Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Полесно им е да освојат Лига Европа отколку да им земат титула на Јуве, вакви никакви. Плус ај да играа со резерви ќе разберев дека се чуваат ама со прв тим играат. Не губат намерно туку толку им се квалитетите.
Може местат, ти си мислиш само Јуве знае да мести :D

0:3 :facepalm:, нема шанси толку да им се квалитетите. Еве и Леверкузен губат, сакаат да се фокусираат на првенството.
Лига Европа е како создадена за екипи од тој ранг да освојат нешто во Европа. Сигурно не мислат дека еден ден ќе освојат ЛШ. Наместо со сите сили да одат во натпреварувањево тие бираат да одат на нешто потешко за освојување, домашното првенство.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 20:57 ---
Ај ќе видиме. Ќе дојде време, кога ќе треба Јувентус да игра со втор тим во лига. Не викам дека сигурно освојува Наполи, ама имаат доста поголеми шанси кога ќе се фокусирани само на лига.
И не е цел прв тим, пола пола се.
Наполи немале квалитет, да ги тепаат Плзен...како да не.
Јуве и да искомбинира тим во првенството нема да е толку осетливо како кај Наполи затоа што Наполи нема квалитетни резерви.

Потопо Ако си мислел дека сум циничен во врска со посакувањето среќа, требало директно да ми кажеш. Јас тврдам дека не е така. И Јуве беше во Европа Лига и јас воопшто не се срамам од тоа. Јуве беше и во Сериа Б, па јас и за тоа не се срамам и тоа ни малку. Мора да паднеш, за да се искачиш високо.

И мило ми е што не се караме, туку дискутираме :)

Е сега вака за Исла. Верувај ми, колку ти Исла го сметаш за слаб играч јас 10 пати по толку го сметам. Дечкото во Удинезе беше јак, но се повреди минатиот Февруари. Не знам како прво што бараше Јуве да купи повреден играч. Е сега не сфаќам, зошто Исла исфорсиран? Каде си прочитал некој навивач на Јуве (или било кој) да го фали Исла таков или онаков? Верувај ми, Исла како што играше оваа сезона (во малкуте натпревари кој ги одигра) можам да ти кажам дека е најслабиот играч во Јуве и тоа со убедлива "предност". Падоин и Де Челе за него се измислени. Така да ако некој навивач на Јуве те убедува во тоа дека Исла е јак и не знам што, веднаш прати го кај мене :).

За одбраната на Интер не сум баш убеден. На пример на натпреварите со Рома, Самп, Катанија, Калјари, Лацио, Џенова па и некни со Киево, Интер е многу слаб во одбрана. На пример кога прејде во водство Интер некни со Киево, на 1-0 два пати играчи на Киево беа слободни да шутираат со глава непречени од никого на 6-7 метри од голот. Едната ја промаши Ачерби, а другата ја претвори во гол Ригони. Ранокија точно дека е подобрен, но лани тој беше тешка катастрофа. Сега е подобрен, но сеуште не е на ниво да се нарече добар дефанзивец. Не се зафркавај, сети се само како Клосе во последните 10 мин, од Лацио-Интер 3 пати му избега и како Имобиле со обичен потег го прати да паси трева :)... Не утврдуваат бројките кој е најдобар дефанзивец, туку играта. Да не се повредеше Киелини сега за сега ќе беше многу тесна битка за тоа кој подобро одигра, тој или Барзаљи. Но, реално во моментот Барзаљи е најстабилниот играч од дефанзивната линија што може да се најде. Но, друг пат за него...
Се на се мислам дека на Интер му се потребни засилувања во одбрана, затоа што не може да се потпира на тие играчи што ги има. А, да не го споменуваме Киву кој требаше да го шутираат многу оддамна, а не до сега да го држат во тим.

За Икарди нема што повеќе да се каже. Може да го биде, но голема коцка е на која Интер според мене во моментот не требаше да игра.

Инаку да нема забуни. Волфсбург освои во сезоната 2008/2009. Прва сезона му беше на Барзаљи тоа. Касерес дојде од Севиља. Кога беше на позајмица во 2009, беше дојден од Барса, но кога дојде лани зимата, дојде од Севиља, прво на позајмица а потоа Јуве доплати мислам 8 милиони дека беше...

Наполи со прва екипа 0-2 од Плзен и после ФПП или арапите им се криви кога и француско и португалско првенство ќе ја помине на Серие А во ранкинг и за година-две ќе имаме 2 екипи во лш
Нема врска и да ги престигнат француско и португалско првенство пак ќе се три претставника.

Роки судија во сабота на Рома-Јувентус...

Интер задоволуваат за сеа :D
Швабине изгледа добиваат пенали по желба:tapp:

Интер задоволуваат за сеа :D
Швабине изгледа добиваат пенали по желба:tapp:
Налед и победа и све, си еба Милито кариера против скапаниот Клуж, да ти ебам смрденото натпреварување бе да се избрише од фудбалската карта за навек. Мамицата у гз да им ја изнаебам, зашто уопште постои лигава бе, нема никаква логика, ескимите имаат поголема логика од Лига Европа.

Ништо толку од Милито... колку што прочитав на нетов 12 месеци пауза, згора на тоа 32 години има, пиши пропало. Незнам дали после повредата ќе може да биде барем половина од досегашниов Милито. Побрзо нека оздрави

Не гледав, што се деси со Милито?
Како и да е нека оздрави побрзо:(

Прво честитки за добрите резултати на Лацио и Интер во Уефа.Наполи сфаќам дека сакаат да испаднат али немораа до толку да ја брукаат Серија А губејќи 0-3 од чешки тим.Иначе шо се десило со Милито,има видео нешто?Ептен у убаво време се повреди да неможат ни да купат напаѓач.Господ на помош на лигава ако догодина играме со Лацио,Наполи у ЛШ,бар Милан ако ништо друго да дојдат до првиве 3 места,или па може Роки ќе се повампири :)

Значи прво да кажам дека стварно жал ми е за Милито, од причина што не сме во трансфер период па Интер тешко ќе има квалитетен напаѓач, но од друга страна им се укажува шанса на некои млади напаѓачи да се докажат и наметнат , е сега колку ќе прикажат тие млади играчи ќе видиме... Второ, моето мислење е Милито да ја прекине кариерата поради повредава, од причина што година дена ќе го нема а сигурно уште година дена ќе му треба да влезе во форма, а годините го газат , па затоа да си ги зачува тазе спомените од триплетето ... Значи тоа е моето мислење не мора да е точно ...

Не е баш хорор ко што е напишано, хорор е повредата и фактот што најверојатно ова значи и крај за него, али на видеово нема никаков убер хорор прелом, затоа и го ставив дека гледам некој погоре побара ...

Жал ми е за ова што го снајде Милито на стари години. Ко што вика Syn, нека иде по ѓаволите нетпреварувањево. За едно вакво нискобуџетно купче да завршиш кариера со повреда не се исплати. Или нека направи УЕФА да ги спои двете натпреварувања во едно па да иде по пола лига во ЛШ или нека ја зголеми финансиската добивка од учеството во ЛЕ па барем да знаат играчите зошто кршат нозе. Вака ме потсеќа на моето детство кога кршев раце и нозе на фудбал и баскет за безпари:)

Абе истото беше и за Самуел, хорор повреда на стари години па се врати.Не дека ке биде лесно ама верувајте дека ке се врати порано од очекуваното и ке игра за Интер.Да ти се плукнам и во Лига Европа и во се,таман почна со тренинзи и натпревари и сатар.Победен период за повреда неможеше да има,,,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom