Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
земан е интересна појава .. одличен тренер кога ќе видиш дека милион години има фосилот а не е затуцан во времето на вокмени и вхс касети како раниери. плус како ретко кој тренер има верба во млади играчи што е реткост во италија. Дури ни страма кој има златна генерација младинци што лично ја тренирал нема толку верба во нив. штета за земан што кариерата нема да ја круниса со титула.
не го потценувам меѓутоа ради тој напаѓачки фудбал рома може ќе игра за око и ќе има брилијантни партии ко оваа со интер. меѓутоа ке киксира со помали екипи тоа ќе ги кошта многу
методите кои ги користи Земан за време на тренинг се многу застарени и едноставни, се се базира на многу трчање и физички подготовки, но затоа филозофијата која ја преферира и не е баш застарена, тоа е она што се бара во модерниот фудбал да биде брз и напаѓачки .. е сега тука си во право, одбраната ја запоставува на некој начин, ќе видиме во иднина како ќе функционира тимот, со Катанија кикснаа и целата кривица оди на играчите, играа со некој си страв и грч во нозете, се изненадија од публиката и атмосферата, посебно оние дебитантите ..

Страмачиони мене многу ми се свиѓа како тренер, кај него сега проблем е тоа што нема уште искуство и не само тоа, уште нема голема репутација, јас мислам дека доколку и управата на Интер би му дала одврзани раце и слобода, посебно во донасање одлуки на избор на играчи, значи се да биде по негово, тоа би било одлично, само така тој би можел на дело да го покаже тоа што си го замислил со играчите кои тој би ги одбрал, еве Земан во Рома си побара играчи летото и му ги донесоа, тој лично сакаше да си оди Борини доколку тоа е начинот да се доведе Дестро, гркот Таксидис премногу сакаше да го има во тимот, дадовме пола од договорите на двајца младинци од кои едниот мислевме дека Земан оваа година ќе го користи, тие привилегии Страма сеуште ги нема, незнам како стојат работите во Интер, но вајда Страма сеуште самиот не е ослободен и опуштен во тоа што го работи, сепак мислам дека работите ќе си дојдат на место, па тогаш Страма ќе добие кредибилитет да прави што сака :)
можеби кога би се прашал тој и би имал целосна слобода одма би влетале некои младинци во прв тим и би добиле шанса барем со некој послаб тим, но сепак си ја штити позицијата, премногу е ризично лично за самиот себе да прави такви потези, кога ќе почне со добри партии и ќе добие кредити кај управата, тогаш можеби ќе си го покаже своето правилно лице и ќе си донаса лично свои одлуки на своја глава кои можеби би биле премногу ризични, но можеби и многу ќе се исплатат, сега за сега е рано и нема услови за тоа ..

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Инаку мене лично Наполи ми се нај омразена екипа во последните 2-3 години, многу голем лајнар им е претседателот , си мисли ја поседува лигата, се нешто он кумува, исто така тоа Хамшик педерчето е многу арогантно створење....

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Инаку мене лично Наполи ми се нај омразена екипа во последните 2-3 години, многу голем лајнар им е претседателот , си мисли ја поседува лигата, се нешто он кумува, исто така тоа Хамшик педерчето е многу арогантно створење....
зошто бе, јас никогаш не сум приметил арогантност кај Хамшик .. точно за нивниот претседател, али за Хамшик никогаш не сум имал таков впечаток ...

едно другарче ми има кажувано една интересна случка со Хамшик, а истата на него му ја има кажувано Стефан Ристовски(купен е од Парма и игра на позајмица во сериа б, Бари) а другарчето и Стефан се колеги од репрезентацијата(плус Стефан таму е здружен со Пандев и струмичанецот му понудил помош за било што, впрочем ги има на слика Пандев,Џемаили и Стефан на јахта), така да ова е 100% точно ... си имал Хамшик порше и еден ден му го снемало, тој се пожалил на Де Лаурентис, овој свртел неколку броеви и утре дента поршето пред домот на Хамшик и порака на него "сори мистер Хамшик":D .. всушност тоа била мафијата која преовладува во Наполи и е многу моќна, а Де Лаурентис на некој начин е поврзан со оние "културните мафијаши" кои котираат на врвот на таа криминалистичка организација и во јавноста секогаш се "чисти" :)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
зошто бе, јас никогаш не сум приметил арогантност кај Хамшик .. точно за нивниот претседател, али за Хамшик никогаш не сум имал таков впечаток ...
едно друг................................ија и во јавноста секогаш се "чисти" :)
Хаха, културни мафиози :icon_lol:.. Инаку кој го интересира за Наполетанската мафија, се вика " Camorra " , праат пари со затрупување на токсичен отпад на диви локации , кој го интересира повеќе да го погледне филмот "Gomorrah (2008)" .
Што се однесува до Хамшо , изгледа не си му ги читал изјавите , или не си приметил пошто обично пред мечевите со Јуве јаде трици, како се они подобри, ќе освоеле ова она.. 3 гола ќе дал.. и сличен булшит...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Хаха, културни мафиози :icon_lol:.. Инаку кој го интересира за Наполетанската мафија, се вика " Camorra " , праат пари со затрупување на токсичен отпад на диви локации , кој го интересира повеќе да го погледне филмот "Gomorrah (2008)" .
Што се однесува до Хамшо , изгледа не си му ги читал изјавите , или не си приметил пошто обично пред мечевите со Јуве јаде трици, како се они подобри, ќе освоеле ова она.. 3 гола ќе дал.. и сличен булшит...
е добро можеби не сум замерил, можеби само спрема Јуве е таков :D затоа вреди да нејќеш како личност :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.138
Катанија, Џенова, Каљари, Болоња и Палермо - Екипите кои никогаш не испаѓаат од лига, и само гледаат да им наштетат на тимовите од горниот дел на табелата.

Патем Nino Manchester , кој тим го симпатизираш од Италија? :icon_mrgr:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
A за тренерот нивни па да не праам муабет. Поодвратно створење од Мацари нема да се роди на планетава земја. Уште кога ќе ми текне дека му креваше нос на Мурињо :facepalm:
Исто и оној на Палермо претседателот Зампарини ми е страшно одбивна личност, ги мрази најдобрите клубови во Италија и увек влага во војна со нив.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
A за тренерот нивни па да не праам муабет. Поодвратно створење од Мацари нема да се роди на планетава земја. Уште кога ќе ми текне дека му креваше нос на Мурињо :facepalm:
Исто и оној на Палермо претседателот Зампарини ми е страшно одбивна личност, ги мрази најдобрите клубови во Италија и увек влага во војна со нив.
лицемерен гад .... затоа и ми беше чудно што толку се попаливте за утакмицата у супер купот. јас сметам дека и малку беше тоа што им се деси .. кога ќе земеш у обзир дека највеќе судиски грешки имаше во нивна корист лани , дури и повеќе од милан и јувентус

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Ќе налета некад Мацар кај мене у маало ... :mad:
До душа ја се шалам ама Пандев може некад да го донесе у близина, таман да го из'ркам у фаца здраво, коњ глуп, со Јуве у суперкупот плачеше као пичка а далеку поголем преседан кога се деси со Интер, незаслужен црвен и гол кој стигна по промашен непостоечки пенал направен надвор од шеснаесетник во ситуација кога играчот влезе у шеснаестерец 3-4 секунди пред да биде шутнат пеналот.
И по мечот со цел памет вика они уште биле оштетени, не бил задоволен од судењето.

Ах бе ...

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
лицемерен гад .... затоа и ми беше чудно што толку се попаливте за утакмицата у супер купот. јас сметам дека и малку беше тоа што им се деси .. кога ќе земеш у обзир дека највеќе судиски грешки имаше во нивна корист лани , дури и повеќе од милан и јувентус
Минатата сезона не памтам кога не им се судеше пенал во 90+, евентуално кога водеа само.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Катанија, Џенова, Каљари, Болоња и Палермо - Екипите кои никогаш не испаѓаат од лига, и само гледаат да им наштетат на тимовите од горниот дел на табелата.

Патем Nino Manchester , кој тим го симпатизираш од Италија? :icon_mrgr:
Право да ти кажем неам некој посебно,еве можем да ѓи издвоим,лацио, и наполи.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Хахах господинот ZZ, или таканаречен zero tituli, не да лае корне, ете само ќе кажам дека еден Карера има освоено повеќе трофеи од него, тука мислам дека завршува секоја дискусија за човеков.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Еден Раниери е поусpешен од Зденко бе, тренер кој е најголем лузер, саде втор завршуе:D

Јувентус не само што се најуспешна Италијанска екипа(дома), туку воедно се и најголеми лузеришта(најмногу пати биле втори):icon_lol:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Еден Раниери е поустешен од Зденко бе, тренер кој е најголем лузер, саде втор завршуе:D

Јувентус не само што се најуспешна Италијанска екипа(дома), туку воедно се и најголеми лузеришта(најмногу пати биле втори):icon_lol:
Абе се е ок да збори Мурињо на пример, Капело, Липи, Ферги и остала компанија, ама толку лаење од толкав анонимус немам видено до сега :) Моментално Карера> Земан, колку утакмици има водено како тренер Карера да ме потсети некој ако знае :D

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Еден Раниери е поусpешен од Зденко бе, тренер кој е најголем лузер, саде втор завршуе:D

Сте ја играле 1 во 2 и од тоа има ќар ... :D :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom