Сејдиу се закани: Aко се подели Косово, може и Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А бе не јади гомна море пциште чувашко мршојадно кога вашата официјална политика е политика на негација на македонскиот народ, јазик, култура, традиција, како и на угнетување на сите оние кои во Бугарија се чувствуваат и декларираат како македонци.
Kade ja vidish taa "oficialna politika" ? :nesvest:

Sarafovski,torbalan,глупости нема зашто да лупате!Македониja е и треба да биде цела,таква каква е сага по териториja.Не забораваjте дека МК е членка на ОН и това е гаранциа за териториалниа интегритет.
Garfield,големи почетаниjа ком тебе НО македоткого малцинство во БГ ке биде признато кога се откажи от ОМО-илинден.Истата таа партитja беше регистрирана во началото на 90-те години и таа пожела отцепване на Пиринот от БГ.Па нема коj да даде сега пак да се регистрира.Направете нова партиjа и се откажете от ОМО.
Места во парламентот нема никоj и турците во БГ кои са ком 800 000 немат гарантирани места.Гласаме и има %.ако имате повеке от 5% ке имате место во парламентот.
Види што рече премиерот ви.Со двете рце сум за това.Све шо сте посакали от БГ е сторено во времето от 1990-2007 година на државно ниво.
Македониja има интереси и треба да ги брани.Македониа треба да брани името си.МАКЕДОНИJA и само това.Нема вратане назат.
Македониja треба да брани териториалниа си интегритет-това е ваше право и долг ком државата.
Македониja треба да брани културата си.Согласи се дека нито една култура не е послична на македонската от бугарската.
Имате право на jaзик каковто е по устовот на МК,како веке е подписано во 1999 година-между БГ и МК.Подписаха го Георгиевски и Костов и тамо и двете држави си откажат от териториални желби една ком друга.
Косово нема да се дели уште.Преди неколко седмици поминах през Србиja и видех как србите местат тенкове ком Косово.Ке има нова воjна и тогава може да се дели или да беде на некоj целото Косово.
Да пази Бог от воjни на балканот!
Нема што да се дели.Македониja една и самостоjна.Таква ке е и требе да биде.

Нека си ги откриваат плановите..
Причина повеќе Русија да стави вето на независноста на Косово:smir:.

Него кога ќе ми текне, ќе се отвори пандорината кутија ама ќе има Балканска Војна

Ajde veke na temata, a ne kuroj, bugarija i sarafov.

Се се користи ѕа дневно политички потреби.Не треба толку да пагаме у несвест. Си потпишавме Рамковен договор и во него јасно се вели дека СЕ ГАРАНТИРА ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ ИНТЕГРИТЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. ТОЧКА!!!!!!!!!СЕкоја иницијатива за поделба би наметнала и ревизија на рамковниот и можност да се изгуби и она што е стекнато!!!!

Се се користи ѕа дневно политички потреби.Не треба толку да пагаме у несвест. Си потпишавме Рамковен договор и во него јасно се вели дека СЕ ГАРАНТИРА ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ ИНТЕГРИТЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. ТОЧКА!!!!!!!!!СЕкоја иницијатива за поделба би наметнала и ревизија на рамковниот и можност да се изгуби и она што е стекнато!!!!

Правниче ти не разбираш некои работи.Да функционираа законите правилно досега многу работи ќе беа решени.Како ќе каже Чичко Сем така ќе биде.

Ама има еден проблем на Чичко Сем му се појави пречка на патот.

Русија на чело со Путин

Реков причина плус да стават вето на независноста на Косово.
А ако се отвори пандорината кутија верувај дека ќе има Балканска Војна и тоа убава Балканска Војна....

На својата прва државничка посета на Македонија, косовскиот претседател пристигна со огромна благодарност за постојаната поддршка на косовскиот народ.
Ниту прецизната изјава на домаќинот дека Македонија сигурно нема да биде првата земја која ќе го признае независно Косово не ја наруши крајно пријателската атмосфера на средбата Сејдиу-Црвенковски.
Според шефот на државата, Македонија нема да избрзува и да ги прејудицира одлуките на ЕУ и НАТО, туку ќе ја следи усогласената политика на Унијата и Алијансата.
Се надева дека нема да дојде до разногласие во Брисел во однос на Косово, не споменувајќи ја Русија во овој контекст.
„Ако после прифаќањето на новиот уставен договор, врз основа на којшто треба да се гради заедничка и единствена надворешна политика на Унијата, на едно од клучните прашања ЕУ не успее да изгради единствен став, тоа е веќе еден сериозен проблем. Јас едноставно не верувам дека тоа ќе се случи“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на РМ.
Сејдиу ги потврди плановите за прогласување независност во најбрз можен рок и со согласност на САД и Унијата. Приштина нема план да остане заложник на противниците на независноста.
„Нашата формула е многу јасна, дека Косово ќе биде одговорно заедно со земјите од регионот, да одат напред. Значи, независноста нема алтернатива кај нас. Исто така, Косово ја презема одговорноста за целосна стабилност на останатите земји од регионот“, рече Фатмир Сејдиу, претседател на Косово.
За лидерот на ДПА, посетата на косовскиот претседател е историска.
„Мислам дека дефинитивно Македонија е на страната на правдата. Денеска за првпат имаме ист третман кон државните институции на Косово и државните институции на Србија“, вели Мендух Тачи, претседател на ДПА.
За опозициската СДСМ, добра прилика да се зацврстат пријателските односи и бизнис релациите.
„Посетата на претседателот Сејдиу е уште една добра прилика за потврдување на заедничките заложби за градење на безбедност и стабилност во регионот“, изјави Игор Ивановски, СДСМ.
Косовскиот претседател во Скопје се сретна и со претседателот на Парламентот, како и со лидерите на ДУИ и ПДП.

На својата прва државничка посета на Македонија, косовскиот претседател пристигна со огромна благодарност за постојаната поддршка на косовскиот народ.
Ниту прецизната изјава на домаќинот дека Македонија сигурно нема да биде првата земја која ќе го признае независно Косово не ја наруши крајно пријателската атмосфера на средбата Сејдиу-Црвенковски.
Според шефот на државата, Македонија нема да избрзува и да ги прејудицира одлуките на ЕУ и НАТО, туку ќе ја следи усогласената политика на Унијата и Алијансата.
Се надева дека нема да дојде до разногласие во Брисел во однос на Косово, не споменувајќи ја Русија во овој контекст.
„Ако после прифаќањето на новиот уставен договор, врз основа на којшто треба да се гради заедничка и единствена надворешна политика на Унијата, на едно од клучните прашања ЕУ не успее да изгради единствен став, тоа е веќе еден сериозен проблем. Јас едноставно не верувам дека тоа ќе се случи“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на РМ.
Сејдиу ги потврди плановите за прогласување независност во најбрз можен рок и со согласност на САД и Унијата. Приштина нема план да остане заложник на противниците на независноста.
„Нашата формула е многу јасна, дека Косово ќе биде одговорно заедно со земјите од регионот, да одат напред. Значи, независноста нема алтернатива кај нас. Исто така, Косово ја презема одговорноста за целосна стабилност на останатите земји од регионот“, рече Фатмир Сејдиу, претседател на Косово.
За лидерот на ДПА, посетата на косовскиот претседател е историска.
„Мислам дека дефинитивно Македонија е на страната на правдата. Денеска за првпат имаме ист третман кон државните институции на Косово и државните институции на Србија“, вели Мендух Тачи, претседател на ДПА.
За опозициската СДСМ, добра прилика да се зацврстат пријателските односи и бизнис релациите.
„Посетата на претседателот Сејдиу е уште една добра прилика за потврдување на заедничките заложби за градење на безбедност и стабилност во регионот“, изјави Игор Ивановски, СДСМ.
Косовскиот претседател во Скопје се сретна и со претседателот на Парламентот, како и со лидерите на ДУИ и ПДП.
SRAM, nashata siptarofilska vlada so siptarskata sluga Crvenkovski se izrodi.
Odkolku da ja obezbedat Makedonija da nema ubistva na bezbednostite sili po sekoj mesec tie gledat da pravata slugi na albancite.
Rezil.

Поделбата на Косово е неминовна,Србите никогаш нема да ја дадат Митровица и особено Трепча која е единственото вредно нешто на вукојебината Косово.После ваквите најави на Сејдиу време е да се излезе со соопштение дека Македонија ја откажува секоја логистичка подршка на НАТО и ЕУ за Косово бидејќи не е нивна полноправна членка и за тоа има право по сите меѓународни норми и прописи.Е тогаш заговорниците на неделиво Косово само ќе можат немо да "попушат".

Ajde malce da ve naucime geografija i realistika
Trepca nikogas nema da bide pod srbite, trepca e obikoleno od albanski sela, i ako sega se podeli Kosovo , Trepca ke stane pod Kosovo, kako sto e i momentalno , pod kontrola na albanskite vlasti, i Trepca raboti za kosovskite termocentrali. Srbite nemaat nikakov pristap do Trepca. za Trepca moze pak da se sluci onaaaa vezbanje so avioni, vo srpskite kasarni, fabriki , mostovi.... ahaha :pos2:
Izvini sto vaka te razocarav. No srbite ne kontroliraat nieden del od kosovskoto bogatstvo. Iako deneska Tadic rece deka Kosovo e najgolemoto bogatstvo vo Evropa. uahuah
Izvini uste ednas

И аз се прис'единјавам к'м мнението на колегата ФМИ. Не трјабва никакво деление на балканите повече! Аман от војни и нештастие. Трјабва да се изградјат доброс'седски отношенија, и страните да б'дат част от ЕС. Македонците като се чувстват македонци то си е техно право. Требе да се престане с обидите помежду ни.
А на албанците, дето се правјат на ударени с мок'р парцал и постојанно казват б'лгарите искат да разделјат Р. Македонија, ште им кажа едно. Аз не искам Р. Македонија като част от Б'лгарија, аз искам Македониа като част от Европејскија С'јуз. Така, поне малко, ште си б'де и част от Б'лгарија, в позитивнија смис'л на това тв'рдение. :pipi:

Поздрав на всички!:smir:

Чекај малце бе абе ако ви е толку убаво да се делите што тогаш на ку*ров идете од оваа страна на градот ете ви чаир таму еб**те си матер, не за нова годима сите на плоштад, ај тоа сте дошле да прославите ок не ми смета, ама се однесувате како 364 дена да сте биле врзани во некое бачило на шара и само пичка на овца сте виделе па се ѕверите на сите што ќе поминат.

Едит: делете се к*р ме боли несакам да ве гледам

neka se delat. ama nikakva korist od toa toa se parazite mora tuga teritorija da uzurpiraat ili ke se ubijat megu sebe

Македонија е единствената отворена врата на Косово...

зависат и ке зависат од нас уште долго..и да не збаоравиме во чии раце е косово...Сад..како ке кажат овој такви изјави дава

дневна политика..овој плаши тука,, путин во Абхазија..темава заврши кога и пресконференцијата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom