Значи Морати е најмоќен човек во Италија чим премиерот и фамилијата Ањели ѓи надмудри ги намести за местење.
Ќога ќе докажат во суд дека местел Интер тогаш ќе речеме дека Интер местел.
Морати не знам дали е најмоќен човек во италија, но знам дека е моќен.
Иначе, калчополи се случи во 2006, време во кое Ањели беше длабоко во смртта. Неговите наследници не се толку моќни како што беше тој. Да беше жив Ањели, ова немаше да му се случи на Јувентус.
Не знам за премиерот и не ме интересира, но знам дека Интер и Морати му го сместија на Јувентус. Јебига, никој не може ништо да направи кога има копии од касетите на телефонските разговори на Моџи.
Спамираш со линковиве, најди некој од Јуве пред калчополи сезоните, односно, според твојата логика Јуве местеле повеќе од 5 години се на се.
Во случај да не се согласиш со истото ке испаднеш контрадикторен ...
Ја иначе ти реков, идам по
твои логики, ок, местеле Интер тие сезони, местеле Јуве 3 пати повеќе, и 98ма, кога не свирнаа очигледен пенал за Роналдо, и тогаш Јуве местеа, ене ти го Јутуб, види колку е истото очигледно.
п.с. И лани Милан местеа кога им даваа на шашма пенали, абе сите местат, само Рома, Лацио и остали се жртви, ништо чудно и своја ( фер ) лига да формираат.
Види, не значи дека Интер ако не завршил прв, дека не местел. Некој мести за да опстане во лига, некој мести за да фати место во ЛШ, некој за прво, а некој за второ место.
Не сум јас крив, што главни играчи на Интер во 2002, 2003, 2004 беа Хуго Алмеида, Адани, Џули, Далма, Емре, Окан, Сорондо, Морфео, Фаринос, Фавали, Зе Марија, Воме, Кили, Верон и уште 3-4 тима од вакви фудбалски маскоти.
Веројатно не очекуваш со овие смешки Интер да освои титула, па веројатно и на Морати му било јасно истото па затоа се задоволил со 2,3 место.
Да не продолжуваме да ја сереме темава. Нема да ме убедиш дека Интер не местел/мести. Нема потреба. Јас го прифакам тоа затоа што е така. Јувентус местел и сум свесен за тоа, впрочем затоа и таа казна беше платена.
Само ми смета тоа што се обидуваш да докажеш дека Интер е чист во сите овие скандали, а мн докази укажуваат на спротивното.
Без разлика дали наместил една или две сезони или еден натпревар, префиксот местач останува. Доволно е тоа што го кажа судијата, дека му биле вршени притисоци за Кордоба. Крај на мубаетот. И плус уште мал милион такви случаи за кои не знаеме а бил вмешан Јувентус, Интер, Милан итн. . .
Добра нок.