Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама затоа во relegation zone нема да има појак тим од оној во Италија :pos:

Едно време најјакиот второлигаш во светот, доаѓаше од Италија. 3 пати до сеа.:icon_lol:

А ти си еден од најголемите експерти за СЕРИЈА А:facepalm:

не сум експерт туку само си пишувам свое мислење..ако не се согласуваш слободно демантирајме нема потреба да ми даваш саркастични комплименти

Ja sve mislim deka Karlo Garganeze e pod psevdonim na psevdonimot Dzoni Vajsmiler, olku omraza kon Milan, lizenje dupe na Juve i Barsa, i spomnuvanje na mestenki sum gleal samo kaj Karlo i Dzoni...

Majke mi ...

јувенташ направи шала на своја сметка на сите на форумот им чудно :D .. сега ќе го избркаат од фан клубот :pos:

по која логика ? не одат тие работи така лесно, колку и да ја вртиш клубот нема да има целосен профит ..

а јас чисто сумњам дека лацио ќе градат нов стадион, ова исто како Росела Сенси на една година пред да го продаде клубот, објави план за новиот стадион на Рома .. а секој нормален знаеше дека тоа не е вистина, а една година подоцна ќе го продаде клубот ..

Проблемот во Италија е што градот многу комплицира за давање дозвола за изградба на стадион.Сега читав нешто дека парламентот ќе го донел законот за стсдиони за неколку дена,па затоа се актуелизира и муабетот за новиот стадион.
Мислам дека Лотито барем во догледно време нема шанси да го продаде Лацио,а и како поминува времето се повеќе и повеќе Лацио е финансиски стабилен и бележи профит

Проблемот во Италија е што градот многу комплицира за давање дозвола за изградба на стадион.Сега читав нешто дека парламентот ќе го донел законот за стсдиони за неколку дена,па затоа се актуелизира и муабетот за новиот стадион.
Мислам дека Лотито барем во догледно време нема шанси да го продаде Лацио,а и како поминува времето се повеќе и повеќе Лацио е финансиски стабилен и бележи профит

јас имав спортивна слика за клубот(дека е во големи долгови), али кога ти така викаш така нека биде :)

мене ситуацијата на Лотито ми мирисаше на онаа на Росела Сенси пред да го продаде клубот, затоа така претпоставив ..

јас имав спортивна слика за клубот(дека е во големи долгови), али кога ти така викаш така нека биде :)

мене ситуацијата на Лотито ми мирисаше на онаа на Росела Сенси пред да го продаде клубот, затоа така претпоставив ..
Да Лацио отплаќа кредит кој Лотито го подигна од државата да ги покрие долговите мислам дека се отплаќа на 25 години, но и покрај тоа во последните две години Лацио бележи профит на крајот од годината

А па овој нов интер еден квалитет што да ти кажам,вистина милан е беден сезонава,ама па интершиве едно дерби добија и на куро...на месечината се качија.

Касано на лето ќе си иде во сампдориа,переира лев бек страчони НОВИОТ МУРИЊО :pos: го игра лево крило,гурелка шутира од кај ќе стигне уште голот го нема погодено топки за на тренинг немате,паласио 11 милиони во бунар,Силвестре....шта речи. Се на се 50 милиони ги спичија и пак ќе се борат за 3-то место. :pos:
Исти бевте лани и со новиот Јувентус, немале класа тренер, перика имал, Милан го имаа Ибра, овие второкласните Матри и Вучинич, Милан го имале Силва, овие треторазредниот Барцаљи врз кој се остававте на форумот, и на крајот ... жглаб, немиен.

Точно е дека Интер не се светска класа од тим моментално, ама погледни го малце и стандардот во Серија А сезонава, Интер има тим за титула, сакал ти тоа да го признаеш или не, можат со овој тим до Скудетото ко што и '' смешниот '' Јуве лани можеше и тоа без пораз но само ако тренерот успешно ги склопи коцките. Го имаат еден од најдобрите голмани во Серија А и најдобар за 2011, Ханданович, со Буфон се далеку пред сите, имаат одлично дефанзивно дуо во Ранокија и Хуан и плус тука е искуството на Самуел кој со Милан беше беспрекорен, одличен напад ( лани Паласио и Милито имаа 20+ голови у сезона, Касано ако нема проблем со повредите и сами знаете колку значи за еден тим, до вчера викавте дека неговите проблеми со срцето се една од главните причини зашто Милан не освоија титула лани а Ибра не можел Се сам, све е тоа напишано на форумов, и на ова додади го Снајдер ) и добра средина, једино десната бековска позиција им е раштимана односно лоша, за тоа си признавам и сами се криви што Маикон се решија да го дадат. Во Јануари наводно све е готово за Паулињо, и плус ќе се инвестира во нов поквалитетен и помлад десен бек.

п.с. Страмачиони смени формат, не ги прави истите тактички грешки ко и на стартот на сезоната, сега за сега 4 победи по ред има.

Интер има тим за титула
Милан да немаа цела сезона константно повредени по 3-4 првотимци јуве немаше да освои титула. Никој не викаше дека имаат смешен состав ама им се погоди цела сезона без повреди,плус играа само во сериа А,имаа неколку судиски одлуки во нивна корист најзабележителна поништениот гол на Мунтари дефакто победа на Милан во директниот дуел и тоа беше тоа....
Летово си купија играчи и имаат тим за две натпреварувања тоа си е факт.

Интер за итаијански стандарди прилично добро трошеа летово,според МЕНЕ ништо квалитетно не земаа,освен Касано што се упизда и нејќеше да превземе одговорност да го носи Милан на грб па си отиде,може и боље бар Шарави си ја покажа класата.
Дека имаат состав без проблем да завршат трети имаат,ама како што играат и според тренерот што сега го учи занаетот и тоа ќе им биде мачно. Такво тренерство на емоции и потскокнување ко прле има рок на траење најбоље доказ е Лео,и кај нас и кај вас. Сака да победиш и ти сакаш да победиш а не победуваш. Мислам дека ова ќе го стигне и вашиов тренер.
Може и да грешам,останува да видиме.

А за тоа дека имате тим за освојување на калчо,според имиња можеби,ама и Милан според имиња без проблем би бил во топ 3 па гледаме кај е. Ќе видиме,јас мислам дека треба да сте среќни со 3-то место,и дека Наполи оваа година ако им земе бодови на конкурентите(Милан,Интер,Јуве) може да ја однесе во Неапол титулата.
Тие да имаа малце боља одбрана без проблем ќе си освоеа годинава кога сериа а е убедливо најсиромашна со квалитет и класа.

А за тоа дека имате тим за освојување на калчо,според имиња можеби,ама и Милан според имиња без проблем би бил во топ 3 па гледаме кај е.
a?

п.с. Страмачиони смени формат, не ги прави истите тактички грешки ко и на стартот на сезоната, сега за сега 4 победи по ред има.
Да ама едната со Милан е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom