Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.

па погледни го уште еднаш, мене ова воопшто не ми изгледа случајно .. а за школата на Тоти и ДДР спомна некој од вас, а не јас;)

Еве и генералниот менаџер на Рома не ги знае правилата:
We don’t know what the rules are. There were other incidents even on the same day that could have deserved a different decision to the one the referee gave, but it didn’t happen.

“Who decides which incidents deserve to be viewed again on replay or spark a debate on television?”

па се мислам цврсто аргументираниот пост на Мондонико да му го пратам преведен на италијански, да му се појаснат работите како што на нас не ни беа јасни:facepalm:[DOUBLEPOST=1396995942][/DOUBLEPOST]А и ти се гледа колку детски го тераш муабетот, врз основа на некои шпекулации како си ги поврза работите, Астори беше поврзуван со Рома, па сега дури ради тоа ќе сакал да биде вклучен во жалбата, господе боже:facepalm:

Незнам кој го спомна тоа за Тоти и ДДР, ама вие нонстоп го повторувате, ко да не се управо сите што така го окарактеризираа потегот на Дестро.

Правилата се тиа што ги имаше истакнато од федерацијата при мовиолата направена за ситуацијата, истите што ги кажа и Кареса, само или тој, или вие го вртите муабетот како што сакате.
Еве , и тука има удар, можда сум и пресубјетивен за да кажам дека има намера.Ја негледам ама ајде ...
А и ова со Астори не сум го измислил јас,го имаше пред некое време во италијаскиве медиуми, па и кај вас у фан клуб некој имаше пишувано за истото.И вие често си фантазирате со теории за заговори против јас,зошто не и другите :D

Последно уредено:
па погледни го уште еднаш, мене ова воопшто не ми изгледа случајно .. а за школата на Тоти и ДДР спомна некој од вас, а не јас;)
Ја спомнав и си стојам зад тоа дека стартот на Дестро е типична Тоти,ДДР школа ;).
Киелини си е исто така прљав играч,дефанзивец што не бира средства да запре некој играч,не е сега таков станат,отсекогаш бил.Знае да дава лактови во воздушни дуели и да прави фаули кој судијата не ги гледа,често знае да фати некој напаѓач на пик,како Ибра,Кавани со кој ќе си разменуваат удари цела утакмица.Али како дефанзивец се има толку добро испраксирано што тие удари ретко ги приметуваат судиите во текот на мечот,повеќето му се во скок,па изгледа како дел од дуелот.Во оваа ситуација,ако приметуваш не ни го гледа играчот,гледа цело време во топката,рипа по неа и со раката наместо да се навали минамално на играчот и да скокне,тој му дава удар,да се осигура дека нема да го загуби дуелот.
Така да воопшто не е цвечка,далеку од тоа.

Али па кога ќе ми текне на стартовите и ударите на Тоти и ДДР,без топка,во никаков дуел,направени чисто одмазднички и во немоќ,можам да ти кажам дека се во друга категорија овие двајца и Киелини е мало дете за нив :icon_mrgr:

@Boom Shaka Lakka

Едно прашање само до тебе. Каде ти ја гледаш намерата на гестот на Киелини, каде ја гледаш силината на ударот и каде ги гледаш ефектите од наводниот удар кај противничкиот играч што се согледуваат од неговата реакција?

Заради причините кои се наведени во прашањето Дестро е казнет со 3 натпревари, заради тоа што сите набројани работи ги имаше во ударот по Астори, а кај Киелини ги немаше. Многу убаво е објаснето таму каде што го поставив и ептен е сликовито, а истото се гледа и на снимките.

Кареса не го споменувај како меродавен коментатор заради тоа што е романиста и тоа не од сега, така да неговата објективност паѓа во вода. А и не знам што сака да каже со реченицата, кога судијата во извештајот напишал дека не го видел ударот на Дестро. Сигурно тој нема намерно луд да се прави. Да го видеше ќе го исклучеше.

А тоа за неинформираноста и незнаењето го споменав заради тоа што некој напиша (не знам дали беше ти) како на Дестро можело 3 утакмици, на Киелини една не можело, па нели бивало да се намали на Дестро и така натаму. Човек што така коментира очигледно не знае дека ситуациите се квалификуваат и се одредуваат санкции според правилата. Она на Дестро е квалификувано како насилно однесување и за тоа следува казна од 3 натпревари. Она на Киелини воопшто не е оквалификувано како такво, од причините набројани погоре и нема казна по сопствен избор. А всушност да се споредуваат тие две ситуации во најмала рака е смешно.

Каресa баш го гледав прегеска, вртеше цело време од шупливо у празно.Го кажа истото шо и јас , Мондо , и официјалните лица во извештајот од колота на федерацијата, сега не сум сигурен дека до крај разбрав се ,можда и влечеше малку субјетивно и страствено кон страната на Рома ,( мада за мене е доста реален и објективен , не само како коментатор, туку и како медиумски и фудбаслки ценета личност на чизмата.) И тој се сложува дека се исполнети условите за суспензија, ја тупеше само дека во други случаи не биле снимките сметани за докази , на пример за поништени голови и офсајди ,кадешто, мовиолата не влијае ретроспективно.Повеќе го изкажа фактот дека е за целосно уведување на видео технологија при сите спорни ситуации на еден фудбалски наптревар.
Е сега , малку ми е нејасно , убаво кажува дека видео доказите се користат за прекршоци, во случајот грубо физичко однесување, само тогаш кога фаулот не е забележан од судијата.
Он вели дека судијата го свирел прекршокот.Да , го свиреше , ама го свиреше непостоечкиот прекшок од Астори што Дестро вешто го изнуди.Не го свиреше судијата контактот на Дестро.
Пример е случајот на Красич пред 4 сезони.Издајва пенал, судијата го досуди , ама веднаш по утакмицата му беше изречена казна од 2 или 3 напшревари не се сеќавам добро.
Целата сплетка е во тоа што медиумите , или лошо ја протолкуваа изјавата, или некој одредени Римски струи, ја тераат во свој правец.
Толку јас сфатив од моето скормно познавање на италијанскиов.Ако некој подобро го владе, нека ја преведе изјавата , за да нема никакви забуни, и да се разчисти ситуацијава.

одам на кошарка, се надевам во после два часа, ќе најдам пореални и објективни мислења и нормално ги чекам моите драги колеги @Scirea и @DeviAngel , пред нив секогаш сум покрлив:cuc::icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1396974028][/DOUBLEPOST]

титулите колку толку се ќе ги има во музејот, Тоти е шлаг на тортата, а додека се изгради стадионот, се надевам витрината со титули ќе биде побогата;)

И како си помина на кошарка :D ? Како Астори или како Дестро :P?

Еј, замислете ги тепаме сите преостанати натпревари, и гледаш во Рим, среде Олимпико Тоти и компанија ни прават Guard Of Honor.... :X3:

Тоти ќе им се поклони на вечните Богови на фудбалот, Падоин и Пелусо :pipi::icon_lol:

Еј, замислете ги тепаме сите преостанати натпревари, и гледаш во Рим, среде Олимпико Тоти и компанија ни прават Guard Of Honor.... :X3:

Тоти ќе им се поклони на вечните Богови на фудбалот, Падоин и Пелусо :pipi::icon_lol:
А Исла кај ти е ? :ROFLMAO:

10003912_471444236321968_6899150879762215397_n.jpg

:pos:

Каресa баш го гледав прегеска, вртеше цело време од шупливо у празно.Го кажа истото шо и јас , Мондо , и официјалните лица во извештајот од колота на федерацијата, сега не сум сигурен дека до крај разбрав се ,можда и влечеше малку субјетивно и страствено кон страната на Рома ,( мада за мене е доста реален и објективен , не само како коментатор, туку и како медиумски и фудбаслки ценета личност на чизмата.) И тој се сложува дека се исполнети условите за суспензија, ја тупеше само дека во други случаи не биле снимките сметани за докази , на пример за поништени голови и офсајди ,кадешто, мовиолата не влијае ретроспективно.Повеќе го изкажа фактот дека е за целосно уведување на видео технологија при сите спорни ситуации на еден фудбалски наптревар.
Е сега , малку ми е нејасно , убаво кажува дека видео доказите се користат за прекршоци, во случајот грубо физичко однесување, само тогаш кога фаулот не е забележан од судијата.
Он вели дека судијата го свирел прекршокот.Да , го свиреше , ама го свиреше непостоечкиот прекшок од Астори што Дестро вешто го изнуди.Не го свиреше судијата контактот на Дестро.
Пример е случајот на Красич пред 4 сезони.Издајва пенал, судијата го досуди , ама веднаш по утакмицата му беше изречена казна од 2 или 3 напшревари не се сеќавам добро.
Целата сплетка е во тоа што медиумите , или лошо ја протолкуваа изјавата, или некој одредени Римски струи, ја тераат во свој правец.
Толку јас сфатив од моето скормно познавање на италијанскиов.Ако некој подобро го владе, нека ја преведе изјавата , за да нема никакви забуни, и да се разчисти ситуацијава.
ho accordato un
calcio di punizione diretto a favore del Cagliari per una trattenuta (normale fallo di gioco)
commessa dal calciatore Destro ai danni di Astori. La successiva manata di Destro non è stata
vista né da me né dai miei collaboratori”

Еве во другиот дел што вели судијата. Значи тој не досуди фаул за Рома, туку за Каљари ама не поради ударот на Дестро, туку поради како што опишува "обично повлекување" пред Дестро да го удри Астори.

@Boom Shaka Lakka не сфати дека на јуве им помага цел систем ? Затоа серија а полека си тоне...

:vozbud: Систем хахаха.. цел еден систем љуѓе... тоа е пајажина , мрежа , систем!!! кој ги мести Јуве да победуваат :pos: Пупоне срам да ти е што уште го немаш ова сватено... свати веќе еднаш безсрамнику низаеден...
sss.jpg

Како не ми текна порано:facepalm:. Истиот систем кој Јуве го прати во втора лига со цел да го уништи, сега му помага да освојува титули. Дали ова треба да го прифатиме како извинување од системот?:)

Како не ми текна порано:facepalm:. Истиот систем кој Јуве го прати во втора лига со цел да го уништи, сега му помага да освојува титули. Дали ова треба да го прифатиме како извинување од системот?:)

Изгледа направиле некоја грешка во 2006 :-D

Системот ни помага само кога се бориме за титула,иначе системот си беше најбољи периодот 2006-2011,тогаш и судиите беа најбољи,"сега фудбалот е чист" - Фиго. Ја мислев после се што му се случи на Јуве 2006 год. нема да мрчат ама јебига тоа им е у крвта,за сите фејлови да си бараат оправдувања во Јуве,интерашите беа такви како сега фановите на Рома,го имаме Грешко ама не сме криви што имаме лош тим,Јуве мести.Рома имаа шанси да освојат титула последниве 10 години и вечно втори беа позади Интер.Се некој им е крив на нив.

Сега кога Јуве се шампиони одеднаш системот не им чини,судиите не им чинат.Шта речи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom