Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Позиција - шмозиција, тоа што го дадовме Пирло беше најлошиот фудбалски трансфер на сите времиња, по оној на Барса кога ни го зеде Ибра а ни го прати Ето со куферче со 50 милиончиња, што директно резултираше со триплета :pos:

После Пирло одма го ставам Роберто Карлос, кое играчиште беше тој...

ииии карлос еј ..... али битно го добивме заморано ја зголемивме залихата напаѓачи кој претходно броеше 10 али нека има :D

Да и тоа што викаш, барем добивме нешто...

Пробавме да ви го пикнеме и Јанкуловски т.е мислам дека вие го побаравте ама тој одби,нејќеше да отиде кај ривалот :D:pos:

^Карини, someone?:D А за Пирло на прв поглед личи на транквезиста, со техниката и шут но ете, Анчелоти имаше поинакви замисли кои се покажаа одлични.

Замброта додека играше во Јуве имаше изјавено "Не ми е јасно како можеа Интер да ни го продадат Канаваро".
Интер со сите играчи кои ги продал, особено на Милан и на Јуве, одамна имал предиспозиции да стигне до триплета ама мораа да чекаат да ја заебат Барса за да го постигнат тоа.

Ама Барса ја заебаа за сите пари...Ето(мене ми е у топ5 напаѓачи последниве 10 години) + 50 милиони е многу за Ибра.

Башка тие 50 милиона ги искористија на други трансфери...на Интер бизнисот со Барса им легна многу добро,дури и пак би соработувале:pos:

А и ние го земавме за евтино Ибра XD

А што е најако дури ги испаднавме во 1/2 финале и Ибракадабра воопшто не се сопвадна во нивната игра:pos::pos:..убедливо најакиот трансфер на сите времиња..4 пати му го пикнавме на Барселона до уши

Двете најлоши зделки на Барса у нејзината историја се купувањето на Ибра, и продавањето на Ибра, добро и купувањето на Дмитро :pos:

Иначе незнам шо се жаља Интеристиве за Сидорф и Пирло, кога добија 10 мил евра и фантастичниот

francesco_coco_f5db.jpg

:icon_lol:

Ама Барса ја заебаа за сите пари...Ето(мене ми е у топ5 напаѓачи последниве 10 години) + 50 милиони е многу за Ибра.

Башка тие 50 милиона ги искористија на други трансфери...на Интер бизнисот со Барса им легна многу добро,дури и пак би соработувале:pos:

А и ние го земавме за евтино Ибра XD
Со тие 50 милиони ги купивме Снајдер, Милито и Мота, фактички костурот на екипата го содржеше продажбата на Ибра, си купивме пола тим , освоивме Триплета и чао пријатно. :)

Со тие 50 милиони ги купивме Снајдер, Милито и Мота, фактички костурот на екипата го содржеше продажбата на Ибра, си купивме пола тим , освоивме Триплета и чао пријатно. :)

За ова треба пофалби да добие Морати. За разлика од Берлускони и Ман. Јунајтед (од продажбата на Роналдо) кои ги пикнаја парите в џеб, Морати повторно ги вложи во клубот и ја искористи шансата.

Нешто слично како Јуве со Зидан за Буфон,Недвед и Турам;)

За ова треба пофалби да добие Морати. За разлика од Берлускони и Ман. Јунајтед (од продажбата на Роналдо) кои ги пикнаја парите в џеб, Морати повторно ги вложи во клубот и ја искористи шансата.

Ни Берлускони не ги пикна у џеб парите од ТС и Ибра ниту од Кака ама ај...

Ни Берлускони не ги пикна у џеб парите од ТС и Ибра ниту од Кака ама ај...

Ок, ги покри долговите на клубот, истите кои Морати долго време ги покриваше од сопствен џеб, мислам дека се разбираме што сакам да кажам.

Морати е сосема различен претседател во однос на 99% од претседателите на другите тимови. Него Интер му е милениче, со децении Интер припаѓа на фамилијата Морати, прво татко му па сега и Масимо е претседател, а не се сомневам дека неговиот син набрзо ќе го превземе клубот во свои раце. За мене бил, е, и ќе остане најдобар претседател на светот. Е сеа некогаш има и доста сушни сезони како онаа ланската, се прават и грешки, се купува и Грешко :D, но во глобала Морати му мисли, а и му прави најдобро на тимов.
Слична е приказната и со Јуве, Марота се долги години во тимот и баш ми е мило што клубовите имаат вакви претседатели, пошо многу е лошо кога се мења претседател на секои 5 години и претседател на кој клубот му служи за да испере пари и да си отиде ко ништо да не се десило.

Знам за Масимо дека во последните 10 години ако не се лажам има дадено преку 1 милијарда евра од џеб за да ги покрие загубите што Интер како клуб ги стекнувал во текот на една сезона. Ова не би го направил секој претседател, сигурен сум во тоа.
А за Ибра големи заслуги има Бранка, тој го договори овој дил, секоја чест за потегот, иако лани имаше некои катастрофални трансфери сепак не можам да кажам лоши зборови за него.

Ок, ги покри долговите на клубот, истите кои Морати долго време ги покриваше од сопствен џеб, мислам дека се разбираме што сакам да кажам.
И Берлускони ги покриваше но дојдоа времиња каде што клубот треба да застане на свои нозе и да не зависи од него,затоа и престана да го прави тоа.

Влечеа многу грешни потези и тоа скапо ги кошташе,сега почнуваат малце на подобро да одат работите но сеуште се на почеток.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom