Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Затоа што Италија губи ради тимови како Удинезе, Сампд. и Наполи....

Затоа што Италија губи ради тимови како Удинезе, Сампд. и Наполи....
Вакви тимови очи вадат цела сезона да завршат на времето четврти а од сезонава трети и кога ќе дојде квалификациското коло за влез во ЛШ тие испаѓаат од подпросечни тимови со кои и Вардар да падне, би имал надежи дека ќе помине понатаму. Ете таму губи Италија. Уште не почнала сезоната а тие веќе имаат еден претставник помалку во ЛШ. Не ме заебавај дека е реално да се испадне од Вердер или Брага:eek:

^А Јувентус ги остава во Торино главните алки во екипата и најдобриот и единствени напаѓач со ЛШ искустно седи на клупа до 70 минута. Вакво подценување на противникот немало и ќе нема, ама ако, пак нека се глупираат Конте и Марота.

^А Јувентус ги остава во Торино главните алки во екипата и најдобриот и единствени напаѓач со ЛШ искустно седи на клупа до 70 минута. Вакво подценување на противникот немало и ќе нема, ама ако, пак нека се глупираат Конте и Марота.
Јуве, реков вчера, има друг проблем. Ќе извади топ резултат со некоја јака екипа на гости (Сити, Челзи), ќе го победи Реал ама повторно ќе ги плукне бодовите со анонимуси како Нордсјиланд, Лех, Салцбург, Бате (2 нерешени во 2008) итн. Едноставно не знаат како да одиграат со вакви подпросеци и со тоа ги компликуваат работите во групата. Следнава со Нордсјиланд дома ќе ја пишам сингл на 1000че X па ако Јуве пак се испосерат барем да ќарам нешто:)

Вакви тимови очи вадат цела сезона да завршат на времето четврти а од сезонава трети и кога ќе дојде квалификациското коло за влез во ЛШ тие испаѓаат од подпросечни тимови со кои и Вардар да падне, би имал надежи дека ќе помине понатаму. Ете таму губи Италија. Уште не почнала сезоната а тие веќе имаат еден претставник помалку во ЛШ. Не ме заебавај дека е реално да се испадне од Вердер или Брага:eek:
Абе и ти држи вода муабетот, и не ти држи. Јас само спомнав бидејќи секогаш се гледа на нив како виновници, а другите екипи(го ставам и Интер) не можат да победат екипа од рангот на Нордсјиланд или Хајдук...

Koi se ovie MALAGA BE ?

Vody kje ni kazhes neshto :pos:

kiss kiss
aко сакаш споредба одма ќе ти напраам.... Малага има потрешено 100 милиончиња на засилувања задњиве 2-3 сезони... НОрд...или како и да се викаат немаат поише од 5 потрошено.... Јувентус е актуелен шампион на италија и не продаде ниту еден клучен играч + се засили со квалитетни играчи ... милан продаде 2 клучни а не купи ништо посебно....
јуве има само 3 бода ...милан има 4..... ете ти за кисот....

Јуве, реков вчера, има друг проблем. Ќе извади топ резултат со некоја јака екипа на гости (Сити, Челзи), ќе го победи Реал ама повторно ќе ги плукне бодовите со анонимуси како Нордсјиланд, Лех, Салцбург, Бате (2 нерешени во 2008) итн. Едноставно не знаат како да одиграат со вакви подпросеци и со тоа ги компликуваат работите во групата. Следнава со Нордсјиланд дома ќе ја пишам сингл на 1000че X па ако Јуве пак се испосерат барем да ќарам нешто:)

Проблемот е шо Конте нема една формација и според неа да се гради составот и се купуваат непотребни играчи. Десно ги имаме Лихт,Касерес и Исла, а лево само алипниот Де Чеље и принудно Асамоа. Исла се плаќа 18 милиони а нема играно 9 месеци а не се купува напаѓач.
Има уиграна средина Маркизио-Видал-Пирло(за ЛШ) и на клуба Погба,Мароне и Џак(кои се доволни за Серија А) и ми купува ѕверка Асамоа и не можи да склопи екипа сега. Ајде сега нека се најди маж шо ќе ја смени 3-5-2 со која очигледно не можиме да направиме ништо во ЛШ и ќе седни на клупа некој од 4те везњаци.

Е тој е проблемот на Јуве, погрешна политика со која се изгуби една сезона а Пирло, Буфон, Барзаљи и Мирко не стануваат помлади.

истото му го зборев ова на другар.... Јуве ќе тепа сите јаки што се...али мора да киксне против екипи како Нордсјиланд....За да иде далје сеа му требаат минимум 2 победи ( и тогаш не е баш сигурно) и 1 нерешена...така да ќе мора да се стегне малку поише

Абе и ти држи вода муабетот, и не ти држи. Јас само спомнав бидејќи секогаш се гледа на нив како виновници, а другите екипи(го ставам и Интер) не можат да победат екипа од рангот на Нордсјиланд или Хајдук...
Абе порано кога гледав, единствено битно ми беше да ги реметам другарите. Многу мерак ми се направи кога Интер испадна од Хелсингборг во квалификациите за ЛШ. Мерак ми направи и испаѓањето на Милан во група со Челзи, Херта, и Галатасерај кога изгубија во последно коло во Истанбул со 3-2 и не отидоа ни во УЕФА како трети туку завршија четврти. Сега генерално сум навивач на италијанскиот фудбал и не чекам со нетрпение кикс на италијански тим во Европа за да реметам некој. Убеден сум дека ако екипите кои вадат очи за тоа трето/четврто место, а се спомнати погоре, отстапат место на некоја поискусна екипа, Италија нема да останува уште на стартот на ЛШ со екипа помалку во истото натпреварување. На пример сезонава да беше Интер на местото на Удинезе, сигурно ќе ја поминеше Брага. Не викам дека ќе направеја чуда и ќе ја освоеја ЛШ ама барем Брага ќе им беше рутина.

Некако денеска Миланезите се губат од темава, а до вчера после киксот на Јуве гласни беа :pos:

-Со Малага, ама не верувам дека ќе губат
- Срамота ќе биде да има сеир на ваша сметка после дуел со Партизан:)
Никогаш нема да фатите во кладилница. Никогаш! :)

Мислев на сеир пред утакмица поради нашиот настап во ова прекрасно натпреварување :)

Што да се јавам. Шпанска екипа на некој шеик тепала италијанска екипа што се бори за опстанок. Јака работа... :P

Класика пиперско мислење.

Искуството во ЛШ е премногу важен дел од прогресот на еден тим. Со исклучок на 1-2 играчи, овој Јувентус има минимално искуство. Ок ни Нордс нема, али такви работи не се нешто ново во фудбалот. Не постои лесна екипа.

Сите тука се смеевте со сила, дека Шахтјор го прегазил Јувентус, на гостински терен му земал посед, али на крајот испадна дека сето тоа било момент во кој на површина исплива вашето непознавање или обид со сила да се тролаат фановите на Јувентус (whatever). Шахтјор е најдобра екипа во групата. Тоа што не сте гледале ни еден нивни натпревар не значи дека не се добри.

После натпреварот со Јувентус, потценирав на бројки 10 од 10 во домашно првенство и гол разлика 34:5. 3 години по ред шампион на Украина. Колку и да е слаба лигата тие факти не се занемаруваат.

Уште кога почна ЛШ, реков дека Јувентус го нема потребното искуство и дека ако успеат да ги поминат групите ги биде одличен успех. Еден класичен напаѓач кој многу го сугерираат како главен проблем на тимот, би помогнал само 1 фаза повеке.
Милан без разлика што е relegation battle team, има повеке шанси да ги помине групите отколку Јувентус токму поради искуството.

*За Интер не коментирам, затоа што воопшто не сум ги гледал.

Што ќе коментираш ЛЕ е наша. :ROFLMAO:
Реално да збориме стварно се покажа како точен фактот дека 3-5-2 нема успех во ЛШ, еве доказ за тоа е неуспехот на Јуве кај Нордсјеланд. Сега си ја искомплицираа работата дополнително и ќе мора да одат на победа против Челзи во 5тото коло, а и против Шахтјор на гости што ќе биде мноооогу тешко.

Да даде Господ, да го освоите со сите победи до крај:D

tumblr_m0gntjlUc51r4u1pto1_500.jpg

_41651226_inter_uefacup_94.jpg

int2.jpg

:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom