Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Спамираш со линковиве, најди некој од Јуве пред калчополи сезоните, односно, според твојата логика Јуве местеле повеќе од 5 години се на се.
Во случај да не се согласиш со истото ке испаднеш контрадикторен ...

Ја иначе ти реков, идам по твои логики, ок, местеле Интер тие сезони, местеле Јуве 3 пати повеќе, и 98ма, кога не свирнаа очигледен пенал за Роналдо, и тогаш Јуве местеа, ене ти го Јутуб, види колку е истото очигледно. :toe:

п.с. И лани Милан местеа кога им даваа на шашма пенали, абе сите местат, само Рома, Лацио и остали се жртви, ништо чудно и своја ( фер ) лига да формираат. :)

Видеата се страшни за мене повеќето се оправдани одлуки некои се спорни.
Но еве и од продукцијата на Интер како ѓи оштетувале на Јуве по калчополи по 2005

Значи Морати е најмоќен човек во Италија чим премиерот и фамилијата Ањели ѓи надмудри ги намести за местење.
Ќога ќе докажат во суд дека местел Интер тогаш ќе речеме дека Интер местел.

Морати не знам дали е најмоќен човек во италија, но знам дека е моќен.
Иначе, калчополи се случи во 2006, време во кое Ањели беше длабоко во смртта. Неговите наследници не се толку моќни како што беше тој. Да беше жив Ањели, ова немаше да му се случи на Јувентус.

Не знам за премиерот и не ме интересира, но знам дека Интер и Морати му го сместија на Јувентус. Јебига, никој не може ништо да направи кога има копии од касетите на телефонските разговори на Моџи.

Спамираш со линковиве, најди некој од Јуве пред калчополи сезоните, односно, според твојата логика Јуве местеле повеќе од 5 години се на се.
Во случај да не се согласиш со истото ке испаднеш контрадикторен ...

Ја иначе ти реков, идам по твои логики, ок, местеле Интер тие сезони, местеле Јуве 3 пати повеќе, и 98ма, кога не свирнаа очигледен пенал за Роналдо, и тогаш Јуве местеа, ене ти го Јутуб, види колку е истото очигледно. :toe:

п.с. И лани Милан местеа кога им даваа на шашма пенали, абе сите местат, само Рома, Лацио и остали се жртви, ништо чудно и своја ( фер ) лига да формираат. :)

Види, не значи дека Интер ако не завршил прв, дека не местел. Некој мести за да опстане во лига, некој мести за да фати место во ЛШ, некој за прво, а некој за второ место.

Не сум јас крив, што главни играчи на Интер во 2002, 2003, 2004 беа Хуго Алмеида, Адани, Џули, Далма, Емре, Окан, Сорондо, Морфео, Фаринос, Фавали, Зе Марија, Воме, Кили, Верон и уште 3-4 тима од вакви фудбалски маскоти.

Веројатно не очекуваш со овие смешки Интер да освои титула, па веројатно и на Морати му било јасно истото па затоа се задоволил со 2,3 место.

Да не продолжуваме да ја сереме темава. Нема да ме убедиш дека Интер не местел/мести. Нема потреба. Јас го прифакам тоа затоа што е така. Јувентус местел и сум свесен за тоа, впрочем затоа и таа казна беше платена.

Само ми смета тоа што се обидуваш да докажеш дека Интер е чист во сите овие скандали, а мн докази укажуваат на спротивното.
Без разлика дали наместил една или две сезони или еден натпревар, префиксот местач останува. Доволно е тоа што го кажа судијата, дека му биле вршени притисоци за Кордоба. Крај на мубаетот. И плус уште мал милион такви случаи за кои не знаеме а бил вмешан Јувентус, Интер, Милан итн. . .

Добра нок.

HaHa, пак тој за Интер се фаќа, ти реков за тој период, Интер беа лоши, ама земи од аспект на фан на Рома, Лацио или Милан.

Бидејки ти идеш по логика на јутуб клипчиња и тврдиш дека си во право, јас го користам ИСТИОТ аргумент за повеќе од 2 сезони, па сеа терај ти со твојата контрадикторност, шо друго да ти кажам, ако тоа те прави среќен, земи со real player симни ги тие 9 минутни клипови и глеј си ги секој ден на не трошиш 8 мб драгоцен лимит, ако имаш неограничен нет, терај, на коњ си.

Ако гледаш по наводно апла очигледни подарени победи, лани Барса го намести полуфиналето со Челзи ... само претпоставка де која е аналогна на твојата перцепција на нештата, или таму тоа не важи. :wink:

Само ми смета тоа што се обидуваш да докажеш дека Интер е чист во сите овие скандали, а мн докази укажуваат на спротивното.

Докази? Зошто не ги собереш сите тие докази и не одиш на суд? Правна држава, си има закони кои функционираат. Ако од Морати не можеш да мрднеш зошто е моќен, има Хелсиншки комитет за човекови права.

Колку само ми се смешни овие муабети, абе зошто еднаш не сфатите дека единствено, ќе повторам единствено ќе бидете во право дека Интер местел тогаш кога ќе има цврсти докази и тимот ќе биде казнет од државните органи на Италија. Вакви коментари од типот ,,очигледно е'' или јутјуб докази ми се многу повеќе од малоумни.

fossil го користи фактот што нас ни е преку таквото од барање клипчиња. Во сезониве од кои се извадени клипчињата имаше катастрофално судење и истите работи се случуваа и на другите натпревари на конкурентите. Со оглед на тоа каква медиумска хајка се водеше против Интер не ме ни чудеше кога некој судија ничим изазван ќе досудеше нешто за Интер иако немаше никаква потреба од истото. И од сабајле тазе весници на Берлускони и компанија и веселата математика на Газета: Интер доби пенал во 10-та минута, therefore, да не добиеше ќе изгубеше, - 3 бода :tapp:

Мислам поштено, ама поштено, прејаки сме за вас овие 3-4 години и одјебете.

Скандалите на Јуве од времето на Моџи во кое youtube не беше она што е денес, беа за ова Грабеж на столетието. И сите зборуваа за тоа година по година, на сите им беше јасно, и на крај излегоа докази, и бидна што бидна. 5 клипа не прават заговор за освојување титула, тоа е само лошо судење. Интер е оштетен на 5 од последниве 6-7 меча, јебига, вчера само два пенали не досуди Росети, па никому ништо.

И која ти е таа теорија дека Јуве местел зошто Интер и Милан местеле? Дури и твоите 5 клипа да значат местење, знаеш која година сме?

Мало потсетување за тебе: Лацио - Интер, последно коло. Лацио, тим кој важи за братски тим на Интер. Натпревар во кој и фановите на Лацио навиваа за Интер. Натпревар кој одлучуваше за титула. Кој го доби?

Јуве немаше 2 минути да размислува да намести таков гратис. Коефициентот ќе беше 1.05 во кладилница. Интер и покрај тоа што долго време беше без титула, играше, и загуби. Тоа е разликата помеѓу Интер и Јуве.

Со клипчињата можеш само да лечиш рани.

Јуве немаше 2 минути да размислува да намести таков гратис. Коефициентот ќе беше 1.05 во кладилница. Интер и покрај тоа што долго време беше без титула, играше, и загуби. Тоа е разликата помеѓу Интер и Јуве.

Со клипчињата можеш само да лечиш рани.
Да те потсетам на Перуџа-Јувентус, последно коло, сезона 1999/2000. Ако местеле, зошто не местеле до крај, туку му подарија титула на Лацио?

Еве, да речеме дека се сложувам со тоа дека по играчки кадар Интер е класа над другите и не им личи да кукаат дека се оштетени затоа што во секој случај Интер би освоил титула. Е сега, нели таков беше случајот и со Интер пред Калчополи, односно беа класа подоле од Јуве. Сепак тие креваа најголема врева, како да се најоштетени, а како што ви кажа Пејо во еден пост, не ни беа блиску до титулата па макар и да не била помошта од страна на судиите. Тогаш беше апсурдно да се рече дека ако не биле судиите Интер ќе освоел титула, исто како што сега е апсурдно истото да се кажа за Јуве. Муабетот ми е дека ако некој тогаш бил оштетен од Јуве и "неговите" судии, тоа во никој случај не бил Интер.

Да те потсетам на Перуџа-Јувентус, последно коло, сезона 1999/2000. Ако местеле, зошто не местеле до крај, туку му подарија титула на Лацио?

Не ти е адекватен примерот, не можеш да наместиш со секој, но кога играш со брат ти, тоа е прелесно.

Настрана тоа, тој натпревар се играше по ужасни услови, силен дожд и потопен терен. Дури и беше прекинат пред крајот, но се доигра. Да не беше последно коло сигурно би бил откажан. Во нормални услови веројатно и ќе победевте.

Еве, да речеме дека се сложувам со тоа дека по играчки кадар Интер е класа над другите и не им личи да кукаат дека се оштетени затоа што во секој случај Интер би освоил титула. Е сега, нели таков беше случајот и со Интер пред Калчополи, односно беа класа подоле од Јуве. Сепак тие креваа најголема врева, како да се најоштетени, а како што ви кажа Пејо во еден пост, не ни беа блиску до титулата па макар и да не била помошта од страна на судиите. Тогаш беше апсурдно да се рече дека ако не биле судиите Интер ќе освоел титула, исто како што сега е апсурдно истото да се кажа за Јуве. Муабетот ми е дека ако некој тогаш бил оштетен од Јуве и "неговите" судии, тоа во никој случај не бил Интер.

Другар во сезоните 2001/2002,2002/2003 каде јувентус освојувал пред калчополи разликата помеѓу јувентус и интер беше само 5 бода во двете сезони(тука io sono interista стави линкот,на википедиа можиш да најдеш..па сега види дали можел или неможел да освоел титула..а па за во девеесетите да не правам муабет и 1996/1997.1997/1998 сезоните разликата исто беше 4-5 бода на крајот....јас не велам дека интер бил оштетен туку јувентус беше потмомогнат од судиите ама не во апла ситуации(туку во малите прекршоци на средина каде што на противникот не му ги свиреа на јувентус како од шала,продолжуваа и до 5 минути екстра тајм,пенали во последните минути,офсајди недосудени и друго)...ама нема врска кажав и пак ќе кажам судиите имаат привилегиран однос спрема големите тимови и то е то...што да кажат фановите на арсенал во англија....или пак знаете дека со години кога игра реал мадрид дома во шпанија 70-30% е разликата во судењето во нивна корист па никој не кренал постапка против нив оти.....тоа е до менталитетот и до медиумите кој прават невидени скандали кога интер или јувентус е потпомогнати од судиите во некој натпревар а кога се оптетени никој ништо не пиши.....зошто за бари не покренат постапка таму ...или не му е интересен тимот оти е во средината на табелата.....или пак ќе излези некоја табела утре на туто спорт каде што интер без судиските грешки би бил 4 бла бла.....тое е идиотизам според мене.....како што се англиските медиуми кој повеќе се занимаваат со приватните животи на фудбалерите отколку репрезентацијата.....

Видеата се страшни за мене повеќето се оправдани одлуки некои се спорни.
Но еве и од продукцијата на Интер како ѓи оштетувале на Јуве по калчополи по 2005

Респект за тој што го направил видеово...нека го погледнат сите Јувенташи па после да зборат за калчополи преку курот више од тоа,што е најтрагично судиите имаат преглед прекрасен во сите ситуации и не судат ццц...дај више нека се прекине муабетов за калчополи
Што ако зборите за тоа сеа ке се смени нешто?
Јувентус најмогу местеше го окрка и готово..нека местат сега пак
Ај прекинете више

Milan, Inter & Fiorentina Will Crash Out Of The Champions League - Luciano Moggi

Кој клошар е овој Моџи...Само јаде гомна против Италија и клубовите од Сериа А,Криво му е сега што Јуве го испушти возот :tv:

Covekot realno gleda na rabotite site tri italijanski ne se favoriti u duelite i samiot moggi kaza deka treba da se srekni ako eden tim otide ponataka

Covekot realno gleda na rabotite site tri italijanski ne se favoriti u duelite i samiot moggi kaza deka treba da se srekni ako eden tim otide ponataka

Глупости. Милан - Манчестер и Челзи - Интер ,во овие 2 утакмици нема фаворити,тоа и мало дете може да ти го каже,ако ти мислиш дека Манчестер и Челзи се фаворити тогаш не се разбираш од фудбал.тука одлучуваат моменти,а и не гледам зошто англиските екипи би биле фаворити.Човекот е таков и увек сака да јаде гомна,пред некое време и за Италијанската репрезентација кажа дека нема ништо да напраи на СП. :toe:

Глупости. Милан - Манчестер и Челзи - Интер ,во овие 2 утакмици нема фаворити,тоа и мало дете може да ти го каже,ако ти мислиш дека Манчестер и Челзи се фаворити тогаш не се разбираш од фудбал.тука одлучуваат моменти,а и не гледам зошто англиските екипи би биле фаворити.Човекот е таков и увек сака да јаде гомна,пред некое време и за Италијанската репрезентација кажа дека нема ништо да напраи на СП. :toe:

Манчестер и Челзи се фаворити.

Тоа дека моменти ќе одлучуваат, тука си во право горе-долу. Ама дека се фаворити, фаворити се. Посебно Манчестер, и не правам сега некој инает заради Милан или нешто слично... прво, поквалитетен состав се, второ, имаат супер крила таму каде што вие имате тапа бекови, и трето, во одлична форма се. И Челзи го сметам за фаворит, не изразит ама сепак фаворит против Интер.

Овде зборувам значи за двомечот а не за натпреварите кога Италијаните се домаќини. Нијанси ќе одлучуваат, во нокаут фазата на ЛШ обично е така. Ќе видиме што ќе испадне на крај.

Уште за Фиорентина: да играа во ноември/декември ќе типував дека ќе го поминат Баерн. И сега сакам да поминат, ама се игра во момент кога Баерн е во супер форма а Фиорентина во очајна. Ќе биде многу тешко за нив.

ќе шибнат по еден гол дома и Милан и Интер и ќе се забарикадираат... а на гости 2-3 разлика ќе изгубат и повторно плачејќи ќе си заминат дома...

ај вајда со Жозе и Лео ќе биде другачие.. ама па срамота е сеа кога и Ман.Ју и Челзи се солидно ослабени пак да ве сплескаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom