Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Mondonico
Бидејќи зборевме на тема Икарди а ти на крајот во постот напиша со среќа во ЛЕ, значи муабет од немај каде на два дена пред одигрување на натпреварот со Клуж, мене ми личеше на цинизам. Ако стварно си ми посакал среќа тогаш го повлекувам тоа што го кажав и еве ти се заблагодарувам на поддршката, се слагам дека италијанските екипи треба да гураат што подалеку во Европа за да не се губат бодови и да не паѓа Серија А.
Е сеа назад на нашата тема. :D
Јасно ми е дека од кога дојде Конте Јуве е неприкосновен, али конкретно за таа компанија на Касерес мислам еве на Исла на пример, ненормално преценет играч, иако не можам да кријам дека го посакував во Интер, но верувај тоа беше од мака бидејќи после Маикон се е добредојдено, не можам оној Џонатан да го гледам срце ме стега кога игра он. А Исла дефинитивно потфрли и сега за сега е еден од полошите трансфери на Јуве во последните две години, мислам дека ќе се сложиш со мене за оваа констатација.
За квалитетните засилувања од другите тимови... Остај ги Диаките и компанија на страна јас мислев конкретно на напаѓач, бидејќи тоа место највеќе му чкрипи на Интер заедно со десната бековска позиција и 1-2 играчи од средниот ред, но со доаѓањето на Ковачич и Кузманович можам да кажам дека средината е веќе нашминкана, али според мене нападот највеќе чкрипи бидејќи освен Милито Интер нема друг централен напаѓач.
Не знам од кај ова дека Интер има лоша одбрана, моментално централни бекови се Ранокија и Хуан, Ранокија според бројките е најдобар дефанзивец во Италија, највеќе пресечени топки има, или ај да не ми рипнете вие Јувенташите нека биде еден од најдобрите уз Барзаљи и Киелини, Хуан-дечкото е млад и неговото време допрва доаѓа, сега за сега е одличен, дефинитивно има иднина во него. Лево Занети може сеуште да игра, не е лош, а десно принудно игра Нагатомо, лично мое мислење дека он е далеку под нивото на еден тим како Интер но од моменталното што го има Интер на располагање од е најдоброто решение за десен бек.
И повторно доаѓаме на Икарди :pos: Не велам дека ќе биде нешто спектакуларно но според мене мислам дека е добро решение, јас како фан позитивно мислам на трансфер на некој млад и надежен играч ко него, еве на пример Роки дојде па сите пцуевме се живо и диво, никој не се запали на овој трансфер. Можеби си во право за тоа дека е многу скапо платен, но ќе оставиме времето да покаже, можеби ќе биде и те како исплатлив за тие пари, тоа никој од нас не може да го знае, ќе видиме следната сезона. :)
Сладоледџија
Ти пријател не знам зошто воопшто си ме цитирал 3 пати, не заслужуваш ни да те цитирам сега но ајде, испаѓа ко сам да си праиш муабет, еве колку за информација ќе ти кажам дека Касерес дојде од Севиља, а Барзаљи дојде од Волфзбург кој во тој момент беше ОЧАЕН, не освои титула таа сезона туку сезоната пред неа. Така да кога пишуваш нешто информирај се малце и терај дискусија на високо ниво, не со такви малоумни навреди ко будала еден, дебилен еден итн итн.

CELTIC JUVE – Una bella vittoria quella della Juventus a Glasgow contro il Celtic, macchiata però ancora una volta da un gruppo di tifosi, che durante il match hanno intonato per l’ennesima volta cori contro l’attaccante del Milan Mario Balotelli. «Se saltelli muore Balotelli», il grido cantato ieri dai supporters della Vecchia Signora, la seconda volta di fila dopo la gara contro il Chievo.

А сега нигде ве нема да спомнете ова? ова да беше за некој играч против јуве скандирања до сеа ќе напиштевте 5 страни ко што напишавте за вивиано... :)

Ништо ново.Балотели е најомразен играч кај фановите на Јувентус,уште во врамето кога играше во Интер и редовно се слушало ова во изминативе години.Али сега игра за Милан,па наеднаш ви стана важно што пееле за Балотели.
Глупо е да го споредуваш потегот на Вивиано,со ова за Балотели.Вакви скандирања на навивачиве има секое коло во Серија А,додека ретко кој професионален играч би го направил потегон на Вивиано

Ништо ново.Балотели е најомразен играч кај фановите на Јувентус,уште во врамето кога играше во Интер и редовно се слушало ова во изминативе години.Али сега игра за Милан,па наеднаш ви стана важно што пееле за Балотели.
Глупо е да го споредуваш потегот на Вивиано,со ова за Балотели.Вакви скандирања на навивачиве има секое коло во Серија А,додека ретко кој професионален играч би го направил потегон на Вивиано
исто можам да кажам и за Пирло...сеа игра за јуве па наеднаш ви стана важно дека му го фрлиле дресот на земја....
Иначе баш вакви скандирања за да умре некој нема толку често...само пошо го пеат фанови на јуве тоа е сосема нормално за вас...реков да беше ова за некој играч на јуве до сеа 5 страни ќе испишевте против тие навивачи... :)

исто можам да кажам и за Пирло...сеа игра за јуве па наеднаш ви стана важно дека му го фрлиле дресот на земја....
Иначе баш вакви скандирања за да умре некој нема толку често...само пошо го пеат фанови на јуве тоа е сосема нормално за вас...реков да беше ова за некој играч на јуве до сеа 5 страни ќе испишевте против тие навивачи... :)

Најмалку важно е тоа чив дрес фрлил,фрли дрес на противничкиот тим,што е апла неспортски потег кој не се гледа баш често.
За болдот :pos:.Или не гледаш Серија А или на mute ти телевизорот кога гледаш.Еве ти уште некој пример
"se saltelli muore lucarelli"
Се пеело и против Јуве "se saltelli muore un altro agnelli" итн.Далеку од тоа дека ги оправдувам ваквите скандирања,али за жал станаа веќе секојдневие во Италија.

Најмалку важно е тоа чив дрес фрлил,фрли дрес на противничкиот тим,што е апла неспортски потег кој не се гледа баш често.
За болдот :pos:.Или не гледаш Серија А или на mute ти телевизорот кога гледаш.Еве ти уште некој пример
"se saltelli muore lucarelli"
Се пеело и против Јуве "se saltelli muore un altro agnelli" итн.Далеку од тоа дека ги оправдувам ваквите скандирања,али за жал станаа веќе секојдневие во Италија.
излажа и тоа многу... да беше на друг тим немаше ни да спомнеш затоа не глуми сеа....
Башка видеово ти е од 2007 така да не гледам кај го глеаш тука често...само реков пошо се фанови на јуве тоа е ок..те сфаќам....

излажа и тоа многу... да беше на друг тим немаше ни да спомнеш затоа не глуми сеа....
Башка видеово ти е од 2007 така да не гледам кај го глеаш тука често...само реков пошо се фанови на јуве тоа е ок..те сфаќам....

1.Најмалку важно од кој играч бил дресот,не од кој тим,лошо си сфатил.Ја навивам за Јуве,и нормално ми падна во очи тој момент.
2.Не ми ставај зборови во уста.Нигде не реков дека е ок потегов,само ти кажав дека не ништо ново,се пеело и порано ова од навивачите на Јуве и биле казнувани за истото.
Не знам што е битно од која година е клипов,има и сеа вакви скандирања од навивачкиве групи во Италија,не мора клип да има за тоа,како што глеаш нема клип ни за во Глазгов дека е пеено ова.
Се пеело и против јуве se saltelli muore un altro agnelli.

Доста бе аман.... Темава е најжална од сите на форумов преку таквото...

На Наполи не им се игра ЛЕ а стварно ли мислат дека можат да ја освојат Сериа А? :pos:

Наполи со прва екипа 0-2 од Плзен и после ФПП или арапите им се криви кога и француско и португалско првенство ќе ја помине на Серие А во ранкинг и за година-две ќе имаме 2 екипи во лш

И после овие гнидиве ќе го бркале Јуве за титула, абе ај не ме заебавај:facepalm:

Дрва не видени си играат играчка со Плзен. Влегоа со глуп состав и мислеа ќе ги тепаат, да секако. Македонската лига ќе стане подобра.

Баш затоа и губат денес.
Полесно им е да освојат Лига Европа отколку да им земат титула на Јуве, вакви никакви. Плус ај да играа со резерви ќе разберев дека се чуваат ама со прв тим играат. Не губат намерно туку толку им се квалитетите.

Полесно им е да освојат Лига Европа отколку да им земат титула на Јуве, вакви никакви. Плус ај да играа со резерви ќе разберев дека се чуваат ама со прв тим играат. Не губат намерно туку толку им се квалитетите.
0:3 :facepalm:, нема шанси толку да им се квалитетите. Еве и Леверкузен губат, сакаат да се фокусираат на првенството.

Ај ќе видиме. Ќе дојде време, кога ќе треба Јувентус да игра со втор тим во лига. Не викам дека сигурно освојува Наполи, ама имаат доста поголеми шанси кога ќе се фокусирани само на лига.
И не е цел прв тим, пола пола се.
Наполи немале квалитет, да ги тепаат Плзен...како да не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom