Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.312
Сите ѓи мрзите палермо,и сите си имате причини ве разбирам:).Ја не дека ѓи сакам палермо,али колку ме нервираат рома тоа е чудо едно,не знам зошто?најверојатно ради копилето.Ај тоа па сеа дојде и земан,кој наместо да си ја глеа својата кариера лае наоколу,ко ќе речеш кој знае кој фактор е .
Koe kopile be ? Sto imas ti protiv ZZ ?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
хехехе Нинооо :D

мене само колку ме нервира Џенова, секогаш кога играме со нив е 5+ и многу пати сме воделе во тек на утакмица и на крај пак изгубиме, еднаш од 0-3 изгубивме 4-3(кога Раниери доби отказ) и секогаш оној Џан Доменико Место или па Паласио :mad:
Кајари исто така во последно време не млатат :tapp:
--- надополнето: 5 септември 2012 во 01:47 ---
Сите ѓи мрзите палермо,и сите си имате причини ве разбирам:).Ја не дека ѓи сакам палермо,али колку ме нервираат рома тоа е чудо едно,не знам зошто?најверојатно ради копилето.Ај тоа па сеа дојде и земан,кој наместо да си ја глеа својата кариера лае наоколу,ко ќе речеш кој знае кој фактор е .
со вакви зборови квалитетна дискусија нема ;)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Koe kopile be ? Sto imas ti protiv ZZ ?
Конкретно мислев за тоти,добар играч е за тоа нема дилема,ама многу е гнасен кон противниците,и некако ми делува арогантно.А за земан немам ништо против секако е анонимус,само ме нервира што лае,наместо да си ја гледа својата работа.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 01:52 ---
хехехе Нинооо :D

мене само колку ме нервира Џенова, секогаш кога играме со нив е 5+ и многу пати сме воделе во тек на утакмица и на крај пак изгубиме, еднаш од 0-3 изгубивме 4-3(кога Раниери доби отказ) и секогаш оној Џан Доменико Место или па Паласио :mad:
Кајари исто така во последно време не млатат :tapp:
--- надополнето: 5 септември 2012 во 01:47 ---

со вакви зборови квалитетна дискусија нема ;)
Зошто нема тоа си е мое мислење.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.312
Конкретно мислев за тоти,добар играч е за тоа нема дилема,ама многу е гнасен кон противниците,и некако ми делува арогантно.А за земан немам ништо против секако е анонимус,само ме нервира што лае,наместо да си ја гледа својата работа.

ne ubavo u sekoj slucaj toa sto go rece za Totti ! A g-din ZZ na site godinava ce im gi otvori ocite ;)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798

тоа е веќе вреѓање, кажи си мислење како она погоре, но неупотребувај погрдни зборови ... а тоа што Земан ти е анонимус тоа е твој пропуст ;)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
тоа е веќе вреѓање, кажи си мислење како она погоре, но неупотребувај погрдни зборови ... а тоа што Земан ти е анонимус тоа е твој пропуст ;)
Ок се извинувам ако ве навредив,а ај те молим што сум пропуштил у кариерата на господинот земан?Со која екипа има некој позначаен успех?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Ок се извинувам ако ве навредив,а ај те молим што сум пропуштил у кариерата на господинот земан?Со која екипа има некој позначаен успех?
Ја внесе Пескара во Серија А, а и Фоџа пред дваесет и кусур години (y)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Zemanlandia: from third division to Serie A with Foggia

In 1989 the Foggia chairman Pasquale Casillo, repented of having fired him a few years before, signs on Zeman again. It was to be the beginning of the miracle Foggia, also known as Zemanlandia (after Zeman himself), a team of, in those days, unknown players; amongst them, Giuseppe Signori and Francesco Baiano who regularly punched above their weight in the league. In two years the team got promoted to top-level Serie A.
The first appearances of Foggia in Serie A are still quite unimaginable, with a team considered as extremely weak verging on the UEFA Cup qualification for three consecutive years. This was achieved playing an impressive, attacking style of play, with the 4-3-3 module a clear trademark of Zdeněk Zeman's football views. During those years at Foggia, players like Roberto Rambaudi, Luigi di Biagio, Igor Shalimov, José Antonio Chamot, Dan Petrescu and Igor Kolyvanov came through. It is said that Zeman's tactics were inspired by his time playing, not football, but handball as a student.

Земан е институција за 80% од тренерите во Италија и оваа година ќе го докаже тоа ;)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Ја внесе Пескара во Серија А, а и Фоџа пред дваесет и кусур години (y)
и тоа од трета лига со играчи кои тоа време биле анонимуси, а потоа станале играчишта (y)

а искрено и јас незнам зошто после Рома кариерата му оди во надолна линија, Фенербахче, Наполи, па таму Лече(каде ги "откри" Вучиниќ и Божинов) .. има маана човекот премногу е тврдоглав и јас се плашам ради таа негова особина ...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 02:24 ---
Алал да му е,стварно штета што не ја знам неговата историја,срам да ми е:pos:.
добро бе човек, незнам зошто толку Земан ти е за потсмев, а не ме ни интересира, еве сега е во Рома па веќе видиме што ќе направи овој анонимус ;)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
и тоа од трета лига со играчи кои тоа време биле анонимуси, а потоа станале играчишта (y)

а искрено и јас незнам зошто после Рома кариерата му оди во надолна линија, Фенербахче, Наполи, па таму Лече(каде ги "откри" Вучиниќ и Божинов) .. има маана човекот премногу е тврдоглав и јас се плашам ради таа негова особина ...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 02:24 ---

добро бе човек, незнам зошто толку Земан ти е за потсмев, а не ме ни интересира, еве сега е во Рома па веќе видиме што ќе направи овој анонимус ;)
Што ќе направи бе? и лани се силевте со енрике и видов како завршивте,и сеа што демек тренер како земан ќе ви ја оправи работава.Стварно не ми јасно како толку се потпирате на тренер ,на кој најголеми клубови што ѓи водел му биле,пескара и фоџа.фактички он до сега немал некој поголем предизвик,така да не летајте многу,и крај краева,не е све до тренерот,нели?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Што ќе направи бе? и лани се силевте со енрике и видов како завршивте,и сеа што демек тренер како земан ќе ви ја оправи работава.Стварно не ми јасно како толку се потпирате на тренер ,на кој најголеми клубови што ѓи водел му биле,пескара и фоџа.фактички он до сега немал некој поголем предизвик,така да не летајте многу,и крај краева,не е све до тренерот,нели?
јас ниту сега се силам, а најмалку лани, лани се надевав, ама да сум се силел со Енрике, тоа никогаш .. а овој тренер веќе ги има тренирано лацио и Рома, со лацио мислам дека има 2-ро место завршено ...

не се силам ама мислам дека ќе направи нешто од овој тим составен од млади и талентирани играчи, кога ја водел Рома, таа година имало најголема посетеност на Олимпико, еве уште сега првата на домашен терен со Катанија имаше околу 55 000 на Олимпико,Земан сега има голема шанса да го покаже својот квалитет со вистински таленти, времето ќе покаже ..

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
јас ниту сега се силам, а најмалку лани, лани се надевав, ама да сум се силел со Енрике, тоа никогаш .. а овој тренер веќе ги има тренирано лацио и Рома, со лацио мислам дека има 2-ро место завршено ...

не се силам ама мислам дека ќе направи нешто од овој тим составен од млади и талентирани играчи, кога ја водел Рома, таа година имало најголема посетеност на Олимпико, еве уште сега првата на домашен терен со Катанија имаше околу 55 000 на Олимпико,Земан сега има голема шанса да го покаже својот квалитет со вистински таленти, времето ќе покаже ..
земан е интересна појава .. одличен тренер кога ќе видиш дека милион години има фосилот а не е затуцан во времето на вокмени и вхс касети како раниери. плус како ретко кој тренер има верба во млади играчи што е реткост во италија. Дури ни страма кој има златна генерација младинци што лично ја тренирал нема толку верба во нив. штета за земан што кариерата нема да ја круниса со титула.
не го потценувам меѓутоа ради тој напаѓачки фудбал рома може ќе игра за око и ќе има брилијантни партии ко оваа со интер. меѓутоа ке киксира со помали екипи тоа ќе ги кошта многу
--- надополнето: 5 септември 2012 во 02:56 ---
Ако не друго очекуем сите да и се истурат на Пескара сезонава,ќе зажалат што долше у Серија А :D

Кога сме веќе кај смрдливи екипи мислам дека кај сите Палермо е на врвот,абе ќе се бранат ќе се бранат и ќе ти го зачукаат од контра бе,мрсни едни:facepalm:
А пак Зампарини кловнот е приказна сама за себе...сите знаете што се има зборено по медиуми:pos:
колку што има нетрпеливост меѓу интер милан и јуве ... толку ѕампа ги мрази овие три екипи

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И кога сме веќе кај малите екипи кој нормален човек можи да ја сака таа местачка екипа Џенова??..па тие се за во сериа ц10 и базел да го префлрат таму и нека си местат колку што сакаат..

Кога сме веќе до Бјанконеро веро и Јувентус

:D...омилениот ваш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom