Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
али кај е логиката само берлускони местел? демек Ањели , морати не местат? нема кај што не се мести....ЛШ се местат натпревари не па за една лига.... Реал и барса се утепаа од местење во исто коло знам и двата тима играа кец у два...чиста коенциденција така ? или па во англија виган што местеше последниве 2-3 сезони кога во последни кола тепаа све живо и диво...знам еднаш ги тепаа по ред јунајтед, челзи , ливерпул сити...цела година неможат да тепаат и на крај демек чисто тепаат...затоа викам нема кај што не се мести пошо милионски суми се во прашање...така да не глумиме светци тука....само италијаните сами се издаваат и казнуваат додека другиве федерации мижат и прогледуваат низ прсти само да не си ги уништат лигите ко што направија италијанците... :)

Пријателе, јас не реков ништо друго освен тоа што ако верувате дека се мести, треба да имате барем малку во глава кој отприлика вие (оние кои веруваат во наместените) верувате дека мести.
Според некој ќе е Морати, според друг Ањели, според трет Берлускони и така натаму. Но, тоа е всушност поентата ти што го рече. Секаде има судиски грешки и чудни резултати, а корисникот кој ми реплицираше на постот каде јас реков дека верувам оти судиските грешки се само грешки и среќа за некои тимови, а несреќа за другите, тој рече дека не било така, туку дека биле намерни и заврши со реченицата дека италјанскиот фудбал тоне. Сигурно сакаше да каже дека тоне ради тие судиски грешки и влијанија, нешто што нема логика оти судиите секаде прават грешки, не помалку отколку во Италија...

Nothing new here...
sfwCRQw.gif

Мое мислење .. Не е до грешките на италијанските судии, Рицоли перфектно си го судеше финалето, туку до местењето е и таканаречените "грешки" на судиите фактички се делегирани од некоја "божја рака" наречена Берлускони...

среќа не освои милан титула па може да се каже дека е регуларно првенството. ах бе луциден ..

Вчера кога навивачите на Бреша се враќале од гостувањето во Ливорно, нивниот автобус за жал се обрнал и загинал еден млад човек :(...

971697_558533390863610_73751917_n.jpg

Значи Наполи освојува лига догодина со Торес на чело!

So koj od juventasite diskutirav za ovaa tematika pred skoro 2 godini ? :)

http://www.football-italia.net/34670/conte’s-euro-juve-plan-b

Samo neznam dali e pametno da ja neguva formacijava samo za Evropa, ima golema razlika, pred Se vo igrata u odbrana od 4ca i 3ca, najdobro ke e da go isforsira celiot sistem i vo Kalco ligata i vo Evropa, inaku ne veruvam da go dobie posakuvaniot efekt, inace planot mu e. (y)

Шо се мести у цел свет се мести. Во најмала рака 50 % од викенд утакмиците се наместени. Е сеа најкриво ми е шо од цел свет местење само итаљанциве глупави маваат казни , бодови одзимање , Серија Б исфрлање итн. Кога ке ми текне дека Арсенал со Њукасл 4-0 водеше на полувреме , а на крај 4-4 заврши , и притоа на полувреме уплатена огромна сума на пари за нерешено. Апла намештаљка , а никој не мрдна со прст. И сеа ние тука ке си ги вадиме очите , Берлускони наместил , Морати , Ањели. Да живее Серија А !

So koj od juventasite diskutirav za ovaa tematika pred skoro 2 godini ? :)

http://www.football-italia.net/34670/conte’s-euro-juve-plan-b

Samo neznam dali e pametno da ja neguva formacijava samo za Evropa, ima golema razlika, pred Se vo igrata u odbrana od 4ca i 3ca, najdobro ke e da go isforsira celiot sistem i vo Kalco ligata i vo Evropa, inaku ne veruvam da go dobie posakuvaniot efekt, inace planot mu e. (y)

Голема глупост е ова, прееска го дискутиравме во фан клубот. Тутоспорт трескаат зелени само за да бидат читани...Нема место за Пирло...yea right:LOL:.

Нека проба

------------Х------------
Х----------------------Х
------Х--------Х--------
--------Пирло---------
Х-----Х--------Х-----Х
--------Голман-------

4-1-2-2-1(4-3-3) треба да се проба, нешто ко Барса шо игра. Тој годинава не ја играше демек Пепе му фалел, а другите што ги шитна тоа не го гледа. Можеби ништо не покажаа, ама годинава ни добри, ни лоши играчи немаше за оваа формација.

тоа се застарени формации јас на пес почнува да применувам формации што би се користеле во иднина т.е. 5-5-0

тоа изгледа вака

х
х х х х х
х х х х х

и добро ми иде почнав со самдорија сега добро е ке бидам 8мо место иначе видете каде е навистина самдориа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom