Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Потопо
Башка од Лацио нема Козак да ви послужи, али може пример Хернанес, Маури , Клосе ;) не биди дебилен и ти маваш со глава у ѕид за Икарди ... Барзаљи дојде од Волзбург кој ја освои титулата во германија и беше прогласен за најдобар дефанзивец, Лихтштајнер секад бил меѓу најдобрите 3 десни бекови во Италија уште во Лацио кога играше (само Маикон пред него го ставам, друг немаше боље) ... Не купува Јуве ако знае дека нема да го бидне трансферот ;) и сега ќе ме цитираш за Амаури, Диего и Мело, али дечките пред да дојдат во Јуве газеа и никој не мислеше дека ќе бидат пропаднати трансфери , односно дека нема во Јуве да се снајдат ..
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 11:19 ---
Да не си грешка малку?
Касерес беше во Барса ама вие го купивте од Севиља.

Барса го даде на позајмица во Севиља, исто како што претходната сезона на нас ни го даде на позајмица ..

Башка од Лацио нема Козак да ви послужи, али може пример Хернанес, Маури , Клосе ;) не биди дебилен и ти маваш со глава у ѕид за Икарди ... Барзаљи дојде од Волзбург кој ја освои титулата во германија и беше прогласен за најдобар дефанзивец, Лихтштајнер секад бил меѓу најдобрите 3 десни бекови во Италија уште во Лацио кога играше (само Маикон пред него го ставам, друг немаше боље) ... Не купува Јуве ако знае дека нема да го бидне трансферот ;) и сега ќе ме цитираш за Амаури, Диего и Мело, али дечките пред да дојдат во Јуве газеа и никој не мислеше дека ќе бидат пропаднати трансфери , односно дека нема во Јуве да се снајдат ..
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 11:19 ---

Барса го даде на позајмица во Севиља, исто како што претходната сезона на нас ни го даде на позајмица ..
Грешка си. беше на позајмица,ама Севиља го откупи во сезоната 2011/2012

Проблемот е што истите луѓе беа реизбрани на истите позиции. Истите тие луѓе кои лигата ја донесоа на маргините на елитата. Истите тие кои ќе го продолжат трендот кој веќе го започнаа.

Галијани беше реизбран за потпретседател на лигата. Лотито и Пулвиренти за советници. Абете, Палаци, Берета реизбрани.

И после ова се поставува едно логичко прашање - Како може потпретседател на лига на биде во исто време потпретседател и на клуб кој се натпреварува во таа лига? Како може советник во лигата да биде во едно и претседател на клуб кој веќе се натпреварува во истата лига?
Зарем тука не постои конфликт на интереси?
Тројцата најблиски луѓе до претседателот на Серија А се претседатели во своите клубови.
Галијани веројатно е и претседател, меѓутоа за да не биде ептен воочливо и јасно ставена му е етикета Vice President.

Еве уште една теза. До пред реизборот средина на Јануари, се шушкаше дека на Лацио ке му бидат одземени 5 поени ради местење натправари и вмешаност на Маури. Од реизборот (на Лотито) на наваму нема ништо од тоа. Нема ни најпросто образложение зошто не се одземени бодови и зошто не е суспендиран Маури.

Овие луѓе воопшто немаат желба да и го вратат стариот сјај на лигата. Нивната единствена желба е да ја задржат моќта.

Баџо замина од својата функција кратко по изборите, откако свати дека е само безгласна буква.
“I am leaving because they haven’t allowed me to work,” slammed Baggio on the TG1.
“I don’t care about keeping seats of power. I tried to perform the role that had been given to me, to renew the foundations of football training from children to teenagers in order to grow good players.

“I was not allowed to do this and am no longer prepared to carry on. I presented my project in December 2011. It was a 900-page plan and remained a dead letter.

“As President of the Technical Sector, I had no right to vote in the Federation meetings and there was no point going to meetings that had nothing to do with my work.
“For example, when I presented this plan I spent five hours waiting outside to then have a 15-minute presentation.

“The FIGC had set aside €10m for this project and I am grateful to President Giancarlo Abete for what he has done, but so far I have not received any funds to proceed. It all remained on paper.

Што да очекувам од Федерација која не може да ги третира клубовите еднакво?

Оние кои ги гласале истите луѓе не сакаат да одат напред. Заглавени се во минатото.
На гласањето, 14 клубови гласале за останување на истите луѓе, 6 против. Од 6те, 2 гласа се од Јувентус и Интер.

Штета е што речиси 75% од лигата е задоволна со моменталната состојба.

Епа како што за тебе Икарди е исфорсиран така и за мене Касерес и компанија се исфорсирани, капираш? Не сите ама неколку играчи од Јуве ми се преценети али не навлагам во дискусија кои се тие бидејќи не е тоа темата моментално. Од Лацио кој ќе му служи на Интер, Козак? Дај ти се молам немој сеа со овие муабети, доволно добро пратам Серија А за да знам кој каков фудбалер е. Пак ќе ти кажам, јас не очекувам чуда од Икарди, но ме радува фактот што е донесен играч од нападот после тешките флопови како Зарате, Форлан, Роки итн. И како тоа просечна полусезона има Икарди? Една или две утакмици што утињал не се репер, па еве нека се и 5-6, ипак дечкото ги извади Сампдорија од лошата серија на резултати, буквално сам на грб ги носеше, т.е. уште ги носи, им здрви и 4 комада на Пескара што не е воопшто за потценување.
Инаку вака за информација на сите, Интер уште на почетокот на феврувари си обезбеди три засилувања за лето, Икарди, Кампањаро и еден јужно американец не ми текнува баш името ме мрзи да гуглам сеа.

Слушај ме сега што ќе ти кажам... Од 1 до 18 коло нигде го немаше Икарди, поточно имаше само 2 гола дадено (моментално има 8 гола дадено), 19 коло даде 2 против Јуве и тука му тргна, потоа даде 4 со Пескара и толку.. Значи иди види си табела со стрелци и ќе видиш за што муабет ти правам.. Значи 2 гола за 18 кола се премалку за напаѓач, и затоа мондонико ти кажува дека имаше слаба полусезона (првата) а во оваа полусезона он даде 6 гола на 2 утакмици а притоа во оваа полусезона се изиграни 6 кола ... Значи доаѓаме до фактот дека блеснал само на 2 утакмици и толку ... Завршен муабет

Епа како што за тебе Икарди е исфорсиран така и за мене Касерес и компанија се исфорсирани, капираш? Не сите ама неколку играчи од Јуве ми се преценети али не навлагам во дискусија кои се тие бидејќи не е тоа темата моментално. Од Лацио кој ќе му служи на Интер, Козак? Дај ти се молам немој сеа со овие муабети, доволно добро пратам Серија А за да знам кој каков фудбалер е. Пак ќе ти кажам, јас не очекувам чуда од Икарди, но ме радува фактот што е донесен играч од нападот после тешките флопови како Зарате, Форлан, Роки итн. И како тоа просечна полусезона има Икарди? Една или две утакмици што утињал не се репер, па еве нека се и 5-6, ипак дечкото ги извади Сампдорија од лошата серија на резултати, буквално сам на грб ги носеше, т.е. уште ги носи, им здрви и 4 комада на Пескара што не е воопшто за потценување.
Инаку вака за информација на сите, Интер уште на почетокот на феврувари си обезбеди три засилувања за лето, Икарди, Кампањаро и еден јужно американец не ми текнува баш името ме мрзи да гуглам сеа.

Поочајно нешто немам видено одамна. Си дискутираме на тема Икарди, а на крајот ми пишува со среќа во ЛЕ, муабет од нигде, онака од авион се гледа цинизмот, не дека ме навреди нешто ама предетски делуваше.

Уште кога мислиш дека те зафркавам за Интер во ЕЛ или те тепам во здрав мозок посакувајќи среќа, а имајќи цел да те испровоцирам се гледа дека јас и ти сме на различни патеки... Имав намера тоа да ми биде последен пост затоа и го споменав Интер. Цинизмот го мразам најмногу од се во животот. Така да се што ти пишувам е она што го мислам. Да чувствувам потреба да се смеам на сметка на Интер, верувај ми тоа ќе го направам отворено, затоа што повторувам МИ СЕ ГАДИ од цинизам и дволичност. Твое е дали ќе сфатиш или пак не...

Е, сега пак на темата. Во фудбалот се битни фактите. Факт е дека Јуве од кога пристигна Конте е најдобар во Италија. Е сега овие факти го побиваат твоето мислење за исфорсираните играчи на Јуве. Колку и да велиш дека се исфорсирани, резултатите те демантираат. Најмногу придонесе Конте лично, но и играчите кои што беа доведени. Отворено те поканувам да ми кажеш точно кој играчи на Јуве според тебе се исфорсирани, затоа што во спротивно не знам за кој да ти разјаснам. Која е таа компанија на Касерес? Отворено искажи се...

И немој ти се молам не прашувај кој играчи од Лацио или пак од Удинезе ќе бидат покорисни за Интер, отколку Икарди. Верувај ми 15 милиони за млад играч се премногу па кој и да е и како и да се вика. Од Лацио за Интер би било покорисни Диаките (централен дефанзивец) кој сега мислам дека го раскина договорот со Лацио, што значи беше достапен без пари. Има и други корисни (сите за помала цена од 15 милиони) како што се Едерсон, Гонзалес, Лулич ( од средината), но не се достапни затоа што Лотито не е баш од тие што продаваат лесно (освен за големи пари :) )

Повеќе ми беше за Удинезе. Таму безмалку сите играчи се достапни. Не се фаќај веднаш за напаѓачи затоа што од авион се гледа дека на Интер повеќе му треба одбрана(всушност тоа треба да биде основата на секој тим). Бенатија и Душан Баста се одлични играчи кој што на Интер и тоа како би му служиле(и двајцата за сума околу 15 или пониска). Ако се осврнеш кон нападот ќе видиш дека Удинезе едвај чека некој да понуди за Муриел(доста подобар од Икарди) и тоа по ништо различна цена од 15 милиони, па нека се и 20.

Така да најголема грешка за Икарди е солената платена сума(замисли се договорија за него кога се разигра на 3-4 натпревари, баш тогаш кога цената му рипна наеднаш - почетнички и глупав потег). А, кога станува збор да ги продава играчите ги продава тогаш кога се најслаби со најниска цена на пазарот. Пак почетнички и глупаво. За управата на Интер можам да напишам реферат. Изгледа сите се чувствуваат финансиски експерти па никако не им текнало да ангажираат луѓе со знаење.

Тајмингот на договорот за трансферот на Икарди е најлош за Интер, а најдобар за Сампдорија. Не знам уште што треба да напишам дека овој трансфер и голема коцка затоа што станвува збор за млад играч, кој се разигра буквално во последниот месец.

Незнам зошто се замарате со Икарди... дечкото потпишал со Интер нека му е со (не)среќа во новиот тим :icon_lol:.

На гласањето, 14 клубови гласале за останување на истите луѓе, 6 против. Од 6те, 2 гласа се од Јувентус и Интер.

Штета е што речиси 75% од лигата е задоволна со моменталната состојба.

Мислам дека само 3 гласале против, а тоа се Рома,Јуве и Интер, ама не сум сигурен ..

Мислам дека само 3 гласале против, а тоа се Рома,Јуве и Интер, ама не сум сигурен ..
Тие сега бе се дел од лигата, односно не го подржуваат тоа што се случува. А дали имало и друг против не сум сигурен, но мислам дека немало...

CELTIC JUVE – Una bella vittoria quella della Juventus a Glasgow contro il Celtic, macchiata però ancora una volta da un gruppo di tifosi, che durante il match hanno intonato per l’ennesima volta cori contro l’attaccante del Milan Mario Balotelli. «Se saltelli muore Balotelli», il grido cantato ieri dai supporters della Vecchia Signora, la seconda volta di fila dopo la gara contro il Chievo.

А сега нигде ве нема да спомнете ова? ова да беше за некој играч против јуве скандирања до сеа ќе напиштевте 5 страни ко што напишавте за вивиано... :)

CELTIC JUVE – Una bella vittoria quella della Juventus a Glasgow contro il Celtic, macchiata però ancora una volta da un gruppo di tifosi, che durante il match hanno intonato per l’ennesima volta cori contro l’attaccante del Milan Mario Balotelli. «Se saltelli muore Balotelli», il grido cantato ieri dai supporters della Vecchia Signora, la seconda volta di fila dopo la gara contro il Chievo.

А сега нигде ве нема да спомнете ова? ова да беше за некој играч против јуве скандирања до сеа ќе напиштевте 5 страни ко што напишавте за вивиано... :)
Од каде ти е изворот? Прв пат слушам за ова...

Тие сега бе се дел од лигата, односно не го подржуваат тоа што се случува. А дали имало и друг против не сум сигурен, но мислам дека немало...

па да де, јасно ми е, само сакав да кажам дека не се ни 6 што гласале против .. се сеќавам последната година на Росела Сенси како газдарица на Рома, мислам дека беше избрана за претседател на лигата или претседател на здружението на калчолигаши(не ми текнува и не сум сигурен), ама знам дека таа година лациалите се жалеа дека многу пенали се свиреа во корист на Рома, за цела година мислам дека имаше околу 12, највеќе во лигата, НО наредната година кога не зедоа американците, против Рома таа сезона беа досудени повеќе од 10 пенали, а исто така и околу 10 црвени да не претерам .. дури се сеќавам еден судија(му го заборавив името) на две утакмици шти ги судеше кога Рома играла ни додели 5 црвени, едниот меч беше против Фиорентина кога добивме 3 и следниот меч што тој го судеше додели 2 црвени за Рома ..

отишло све у курац !!

Дечки џабе дискутирате, кога е факт дека сите играчи се форсирани, не само од клубовите туку од целото фудбалско општество, навивачи, менаџери, медиуми(на гоал.цом после секој еден добар натпревар на некој играч одма пишуваат статија како он е од неверојатна вредност за тимот, како е веке член на европскиот крем и слични глупости). Еден класичен(и најблизок) пример е Де Чеље(една од ретките грешки на новата управа). Дечкото почна да игра константо минатата сезона 10-15 утакмици и одма му беше даден ни помалку ни повеке туку 5 годишен договор! :cautious:.. А се гледа од авион дека не е човеков за у Јуве. Зошто му беше даден? Зошто е италијанец и Јуве школа, па ајде со сила ке го тераме.. не иде така. Кога се дојде до таа мера да се става откупна клаузула од милијарда евра и да се бара 150 мил. евра за играч ја незнам за 10-15 години кај ке биде фудбалов, и се ми се чини дека само клубови како Псж, Ман Сити и Малага ке останат и ке си играат измегу себе у некоја Шеикска лига (Лиг оф д рич)

па да де, јасно ми е, само сакав да кажам дека не се ни 6 што гласале против .. се сеќавам последната година на Росела Сенси како газдарица на Рома, мислам дека беше избрана за претседател на лигата или претседател на здружението на калчолигаши(не ми текнува и не сум сигурен), ама знам дека таа година лациалите се жалеа дека многу пенали се свиреа во корист на Рома, за цела година мислам дека имаше околу 12, највеќе во лигата, НО наредната година кога не зедоа американците, против Рома таа сезона беа досудени повеќе од 10 пенали, а исто така и околу 10 црвени да не претерам .. дури се сеќавам еден судија(му го заборавив името) на две утакмици шти ги судеше кога Рома играла ни додели 5 црвени, едниот меч беше против Фиорентина кога добивме 3 и следниот меч што тој го судеше додели 2 црвени за Рома ..

отишло све у курац !!

Судијата кој има даде на Рома 3 црвени со Фиорентина беше Антонио Дамато, но сите 3 беа заслужени... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom