Сејдиу се закани: Aко се подели Косово, може и Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Kosovo ke se deli so ke se deli,dali so vojn ili bez ke bide,nego nie so ke go priznaeme prvi ili vtori toa e SRAMOTA>PREDAVNICI

ako digne srbija glava ke ima delenje pa ke mu ja seceme glavata i ke ima delenje...
:( Но, ако Србите го направат истото како Албанците и си ги побараат правата и ве бомбардираат за „човекови права„ што ќе речете? “Од нас научивте“? Не репресирај, биди човек.

Поделбата на Косово не може да се избегне. Тоа е факт. А, ако се подели Косово, Македонија нема шанси да остане како што е.
Така да најдобро е, ако ништо друго барем гласно да размислуваме, за она што ќе не снајде.

Мојот предлог е Тетово, Гостивар, Дебар, Струга и дел од Скопје да се припојат кон Косово. Поголемиот дел од Скопје и Куманово да станат дел од Србија. Источна Македонија да се припои кон Бугарија, заедно со Битола, Прилеп и Охрид.

А ако не ти е добро тука каде што нас ни е одлично може да си ги спакуваш куферите и да го напуштиш овој наш рај, слободно одбериси во која од наведениоте држави ќе го продолжиш твојот живот и дело. :helou:

Поделбата на Косово не може да се избегне. Тоа е факт. А, ако се подели Косово, Македонија нема шанси да остане како што е.
Така да најдобро е, ако ништо друго барем гласно да размислуваме, за она што ќе не снајде.

Мојот предлог е Тетово, Гостивар, Дебар, Струга и дел од Скопје да се припојат кон Косово. Поголемиот дел од Скопје и Куманово да станат дел од Србија. Источна Македонија да се припои кон Бугарија, заедно со Битола, Прилеп и Охрид.

kakov genijalen odgovor. kaj si bil ti dosega???? nie so godini se machime da najme reshenie
ti samo izrazi zelba. mozi da te rasparcime na 3 dela, del od tebe ke odi vo albanija, del na srbija i ostanatoto na bugarija

Тоа што ке го добијат косово е веке решено само е питање на време кога и албанците кој живеат близу границите со албанија да се пропојат така да отидовме!!! а поделбата на РМ ке дојде од наша глава т.е од источна македонија 70% имаат бугарски пасоши или чекаат да ги добијат истите така да ке се створи малцинство и "браката" бугари го исполнија замисленото па ке чекаме дали ке излезе тоа што го очекуваме :toe::toe:

Само да Ви кажам “БРАЌА“, Македонија никогаш нема да ја поделите....

Косово не можете да го споредувате со Македонија затоа што никогаш не било држава....и нема граници....
така да слободно....

Дури може да се случи и Македонија да земе дел од Косово...а не обратно.......

А на кого не му се допаѓа овде ВО МАКЕДОНИЈА....слободно може да си оди во Косово....односно во она шо ќе остане од него.....

Зошто секоја ваква тема завршува со вакви постови и најверојатно клуч од администрација?

Едит: добро е, се врати темава...колку толку...

Тоа што ке го добијат косово е веке решено само е питање на време кога и албанците кој живеат близу границите со албанија да се пропојат така да отидовме!!! а поделбата на РМ ке дојде од наша глава т.е од источна македонија 70% имаат бугарски пасоши или чекаат да ги добијат истите така да ке се створи малцинство и "браката" бугари го исполнија замисленото па ке чекаме дали ке излезе тоа што го очекуваме :toe::toe:

Како не бе :pos2:

Зошто секоја ваква тема завршува со вакви постови и најверојатно клуч од администрација?

Едит: добро е, се врати темава...колку толку...

Темата за да не биде заклучена или избришана молам да биде внимателно следена, при што да не се користат произволни изблици на малоумие како на сите слични.

Врти сучи

Врти-сучи - пак бугарите виновни за сичко. Аз не знам точно, ама мај нема ниту едан силован да го земе нашиот пасош, зар е тако или грешам? А дека Бугарија нај-малко сака да учества во делба на РМакедонија - се видело 1991, 1999 и 2001г. Ако некој е сакал разпачаване - уште 1991 бихме го прифатили српско-грчкиот предлог, ама ја знајте приказката за Цар Соломон и мајките. Сега пак - бугари, па бугари. Еми колку и да сакат сите прани мозоци, бугарин нема да предаде нивгаж вистински македонец. Виж за предавници, србомани и југоносталгичари - прошка нема да биде.

Како не бе :pos2:

другар во струмица и стримичко 50%се печалбари кој во странсто се отпатувани со бугарски пасоши а и има многу студенти кој истите ги поседуваат така да ти напрај си ја математиката!!! иначе "браката" бугари не даваат пасоши на жими мајка, имаат замисла која сега за сега им се остварува!!! Иначе Времето ке покаже Така да ке видеме:smir:

Врти-сучи - пак бугарите виновни за сичко. Аз не знам точно, ама мај нема ниту едан силован да го земе нашиот пасош, зар е тако или грешам? А дека Бугарија нај-малко сака да учества во делба на РМакедонија - се видело 1991, 1999 и 2001г. Ако некој е сакал разпачаване - уште 1991 бихме го прифатили српско-грчкиот предлог, ама ја знајте приказката за Цар Соломон и мајките. Сега пак - бугари, па бугари. Еми колку и да сакат сите прани мозоци, бугарин нема да предаде нивгаж вистински македонец. Виж за предавници, србомани и југоносталгичари - прошка нема да биде.

Чуваш, вие не сакате поделба на Македонија, вие ја сакате цела.

Плус, до делби нема да има ако се изигра мудро, нешто што на Балканот одамна недостига, мудрост.

Problemot e do nas MAKEDONCITE.Nie sami ne si ja sakame drzavata.Grcite ne ne priznavaat ajde na leto site ko ovci pred grcka ambasada i op solun.Ke gi potrosite parite tamu u ke dojdete vo skopje ke jadete gomna kako ste si pominale vo Grcka.Isto taka i so Bugarija.A za Albancite nemam da kazam nisto deka jas imam drugari Albanci koi se poverni i dobri drugari.I koga bese vojnata 2001 bevme dobri drugari i recisi sekogas sme zaedno.Mnogu poveke gi pocituvam Albancite od site ostanati bidejki znaat sto sakaat.A nie Makedoncite ke sefime i ke pukame seir pa ke se cudime zasto Oli Ren ne dupi i ni raskazuva prikazni.DEKA NE ZNAEME STO SAKAME.A AKO DOZVOLIME DA SE ODCEPI BAREM EDEN DEL OD MAKEDONIJA OTIDOVME

другар во струмица и стримичко 50%се печалбари кој во странсто се отпатувани со бугарски пасоши а и има многу студенти кој истите ги поседуваат така да ти напрај си ја математиката!!! иначе "браката" бугари не даваат пасоши на жими мајка, имаат замисла која сега за сега им се остварува!!! Иначе Времето ке покаже Така да ке видеме:smir:

Ma треба да се организираат сите македонци со бугарски пашоши и на гласање во бугарија на наредни избори и ОМО Илинден Пирин 10 (или повеќе ) пратеника у собрание па и тие да почнат да бараат права како овие кај нас па и ако треба ќе се диелиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom