Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Преувеличуваш. Голот на Јуве против Катанија беше од 5 сантиметри офсајд, такви се случуваат буквално секое коло.
За Болоња против Интер не досудија пенал оваа сезона.
За Интер досудија 5 пенали, а не 3.

Барем кога кажуваш статистички податоци, проверувај ги пред да постираш.

Плус тоа не тоне Италија заради судиските грешки. За тонењето се други причините. Верувај грешките секаде ги има, дури на другите места и повеќе отколку во Италија.

Сеедно дали од 5 сантима или од 5 метра, Јуве оваа година освои титула без никаква помош од судиите и не сакам да ги спомнувам судиските одлуки што се во нивна корист а ниту судиските одлуки што биле против нив. Истото важи и за Милан, бар за мене ко фан на Интер, да беше Интер оштетен на сметка на судењето во корист на Милан ќе се бунев, вака не ми пречи затоа што и така е мизерна целава лига, па не е некој голем проблем што Милан ќе игра во ЛШ.
Сеедно, челниците на федерацијата МОРА да превземат нешто што е можно поскоро затоа што лигата тоне ли тоне, а ние место да коментираме за убавината на фудбалот што се игра ние коментираме за судиски одлуки и за тоа чив тим е помизерен.

Сеедно дали од 5 сантима или од 5 метра, Јуве оваа година освои титула без никаква помош од судиите и не сакам да ги спомнувам судиските одлуки што се во нивна корист а ниту судиските одлуки што биле против нив. Истото важи и за Милан, бар за мене ко фан на Интер, да беше Интер оштетен на сметка на судењето во корист на Милан ќе се бунев, вака не ми пречи затоа што и така е мизерна целава лига, па не е некој голем проблем што Милан ќе игра во ЛШ.
Сеедно, челниците на федерацијата МОРА да превземат нешто што е можно поскоро затоа што лигата тоне ли тоне, а ние место да коментираме за убавината на фудбалот што се игра ние коментираме за судиски одлуки и за тоа чив тим е помизерен.

Јас сум на мислењето дека секој си го заслужил она место кое го освоил. Без разлика на се. Секој што освоил заслужил, секој што завршил втор, трет па се до 20то место заслужил да го освои тоа место. Судиските одлуки влијаат врз исходот на резултатот, но ги има насекаде и за секого и против секого. Милан имаше повеќе среќа оваа сезона, следната може некој друг и така натаму. Еве на пример кој и е крив на Фиорентина што загуби од Пескара дома во првиот дел? Ако гледаме така тие 3 изгубени бодови се клучни за Фиорентина. Затоа никој нема право да се потпира на тоа дека судиите го заебале или слично, затоа што секогаш има момент во кој можело подобро да се направи, а се сопнале. Затоа јас ја изгубив почитта за Страмачони кој после секој натпревар плачеше заради судиите и повредите а ги занемаруваше неквалитетите на неговиот тим и се разбира на чело со неговите неквалитети.

Јас сум на мислењето дека секој си го заслужил она место кое го освоил. Без разлика на се. Секој што освоил заслужил, секој што завршил втор, трет па се до 20то место заслужил да го освои тоа место. Судиските одлуки влијаат врз исходот на резултатот, но ги има насекаде и за секого и против секого. Милан имаше повеќе среќа оваа сезона, следната може некој друг и така натаму. Еве на пример кој и е крив на Фиорентина што загуби од Пескара дома во првиот дел? Ако гледаме така тие 3 изгубени бодови се клучни за Фиорентина. Затоа никој нема право да се потпира на тоа дека судиите го заебале или слично, затоа што секогаш има момент во кој можело подобро да се направи, а се сопнале. Затоа јас ја изгубив почитта за Страмачони кој после секој натпревар плачеше заради судиите и повредите а ги занемаруваше неквалитетите на неговиот тим и се разбира на чело со неговите неквалитети.

За сезонава да, а за порано има многу случаеви кога ради судиски грешки се губеле титули, се испаѓало од лига и слично.

lg.php

Рим обоен во небесно-сино!

Лацио со голот на Сенад Лулиќ со 1:0 славеше над Рома во финалето на Купот на Италија, победа која ги носи „бјанкочелестите“ во Лига Европа и става точка на уште една разочарувачка сезона за „волчицата“, која и догодина ќе настапува само во Серија А и националниот Куп.

on.net.mk_454966.jpg

Големото финале на сезоната во Италија денеска се случи на „Олимпико“ во Рим, каде за прв пат во историјата градските ривали Лацио и Рома се сретнаа во едно финалето на националниот Куп.
Во средбата во која и двете екипи влегоа нервозно, повеќе внимавајќи да не примат отколку што мислеа да постигнат гол, првото полувреме помина со само неколку шанси на двете страни во кои сепак поконкретни беа „бјанкочелестите“.
Вториот дел донесе поинтересен фудбал на двете страни, а со себе го донесе и единствениот гол кој го одлучи финалето. Тоа се случи по една акција која тргна од додавањето на Стефано Маури до Антонио Кандрева, кој од страна ја уфрли топката пред голот на Рома. Богдан Лобонт само ја одби топката до Сенад Лулиќ, кој се најде во вистинско време на вистинско место за ерупција на делот од „Олимпико“ на кое се наоѓаа навивачите на Лацио.
Тој решавачки момент се случи во 71. минута, а до крајот Рома, иако се обидуваше со сите сили не успеа да изедначи. Веднаш по голот на Лулиќ една нафрлена топка за малку не го изненади Федерико Маркети, кој во последен момент спречи 1:1, по што во финишот Маури пропушти голема шанса да зголеми и на 2:0 за составот на Владимир Петковиќ.
Сепак, таа шанса не беше и клучна за конечниот исход по кој играчите и навивачите на Лацио почнаа да го слават својот шести трофеј во Купот на Италија.
Оваа победа значи и повторен настап за „лацијалите“ во Лига Европа наредната сезона, додека става точка на сезоната во која Рома одново не успеа да се избори за излез во Европа
.

Мое мислење .. Не е до грешките на италијанските судии, Рицоли перфектно си го судеше финалето, туку до местењето е и таканаречените "грешки" на судиите фактички се делегирани од некоја "божја рака" наречена Берлускони...

Мое мислење .. Не е до грешките на италијанските судии, Рицоли перфектно си го судеше финалето, туку до местењето е и таканаречените "грешки" на судиите фактички се делегирани од некоја "божја рака" наречена Берлускони...

:facepalm:

Твоето мислење е точно. Но кое од следниве две е исто така точно?
1. Ако и свршиш в газ нема да затрудни
2. Grow your penis меиловите помагаат во зголемување на должината?

Твоето мислење е точно. Но кое од следниве две е исто така точно?
1. Ако и свршиш в газ нема да затрудни
2. Grow your penis меиловите помагаат во зголемување на должината?

Ептен гледаш Спартакус па тоа оргиите ти мавнале у главата :icon_lol:

A_-wgVtCIAAgJlV.jpg:large

Значи овој сладоледџија е најголем серко на форумов, лани плачеше ко пичка некоја кога Милан беа први на табела, како се било наместено Милан да освои па после пак ко пиче некое ќутеше после Милан-Јувентус и грешката на судијата у корист на Јувентус. Само да се плачело и серело без потреба. Можам да замислам што ќе се дешаваше ако освоеше друг тим скудето, имаше да плаче и стенка на форумов ко девица на кинење.

Чекај сега малку, најголем дел од вас велат дека не веруваат оти судиските грешки се среќа, туку се намерни или слично, а после тоа не се согласувате дека има некоја божја рака во фудбалот?
Јас не велам дека е Берлускони, Морати или Ањели ама ако не верувате дека судиските грешки се едноставно грешки и ништо повеќе, тогаш мора да верувате дека некој ги предизвикува тие грешки...

Чекај сега малку, најголем дел од вас велат дека не веруваат оти судиските грешки се среќа, туку се намерни или слично, а после тоа не се согласувате дека има некоја божја рака во фудбалот?
Јас не велам дека е Берлускони, Морати или Ањели ама ако не верувате дека судиските грешки се едноставно грешки и ништо повеќе, тогаш мора да верувате дека некој ги предизвикува тие грешки...
али кај е логиката само берлускони местел? демек Ањели , морати не местат? нема кај што не се мести....ЛШ се местат натпревари не па за една лига.... Реал и барса се утепаа од местење во исто коло знам и двата тима играа кец у два...чиста коенциденција така ? или па во англија виган што местеше последниве 2-3 сезони кога во последни кола тепаа све живо и диво...знам еднаш ги тепаа по ред јунајтед, челзи , ливерпул сити...цела година неможат да тепаат и на крај демек чисто тепаат...затоа викам нема кај што не се мести пошо милионски суми се во прашање...така да не глумиме светци тука....само италијаните сами се издаваат и казнуваат додека другиве федерации мижат и прогледуваат низ прсти само да не си ги уништат лигите ко што направија италијанците... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom