lol:

Точно, Англија е далеку пред жабарите, таму нема системи, они вакви имаат
pure-fi-anywhere-ipod-speakers.jpg
:icon_lol:

Да и тоа треба да значи дека треба да се носи на свеЦко првенство да игра против Џон Тери, Тијаго Силва, Серхио Рамос, Пепе и остала багра чудовишта у одбрана.

Факт е дека моментално италијанциве немаат класа напаѓач од типот на Тоти, Дел Пиеро, Виери.. Балотели со паметот негов далеку заостанува.. Да се прашувам јас, без размислување би ги пакувал Имобиле и Дестро заедно со Балотели секако како напаѓачка тројка за мундијалот.
Што се тиче мене би ги земал сите млади, Неподвижниот, Дестро, Берарди, Заза (убава партија против Јуве) па и Балотели би го спакувал језда е аут од форма, отколку Џилардињо и остали старци.. Али гледајки ја формата, Тоти и Тони каде каде се боље опција од Џилардињо башка според мене и пред Балотели би ги ставил, пошто Бало е само сенка од претходните години, дали дека овој Милан е мизерен и не може да се снајде во него, али Бало страшно надолу иде во формата...[DOUBLEPOST=1398848106][/DOUBLEPOST]Башка според мене, ако го земе Пирло зашто бе и Тоти или Тони не ги земе? Зашто тогаш да се гледаат годините, треба да се гледа кој е во форма...

Каков Тоти,каков Тони бе дај не се глупирајте.И споредбава со Пирло:facepalm:.Нека ги остават младите да се докажат,малце ли им беше на вампириве.Освоиле све што може,си се повлекле ко луѓе,сеа по 3-4 години пак ќе ги враќаат у репрезентација.Глупости.

Кога ќе се сетам дека неспособниот Џилардино еднаш беше и капитен поради тоа пријателство со Прандели ми иде да повратам :sick:

сите би ги прифатил у репрезентација, али Џилардињо НЕ

Занети ќе се пензионирал, тоа е познато. Меџутим читам нешто дека, северната трибина ќе биде затворена за последниот дуел на Интер. Бидејќи ги вреѓале Наполитанките, со Лацио ќе играат пред празна северна.
Интер поднеле жалба, и се надевам дека ќе им ја одобрат. Греота е бе Занети да биде испратен без оние, најгласните на Интер.

Се извинуем за офтопик, што не е за Италијанска репрезентација :D

Зампарини во изјава кажува како Палермо веќе наредната година нема да се борат за опстанок туку за место кое води во Европа, а веќе во иднина ќе изгледале како Атлетико Мадрид:pos:[DOUBLEPOST=1398854197][/DOUBLEPOST]
Тончи е мајсториште бе , легенда, доминатор,оплодувач :cuc:

Иначе...

Conte was asked about Roma Coach Garcia’s call for opposition teams to raise their game against Juventus in order to keep the title race alive.

“I was honestly surprised by Garcia’s comments, as I found them very provincial and going back, if added to the ‘help’ I can catalogue them in the folder marked ‘bar talk.’ I don’t think Serie A needed Garcia to bring new motivation to teams facing Juventus. Don’t forget that for many years any Italian side that faces Juve plays the game of a lifetime.

“I also find it a huge lack of respect for the Coaches, players and clubs, but also the fans, as I don’t think supporters would think their team comes to the Juventus Stadium and doesn’t try hard. I thought it completely unnecessar

Со оваа изјава всушност Конте испаѓа поголем провинцијалец, директно го вреѓа Гарсија, а Гарсија никого не навреди со неговата изјава ..

Последно уредено:
^Ги навреди тренерите на останатите екипи како демек не знаат да си ја вршат работата и не играат против Јуве онака како што треба, со оној состав кој треба и со пристапот каков што треба. И сето тоа наводно се разбира. Да се мешаш во туѓа работа е многу голема навреда, плус онака индиректно како што го направи тоа Гарсија притоа неспоменувајќи имиња на тренери ли клубови, туку само навестувајќи дека некои наводно му попушта на Јуве.

Гарсија: "Според мене, Конте изгледа малку нервозно."
Конте: "Го освоивме Супер Купот сезонава, имаме предност од 8 бода на табелата и сме во 1/2 финалето од ЕЛ. Ако некој е нервозен, тоа сигурно не сум јас.

Една сезона(неполна) у Серија А и почна да се курчи ццц :D

Зампарини во изјава кажува како Палермо веќе наредната година нема да се борат за опстанок туку за место кое води во Европа, а веќе во иднина ќе изгледале како Атлетико Мадрид:pos:[DOUBLEPOST=1398854197][/DOUBLEPOST]

Со оваа изјава всушност Конте испаѓа поголем провинцијалец, директно го вреѓа Гарсија, а Гарсија никого не навреди со неговата изјава ..
Небирекол дека Конте испадна провинцијалец тука , не дека и Гарсија испадна, ама изјавата ич не му беше на место.

Ливорно играше со комбиниран состав,Берарди не играше за Сасуоло,еве сега и Чигарини нема да игра за Аталанта на следниот натпревар против Јуве,во право е Гарсија :facepalm:

Малце беа судиите,сега почнаа да влијаат и да ги контолираат малите екипи,да играат со комбинираат со тимовите,да не даваат отпор и да им попуштаат на Јуве.Маме му ебам,не знаев дека волку бил моќен клубот за кој навивам :cuc:

Ова маливе екипи да не му поклонуваа бодови на Јуве,друг ќе беше лидер на табелава.Да знаете какви страшни тимови имаат Ливорно,Сасуоло,Катанија...али немаат таков пристап кога играат против Јуве,ги одмораат најдобрите играчи и повеќе од очигледно му попуштаат на Јуве за да ја освои Серија А,не дека толку им е капацитетот

Ај да го кажеше ова некој од Романистиве на форумов,ќе сфатев.Али трагичното е што ова е индиректно кажано од тренер на екипа која заедно со Јуве се бори за Скудето.
Наместо да му честита на Конте и екипата,што и покрај извонредната сезона на Рома(која со овие бодови,би го освоила скудетото во било која од претходните сезони) успеа и трет пат по ред да го освои скудетото,Гарсија бара изговори,кои да не беа смешни ќе беа трагични (n)

Ѓубренташиве ти се хоштаплери,преваранти,мафија,чиста мафија,кум еден и два гомна да јадат :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom