Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
ако не се лажам од времето на почетоците на моџи се имаат зајадено наполи и јувентус (некој постар фан на јувентус нека го објасни ова).
Ривалството е мислам од мн. одамна. Незнам како и зошто ама имам пример дека постоело уште кога Марадона играше за наполи.

Марадона вели: Кога дојдов во наполи навивачите бараа од мене да го победиме Јувентус. Се чудев зошто им е тоа поважно отколку да освоиме титула. Ми стана јасно подоцна, Јуве имаа репутација за стравопочит.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
А тоа со фановите е башка. На навивачите на Јуве ич не им требаше тоа со Балотели а особено не тоа со Факети, на навивачите на Интер за исмејувањето за срцето на Касано додека играше во Милан и окото на Гатузо. Од вакви кретенштини понекогаш ми се гади фудбалот, али се надевам дека овие банери се правени од мали групи на моронски навивачи, навивачи со амеби во мозоците. Само на нив би им текнало да прават банер против починат човек или против човек кој има сериозни проблеми со здравјето.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ривалството е мислам од мн. одамна. Незнам како и зошто ама имам пример дека постоело уште кога Марадона играше за наполи.

Марадона вели: Кога дојдов во наполи навивачите бараа од мене да го победиме Јувентус. Се чудев зошто им е тоа поважно отколку да освоиме титула. Ми стана јасно подоцна, Јуве имаа репутација за стравопочит.
не знам навистина од кај почна тоа ривалство знам имаше некоја историја моџи наполи јувентус али ваљда тој анимозитет меѓу северот и југот во италија

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.778
Поени од реакции
3.854
ако не се лажам од времето на почетоците на моџи се имаат зајадено наполи и јувентус (некој постар фан на јувентус нека го објасни ова). иначе не можеш да ја осудуваш публиката за банерите ништо не се поарни ни тифозите на јуве ( факети , балотели) еве и на интер не им го оправдувам банерот со касано и гатузо. али ипак тоа е веројатно само мала група идиоти кај сите страни барем така се надевам :)
Никаде не ги спомнав банерите. За мене банерите се нормална работа во фудбалот. Постојат премногу фанови, па поради тоа не можеш да им ја затвориш устата на сите.

Навивачите на Наполи не ги сакам не заради банерите, туку заради тоа што го мразат Јувентус од не знам кои причини. Затоа ги набројав и нив после претседателот, тренерот итн.

Едноставно, се што е поврзано со тој клуб ме асоцира на шлаем.

Еве ги, само што пишував за нивната арогантност, л`жење, плачење и сите тие негативни особини се јави Маџо

Maggio: "Anche la Juve ha copiato Mazzarri":pos:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.382
Незнам дали памтите, али постарите навивачи на Милан памтат сигурно, еден период како Реџина мамичето ни го ебеше секој меч...

Тој Роландо Бјанки кариера напрае на утакмице против Милан, исто имаа и околу 2001-2004 еден таков висок мрсен у косете шпиц редовно не цепеа...

Колку сум ги мрзел боже господе, кога испаднаа како сум се радуел, никад Серија А да не видат да даде господ племето циганско нивно...

Иначе и она Лационо го мрзим, ептен она, да испаднат мислим дека би бил посреќен него ли да испадне Интер :icon_lol:
Зашто незнам, пошто пациентела се и мечевите со нив еден период од 50-тина години ни беа полесен тренениг :icon_lol:, ама ете ги мрзим од дно на душава ...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А вие од Милан се сеќавате кога Ле Ман бранеше едно време за вас?:pos:..па му се погоди еден натпревар против Виола и Батистута го изрешети со бомби од сите страни и му ја заеба кариерата на чоекот:pos::pos:(мене постар човек што прати одамна ми го кажваше ова)

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.767
Поени од реакции
11.759
А вие од Милан се сеќавате кога Ле Ман бранеше едно време за вас?:pos:..па му се погоди еден натпревар против Виола и Батистута го изрешети со бомби од сите страни и му ја заеба кариерата на чоекот:pos::pos:(мене постар човек што прати одамна ми го кажваше ова)
Ваљда ова ќе да е. :icon_lol:

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Незнам дали памтите, али постарите навивачи на Милан памтат сигурно, еден период како Реџина мамичето ни го ебеше секој меч...

Тој Роландо Бјанки кариера напрае на утакмице против Милан, исто имаа и околу 2001-2004 еден таков висок мрсен у косете шпиц редовно не цепеа...

Колку сум ги мрзел боже господе, кога испаднаа како сум се радуел, никад Серија А да не видат да даде господ племето циганско нивно...

Иначе и она Лационо го мрзим, ептен она, да испаднат мислим дека би бил посреќен него ли да испадне Интер :icon_lol:
Зашто незнам, пошто пациентела се и мечевите со нив еден период од 50-тина години ни беа полесен тренениг :icon_lol:, ама ете ги мрзим од дно на душава ...

(n)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
А после како ќе продолжи трендот на најголеми пациенти на моиве бе? Они се екипа против која Јуве има најмногу победи во Серија А, па затоа Марли, извини, ама јас не сакам да испаднат!:D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

Абе Милан - Реџина секогаш била местена утакмица (знаеш на Галијани ќе му свртат 2-3 души и средена работа :icon_lol: ), од причина што Реџина се бореше за опстанок и дека се мафијаши и никогаш не испаѓаа ќе дадеа некој динар.. И во кладилница уште се сеќавам последните кола кога им требаа бодови им даваа 1,15 коефициент кога играа дома против тие екипите од средина, и на крај секогаш се спасуваа.. Секогаш се бореле за опстанок тие, и на крај испаднаа кога немаа ни тим ни ништо ... Зашто секогаш Реџина почнуваше со минус бодови ? Зошто местеа :icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136

Во право е Сладоледџијата, Милан-Реџина се погодуваше 2-3 години да играат последно коло и на Милан да не му требаат а на Реџина да и требаат бодови. Ми текнува дека коефициентот за победа на Реџина бил и по 1,25. Како по правило тие мечеви завршуваа прелаз 1-2.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

мислиш на емилијано бонацоли ?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.382
Незнам, не сум сигурен ама мислим дека не беше он нејсе,

Bianconero vero и Сладоледџија до негде сте у право, ама па и памтим утакмице кога не и требало ништо на Реџина а не плескаше, така ради реда :icon_lol:

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
мислиш на емилијано бонацоли ?

ахаха јас баш сеа го гуглав бонацоли за да го прашам марли истото прашање :pos:

али не ќе било лошо да останеле и овој, и елбер и виера у милан :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom