Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Лацио и Рома ќе градат сопствени стадиони
http://www.time.mk/read/06027984c2/11d7bc3899/index.html
Конешно нешто позитивно да прочитам за СЕРИЈА А, иако ова се збори неколку години се надевам набрзо ќе се оствари

Eптен тапа потег според мене,Олимпико е историски стадион и не можам да ги замислам ни Рома ни Лацио на сосема други стадиони,ама пак финансиските ситуации говорат друго.
Мада ипак јас би бил еден клуб да си остане на подновен и нашминкан Олимпико,а еден да си направи нов стадион.

абе можеби се држи, ама што се сам залажуваш, нели ја гледаш играта која ја имаат ? Ве гледав со Фиорентина, второ полувреме со играч помалку ве надиграа .. кога почнат Милито и Касано заедно од прва минута, во 70-та веќе имате два папсани играчи во нападот, Страма го вади Касано а Милито збрева 90мин и промашува зицери, всушност во прво ги промашува зицерите, а во второ веќе неможе да се најде и се ми се чини дека ќе поврати на теренот .. ако така гледаме Јуве далеку е осамен како фаворит за титулата, а единствен тим кој моментално може да му се спротистави е Наполи.

али ипак низок удар беше она, зошто Милан бил во анкетата :D
Не знам јас тоа брат, зборам за моменталните тимови кои се очајни, едни од нив се и Рома, така да затоа беше заебанцијата. :)
А во иднина што ќе се случува неможе никој да знае, дали сме очајни или не резултатите покажуваат и ќе покажат.

Eптен тапа потег според мене,Олимпико е историски стадион и не можам да ги замислам ни Рома ни Лацио на сосема други стадиони,ама пак финансиските ситуации говорат друго.
Мада ипак јас би бил еден клуб да си остане на подновен и нашминкан Олимпико,а еден да си направи нов стадион.

Олимпико е на градот или на олимпискиот комитет на Италија, не е битно .. клубовите плаќаат ќирија да играат на тој стадион, не сум сигурен ама околу 3-4мил по сезона а можеби и повеќе .. да го реновираат, ама кој би инвестирал тоа ? клубот неможе, доколку тоа го направи градот и ќиријата ќе биде поскапа .. и мене ми е криво за Олимпико, историски стадион е, ама реалноста е таа, секој клуб би бил повеќе профитабилен доколку има свој стадион, и сите тие додатни ствари околу него, ресторани, продавници за фановите итн итн ..
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 19:12 ---
Не знам јас тоа брат, зборам за моменталните тимови кои се очајни, едни од нив се и Рома, така да затоа беше заебанцијата. :)
А во иднина што ќе се случува неможе никој да знае, дали сме очајни или не резултатите покажуваат и ќе покажат.

резултатите покажуваат, но јас повеќе би рекол играта на терен покажува кој до каде стасал, вие имате лоша игра без разлика на резултатите, незнам кој тим победивте, ама сите во фан клубот не бевте задоволни од играта .. доколку имаш игра, резултатите ќе си дојдат сами по себе, но доколку победуваш без некоја добра игра, прашање на време до кога тоа ќе трае .. сепак рано е, ќе видиме што ќе се случи во иднина (y)

На ланската тема Интер па го имаше, не ти падна чудно нешо?

Интер и да е најслаб барем го личи за шампион за разлика од некои други тимови:LOL:

Олимпико е на градот или на олимпискиот комитет на Италија, не е битно .. клубовите плаќаат ќирија да играат на тој стадион, не сум сигурен ама околу 3-4мил по сезона а можеби и повеќе .. да го реновираат, ама кој би инвестирал тоа ? клубот неможе, доколку тоа го направи градот и ќиријата ќе биде поскапа .. и мене ми е криво за Олимпико, историски стадион е, ама реалноста е таа, секој клуб би бил повеќе профитабилен доколку има свој стадион, и сите тие додатни ствари околу него, ресторани, продавници за фановите итн итн ..
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 19:12 ---

резултатите покажуваат, но јас повеќе би рекол играта на терен покажува кој до каде стасал, вие имате лоша игра без разлика на резултатите, незнам кој тим победивте, ама сите во фан клубот не бевте задоволни од играта .. доколку имаш игра, резултатите ќе си дојдат сами по себе, но доколку победуваш без некоја добра игра, прашање на време до кога тоа ќе трае .. сепак рано е, ќе видиме што ќе се случи во иднина (y)
Епа ете за мене и уште некои што навиваат за Интер играта е солидна. Затоа ти викам времето ќе покаже. :)

знам како одат тие работи,ама ако веќе се градат два стадиона,подобро Рома или Лацио да останат на Олимпико а градот Рим да ги ослободи од кирија,бидејќи град како Рим и тие 3-4 милиони што ги земаат за кирија по сезона е боза за нив.
Затоа треба да се пронајдат и инвеститори како Рома што го стори тоа,ама пак во Лацио Лотито е лапнато говедо за пари и се задоволува со треторазредни играчи што инаку не би играле ни за Комо,а со тоа повеќе пари за него.
Да дојде и во Лацио некој јак инвеститор и да инвестира многу во клубот,првенството ќе биде појако и поинтересно.

знам како одат тие работи,ама ако веќе се градат два стадиона,подобро Рома или Лацио да останат на Олимпико а градот Рим да ги ослободи од кирија,бидејќи град како Рим и тие 3-4 милиони што ги земаат за кирија по сезона е боза за нив.

Олимпискиот комитет на Италиjа мислам дека ги земат парите.

Они бар целеа на нешто, а и ко такви, си ги ишамараа Милан лагано, им скинаа 6 злато вредни бодови.
Плус и Мунтари им го набација. :pos:

Плус и Мунтари им го набација. :pos:
Еј браво, искрено многу не заебавте со цигово...
Чуекот до крајот на сезоната изигра екстра, ама нема врска... важно ни го набацивте... божем у минус не стаевте :свиркам:

Еј браво, искрено многу не заебавте со цигово...
Чуекот до крајот на сезоната изигра екстра, ама нема врска... важно ни го набацивте... божем у минус не стаевте :свиркам:

У минус многу јасно, од мистер икс и Тевез на Мунтари, топ, покажаа амбиција која го избрка Ибра од тим у пакет со Силва, директно не ве споебаа, мање битно за Интер, индиректно да, зашто нели, Милан се тим со дна од ЛШ ко што викаше Галијани, Ибра дојде тоа да го испроба и воала, а сезонава освен што цеди буџет кој очигледно многу им е битен на Галијани и Берлускони, друго ништо не прави, од никаква корист не е, а еден Поли на пример за дупло помала плата ќе попунеше квалитетно место, или некој ко Верати и остали. ;)
Па сеа види ти дали проценката Мунтари да дојде во тим со вакво реноме е исправна.

И да, изигра екстра за негов стандард, не за стандардите на еден Милан ... или, еден шампион.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom