Сексуалниот живот на Кико (Идол)

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување
Овие луѓе што пишуваат тука макотрпно со денови и прават слики со слична тематика, а јас меѓувремено ги бодрам со тоа што им ставам лајкови, се тука со цел да го направиме дечкото славен, за без пари. Ние тука сме еден вид виртуални светци. На крај сите ке бидете благодарни.
Па зар заслужува ваков некој да биде славен? И славен по што? Бар да снимеше некоја песна, па за тоа да беше славен.

Да бараш од масовноста да се занимава САМО со сериозните работи е како да бараш од мртов човек да стани и да закуца кош.

Темата е глупа како и самиот лик, но во глупоста некогаш лежи одморот на мозокот. Секој човек сака да избега од сериозноста, некој не ни сака да влези во истата. Крај краева зошто да не се опуштиме сите на начин каде креативноста ќе ја насочиме во глупости? Креативна глупост, вицеви од глупоста на еден лик. И тогаш иди стандарт, му кревате рејтинг на мочково, овој не е вреден да му пишам збор, хејтање на меинстримот, само затоа што сакаме 24/7 да бидеме сериозни, мудри и интелигентни. Ваквите теми не се мерило на паметот, не се мерило ни на глупоста. Секој гледа забава на свој начин, секој тепа досада на свој начин, секој го доживува нештото на свој начин.

Памет се гледа во друзи теми, креативноста некош оди со паметот во сериозни теми, но креативноста некогаш оди со паметот и во глупи теми. :)
Зато некогаш хејтот на меинстримот ми е мене поглуп и од најглупиот виц за шоуменов Рингло Стар.
Ова ќе биде свако чудо за три дана и толку. Во тие 3 дена народот се забавува на свој начин.

Јас не викам само со сериозни работи да се занимава масовноста. Ама сите само со вакви теми се занимаваат. Треба и со едно и со друго, ама акцентот на сериозните теми да биде ставен. Кај нас се ти е наопаку човече. Во ред е да си го пуштиш мозок на пасење со вакви теми, не викам не, ама не може бре ова да ни биде главна преокупација. Кај нас напротив е. И мене лично тоа многу ми смета. Престанав и дневни весници да читам, оти се полни со жолта штампа.
Ајде види дека сеирџиските теми на форумот се со најмногу страници. А темите за помош со најмалку. И тоа во ред ли е?

Јас не викам само со сериозни работи да се занимава масовноста. Ама сите само со вакви теми се занимаваат. Треба и со едно и со друго, ама акцентот на сериозните теми да биде ставен. Кај нас се ти е наопаку човече. Во ред е да си го пуштиш мозок на пасење со вакви теми, не викам не, ама не може бре ова да ни биде главна преокупација. Кај нас напротив е. И мене лично тоа многу ми смета. Престанав и дневни весници да читам, оти се полни со жолта штампа.
Ајде види дека сеирџиските теми на форумот се со најмногу страници. А темите за помош со најмалку. И тоа во ред ли е?

Помошта бара знаење (мислам обично на компјутерската и слично, а не љубовната која се базира само на мислење).
Поголем дел од тука регистрираните се регистрирани само за да тепаат сеир, што е нивно право. Не секој сака да се впушта во долги замрсени постови каде ќе исправа криви дрини. Има некои кои се регистрирале само за да читаат пример вицеви, само за да гледаат смешни слики и видеа. Форумот секој го гледа различно, еден како мерило на тиит, друг како продавање тиит (тие двете меѓу првото тиит), трет како размена на мислења во област која го интересира, четврт како место за дружба и читкање ставови и така натака. до 100 :)
И замисли во некоја бујна фантазија, форумов да содржеше само мислења кои ќе се занимаваа со круцијални теми од секојдневието, општествени проблеми , социјала, сиромаштија и беда, перење пари, мито и корупција, проблеми во здраство и образовани, и така тие мислења да беа woooooow јаки, реални, издржани за на крај да речеме - И кој к...., што к....?
Форумов си е така фино проектиран според интересите на секој, имаш филм, музики, филозофии, психологии, дроги, курци палци, за секој со интересот. Не можеме да им се лутиме на другите оти не ги интересираат работите кои нам не интересираат. Јас сега да речам-Оти сите не слушате прогресив, пост рок, Редиохед? Оти сите не објавувате строго рок во Хит на Денот?
Сериозните проблеми и прашања обично дури не здоболат на наша кожа, не наидуваат на интерес. За сеирот, друг е муабетот. Позз

Он топик

999863_10201475764673709_913821473_n.jpg

Како сакаш да се занимаваат прво тука на форумот луѓево со сериозни теми кога во реалноста јавна дебата нема, има мораториум на сите поважни прашања што не тангираат. А како што гледам на форумов не се коментира политика така што останува уште ова :)

Налетав на сликава на ФБ. Дескрипшнот гласеше: Рингли во критична состојба :pos::pos:
1146470_569267756465451_400548238_n.jpg

Едит: Како го тролаа твитерџиите:

1. Ние двајца многу можевме, но рингла немавме …
2. Кико брат, ние шо сме на плин шо да праиме … ?
4. Кико не клеца у недела, слаба му е струјата.
6. Децата на Кико: Жарко, Огнен и Димче.
8. – Изгорев на сонце !- Лажеш курво кај Кико на рингла си седела !
Овие се мали ремек-дела на твитер-заедницата,секоја чест! :pos:
--- надополнето: 18 август 2013 во 07:25 ---
Од Прилеп е.
Да,меѓутоа неговото заминување во Скопје се покажало фатално за Кико,тој едноставно "ускочил" во скопската шема во која лесно "влагаат" неискусни рингло-дупачи!
Значи,не е битно од кај си,туку дали те има упецано скопската-сноб шема ако веќе се врткаш или живееш во нашава "метропола",поздрав!

Искрено треба да си крајно глуп да не сфатиш дека медот што го собира не е личноста туку медиумот кој ги зима ваквиве изгубени во преводот и ги злоупотребува. Кога гледам демек сега го бранат као искрено дете, за да потпалат уште повеќе сеирџии да им го креваат рејтингот на масовност, едноставно помислувам да ги исклучам сите македонски канали. Би посакал некој да го обере бостанот а тоа не е неотесанково туку некој друг. Не дека го бранам ама во дадениов момент го жалам што лупа глупости а овие едвам му чекаат да си собираат поени.
Ај кажи како се собираат поени жити се, демек сега ќе ја гледаме повеќе емисијата а тие ќе потпишат мулти-милионски договор со неколку компании за рекламирање.
Вакви коментари палат во земји како САД, кај нас ќе бидат среќни ако спонзорот му даде канта сирење.
А што се однесува до дечкото, ме остави со немам коментар, барем кога се спремаш за Stand-up научи си го четивото.

Да бараш од масовноста да се занимава САМО со сериозните работи е како да бараш од мртов човек да стани и да закуца кош.

Темата е глупа како и самиот лик, но во глупоста некогаш лежи одморот на мозокот. Секој човек сака да избега од сериозноста, некој не ни сака да влези во истата. Крај краева зошто да не се опуштиме сите на начин каде креативноста ќе ја насочиме во глупости? Креативна глупост, вицеви од глупоста на еден лик. И тогаш иди стандарт, му кревате рејтинг на мочково, овој не е вреден да му пишам збор, хејтање на меинстримот, само затоа што сакаме 24/7 да бидеме сериозни, мудри и интелигентни. Ваквите теми не се мерило на паметот, не се мерило ни на глупоста. Секој гледа забава на свој начин, секој тепа досада на свој начин, секој го доживува нештото на свој начин.

Памет се гледа во друзи теми, креативноста некош оди со паметот во сериозни теми, но креативноста некогаш оди со паметот и во глупи теми. :)
Зато некогаш хејтот на меинстримот ми е мене поглуп и од најглупиот виц за шоуменов Рингло Стар.
Ова ќе биде свако чудо за три дана и толку. Во тие 3 дена народот се забавува на свој начин.

Пер, у задње време глеам као хуморот девалвира као и све друго што е (тука ја ставам и сериозноста). А девалвира со тоа што темава да беше отворена пред 5 не па 10 години, ќе имаше далеку помалку тропање коментари. 9gag сликиците (деп, мемиња трт мрт) ја уништија креативноста на хуморот уште од самиот почеток. Денес веќе е све толку предвидливо, така што утре коа рецимо Слаткар лупне некоја рандом изјава, веднаш се знае дека истите тие сликици ќе бидат актуелни, допунето со некои one line фрази.
Те сфаќам темава е ЧДА и хумор, тоа и треба да е, сеирот е смешен, но во задње време е предвидлив.

Настрана тоа, пак ќе се повторам, го пуштив видеото, прашањата поставени од водителот изгледаа као да се преземени од тин шема, врска си немаат со пикантерии, човекот се глеа лупа глупости од авион, дека не му стало ама баш ич (шо да праиме, глуп е и не може да сфати дека овие го тролаат со тоа што демек си ја прикажуваат „сензационалност“. Која црна сензационалност бре... овој што е глуп, глуп е и не може да види дека овие врска си немаат од „E!“ новинарсто а уште повеќе е загрижувачко тоа што и публиката наместо да ги искритикува нив, се фатила за погрешниот глупак.

Ако среде фелацио пребаци од 1 на 7 и ова би било сериозна работа. Многу сериозна :D.

Се согласувам за коментарот во целина само аналогијава како успеа да ја направиш не ми е јасно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom