Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
ќе шибнат по еден гол дома и Милан и Интер и ќе се забарикадираат... а на гости 2-3 разлика ќе изгубат и повторно плачејќи ќе си заминат дома...

ај вајда со Жозе и Лео ќе биде другачие.. ама па срамота е сеа кога и Ман.Ју и Челзи се солидно ослабени пак да ве сплескаат.

Зошто е Челзи ослабен и зошто ја се расправам со тебе?

зашто?
Босигва,Кол,Белети,Есиен,Деко,Џ.Кол.. скоро враќање на Дрогба,Жирков и Карваљо.

Зошто, каде се Дрогба, Жирков и Карваљо?

Единствено Есиен и Кол им се посериозен проблем но екипа како Челзи има доволен фонд на играчи да покрие. Нив им фалат Есиен и Кол, нас ни фалат Станковиќ и Киву. Не сме добиле ништо, со оглед дека загубивме двајца кога беа во врвна форма. Подобро ќе беше и едните и другите да се комплет.

Реков неодамнешно враќање на тие тројца.

од тие што ги набројав би требало едино Деко да се врати, и онака не игра никаква карика во екипата на Карло...

Есиен + Е.Кол > x3 Станковиќ & x2 Киву

бар еднаш не ги брани од евентуален неуспех... која замена ја имаат за Кол, Жирков? или Фереира ќе се проба ко десен.

Реков неодамнешно враќање на тие тројца.

од тие што ги набројав би требало едино Деко да се врати, и онака не игра никаква карика во екипата на Карло...

Есиен + Е.Кол > x3 Станковиќ & x2 Киву

бар еднаш не ги брани од евентуален неуспех... која замена ја имаат за Кол, Жирков? или Фереира ќе се проба ко десен.

А кога сум ги бранел од евентуален неуспех? Зошто си бе стално вака наопаку негативно настроен како со две леви да си да му е.... ? А?

Есиен и Кол > Станковиќ, Киву, Камбиаси x 18 на квадрат. Ебате беља.

Кај нив Жирков или Фереира ќе го заменат Кол. Кај нас факинг Мунтари го менува Дејан, го пцуеме по секој натпревар. Ние немаме клупа како Челзи и немаме замени како нивните, многу поголем проблем ни е нас кога некој неигра отколку нив.

Сакаше да каже дека Челзи не е истиот што беше пред две години, па донегде и лани. Се согласувам дека Челзи е ослабнат. И како тим, иако не се осеќа а и со играчи, Есиен и Џо Кол во топ форма и Челзи е непобедлив. Сега ќе треба Балак да игра, ќе биде коњски натпревар. Мислам дека тука се изедначени максимално и ќе биде неизвесен натпревар во кој Интер мора да извлече минимална предност од првиот натпревар.:)

Никој не е непобедлив ама Баже погоре вели дека затоа што не играл Есиен Интер бил фаворит и ако кажеме спротивно сме ги бранеле од неуспех и други глувци што ги брка низ главата а не може да ги фати.

За мене Челзи е фаворит, не изразит пак ќе речам, ама фаворит. И нормално се надевам да ги поминеме. Не знам кој беше порано на фан-клуб Интер кажа: и да ограме со комбиниран тим на светот, пак ќе верувам дека Интер може да победи.

Тоа е тоа...

Да се надоврзам на синоќешната дискусија. Не сакам да цитирам никого, само вака општо да објаснам

. . . Кога ке дојде време прв човек на телекомуникациите во Италија да биде Моџи, Бетега или некое друго влијателно лице од управата или директорите на Јувентус, тогаш ке биде обелоденето што се правел Морати заедно со неговата банда. Е тогаш не само што нема да ги казнат и да ги пратат во втора лига, туку ке го расформираат клубот, па Морати за она што го правел нема да ми биде чудно и да биде ставен на гилотиња, а неговите влечковци и судии да добијат доживотна робија.

Until then, за вас интерашите останува слепото верување во правната италијанска држава, нејзиниот суд и доказите (затоа што тоа така ви одговара), што самото по себе е контрадикторно кога е во прашање Калчополи.
За тоа време, ние другите (не навијачи на Интер) ке продолжиме реално и трезвено да гледаме на работите и ситуацијата во која се наоѓа италијанскиот фудбал.
Моментално лугето на Интер (читај Морати) се позиционирани на фантастични позиции, па тоа им овозможува да прават по три хиљади малверзации, притоа никој да не дознава за истите, а супротно од тоа да се направи светски фудбалски скандал број 1 ако некој друг правел или прави нешто слично. . .

Да се надоврзам на синоќешната дискусија. Не сакам да цитирам никого, само вака општо да објаснам

. . . Кога ке дојде време прв човек на телекомуникациите во Италија да биде Моџи, Бетега или некое друго влијателно лице од управата или директорите на Јувентус, тогаш ке биде обелоденето што се правел Морати заедно со неговата банда. Е тогаш не само што нема да ги казнат и да ги пратат во втора лига, туку ке го расформираат клубот, па Морати за она што го правел нема да ми биде чудно и да биде ставен на гилотиња, а неговите влечковци и судии да добијат доживотна робија.

Until then, за вас интерашите останува слепото верување во правната италијанска држава, нејзиниот суд и доказите (затоа што тоа така ви одговара), што самото по себе е контрадикторно кога е во прашање Калчополи.
За тоа време, ние другите (не навијачи на Интер) ке продолжиме реално и трезвено да гледаме на работите и ситуацијата во која се наоѓа италијанскиот фудбал.
Моментално лугето на Интер (читај Морати) се позиционирани на фантастични позиции, па тоа им овозможува да прават по три хиљади малверзации, притоа никој да не дознава за истите, а супротно од тоа да се направи светски фудбалски скандал број 1 ако некој друг правел или прави нешто слично. . .

:pos2::pos2::pos2:

Вести из несвести: оние кои „слепо веруваат во правна држава“ каква што е Италијанската, која даде еден куп жртви - судии кое се бореа со Коза Ностра, се нереални идиоти, а оние кои веруваат дека Морати има банда зошто така ги лечат раните, се реални и трезвени :pos2::pos2::pos2:

Бог да чува ем Џиџи да брани...

Па уште и казните ги знаеш што ќе им ги одредат на овие безобразниве... :pop:

Брат, :toe:, ама да си жив и здрав...

Јас сум за правда секако, ако се фатат сите да се отераат во трета лига кај Беневенто, Лумезане и Фолињо и секако тука да реагира УЕФА, бан за италијанските екипи од сите европски натпреваруња во наредните три децении.

А кога сум ги бранел од евентуален неуспех? Зошто си бе стално вака наопаку негативно настроен како со две леви да си да му е.... ? А?

Есиен и Кол > Станковиќ, Киву, Камбиаси x 18 на квадрат. Ебате беља.

Кај нив Жирков или Фереира ќе го заменат Кол. Кај нас факинг Мунтари го менува Дејан, го пцуеме по секој натпревар. Ние немаме клупа како Челзи и немаме замени како нивните, многу поголем проблем ни е нас кога некој неигра отколку нив.

да беа аут Маикон и Шнајдер тогаш немаше да има фаворит, вака сте вие и немој да пробуваш да го отргнеш притисокот, тука е и ќе си остане... нека бидат торпедирани во медиуми од критики, без разлика дали се позитивни или негативни, премногу долго мируваа.

Жирков тешко дека ќе биде ставен како десен бек, значи Сантон и Фереира ќе бидат таму, 45% од акциите ќе се одвиваат по таа страна :tv:

Боби[Мкд];3315025 напиша:
Сакаше да каже дека Челзи не е истиот што беше пред две години, па донегде и лани. Се согласувам дека Челзи е ослабнат. И како тим, иако не се осеќа а и со играчи, Есиен и Џо Кол во топ форма и Челзи е непобедлив. Сега ќе треба Балак да игра, ќе биде коњски натпревар. Мислам дека тука се изедначени максимално и ќе биде неизвесен натпревар во кој Интер мора да извлече минимална предност од првиот натпревар.:)

и тоа е точно, но Челзи не е истиот што беше во септември,ноември,декември... без разлика на тоа, би требало да биде изедначен мечот на кој ќе одлучуваат детали и финеси.

Никој не е непобедлив ама Баже погоре вели дека затоа што не играл Есиен Интер бил фаворит и ако кажеме спротивно сме ги бранеле од неуспех и други глувци што ги брка низ главата а не може да ги фати.

За мене Челзи е фаворит, не изразит пак ќе речам, ама фаворит. И нормално се надевам да ги поминеме. Не знам кој беше порано на фан-клуб Интер кажа: и да ограме со комбиниран тим на светот, пак ќе верувам дека Интер може да победи.

Тоа е тоа...

знам што ве плаши вас, бедната игра против големите екипи.
дај еднаш машки возвратете го ударот.

а поради што Челзи би требало да е фаворит според тебе?
- ради lack of experience кој имаат Интер во Европа?
ако одговориш потврдно се враќаме на моето дека Интер се плаши од одговорност и соочување.

да беа аут Маикон и Шнајдер тогаш немаше да има фаворит, вака сте вие и немој да пробуваш да го отргнеш притисокот, тука е и ќе си остане... нека бидат торпедирани во медиуми од критики, без разлика дали се позитивни или негативни, премногу долго мируваа.

Баже... пошто не можам да те наречам како што ти доликува на постовиве ќе ти шибнам едно црвено. Во меѓувреме ти прочитај по Интер - форуми и Челзи - форуми што велат навивачите на двата тима околу тоа кој е фаворит. Прочитај што велат неутралните фанови околу тоа кој е фаворит. После дроби зелени овде.

Боби[Мкд];3315128 напиша:
Јас сум за правда секако, ако се фатат сите да се отераат во трета лига кај Беневенто, Лумезане и Фолињо и секако тука да реагира УЕФА, бан за италијанските екипи од сите европски натпреваруња во наредните три децении.

мислиш дека така Бундес лигата ќе биде над Сериа А и највероватно Баерн ќе има повеќе навивачи од ФК Подмочани :icon_lol:.
Колку си ти само напатен не е ни смешно веќе... :)

Боби[Мкд];3315128 напиша:
Абе малце си барал ти, што се три децении. Јас мислам дека најреално ќе биде три века суспензија, да му прават конкуренција на турско ропство.

Се разбира дека никако не треба Челзи да се смета како фаворит на овој натпревар, посебно не од навивач на Интер, екипа која пет години е прва во најјаката лига во светот.

мислиш дека така Бундес лигата ќе биде над Сериа А и највероватно Баерн ќе има повеќе навивачи од ФК Подмочани :icon_lol:.
Колку си ти само напатен не е ни смешно веќе... :)
те праша некој тебе?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom