Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ako digne srbija glava ke ima delenje pa ke mu ja seceme glavata i ke ima delenje...
Поделбата на Косово не може да се избегне. Тоа е факт. А, ако се подели Косово, Македонија нема шанси да остане како што е.
Така да најдобро е, ако ништо друго барем гласно да размислуваме, за она што ќе не снајде.
Мојот предлог е Тетово, Гостивар, Дебар, Струга и дел од Скопје да се припојат кон Косово. Поголемиот дел од Скопје и Куманово да станат дел од Србија. Источна Македонија да се припои кон Бугарија, заедно со Битола, Прилеп и Охрид.
Поделбата на Косово не може да се избегне. Тоа е факт. А, ако се подели Косово, Македонија нема шанси да остане како што е.
Така да најдобро е, ако ништо друго барем гласно да размислуваме, за она што ќе не снајде.
Мојот предлог е Тетово, Гостивар, Дебар, Струга и дел од Скопје да се припојат кон Косово. Поголемиот дел од Скопје и Куманово да станат дел од Србија. Источна Македонија да се припои кон Бугарија, заедно со Битола, Прилеп и Охрид.
Благодарам.Најдобар предлог до сега:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Тоа што ке го добијат косово е веке решено само е питање на време кога и албанците кој живеат близу границите со албанија да се пропојат така да отидовме!!! а поделбата на РМ ке дојде од наша глава т.е од источна македонија 70% имаат бугарски пасоши или чекаат да ги добијат истите така да ке се створи малцинство и "браката" бугари го исполнија замисленото па ке чекаме дали ке излезе тоа што го очекуваме![]()
Зошто секоја ваква тема завршува со вакви постови и најверојатно клуч од администрација?
Едит: добро е, се врати темава...колку толку...
Како не бе :pos2:
Врти-сучи - пак бугарите виновни за сичко. Аз не знам точно, ама мај нема ниту едан силован да го земе нашиот пасош, зар е тако или грешам? А дека Бугарија нај-малко сака да учества во делба на РМакедонија - се видело 1991, 1999 и 2001г. Ако некој е сакал разпачаване - уште 1991 бихме го прифатили српско-грчкиот предлог, ама ја знајте приказката за Цар Соломон и мајките. Сега пак - бугари, па бугари. Еми колку и да сакат сите прани мозоци, бугарин нема да предаде нивгаж вистински македонец. Виж за предавници, србомани и југоносталгичари - прошка нема да биде.
другар во струмица и стримичко 50%се печалбари кој во странсто се отпатувани со бугарски пасоши а и има многу студенти кој истите ги поседуваат така да ти напрај си ја математиката!!! иначе "браката" бугари не даваат пасоши на жими мајка, имаат замисла која сега за сега им се остварува!!! Иначе Времето ке покаже Така да ке видеме:smir: