Сејдиу се закани: Aко се подели Косово, може и Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ubavi vicovi i filmovi kazuvash.
Za djabe ke ti kazuvam i da ste mnogu, malcinstvo nema nigde ista prava kako mnozinstvo, nacijata i drzavata so ime na mnozinstvoto vo taa drzava nemozi da bide ponizeno ili na ista linija so edna mnozinstvo.

не се секирај, кога тогаш ќе не примат во ЕУ, па после ќе видиш реки нагоре по роднини...Швицарска, Германија, Австрија...нема да останат ни 2% од тие дваесет и нешто што ги сонуваат
па после ќе биде друг филмот

не се секирај, кога тогаш ќе не примат во ЕУ, па после ќе видиш реки нагоре по роднини...Швицарска, Германија, Австрија...нема да останат ни 2% од тие дваесет и нешто што ги сонуваат
па после ќе биде друг филмот
Obratno ke e, odi vo makedonskite sela sporedi gi kujkite so albanskite sela. Eve veke makedoncite begat po svetot a albancite pola od familijata ostanuva a pola odi raboti vo stranstvo.

TMRO , da ne si ti onoj pretsedatelot na istoimenata partija, eden kelav, sto poglupav covek ne sum videl , on bi uspeal da bide i posmesen od Hamdi Bajram, izgelda site od Tmro ste isti.
Ovie ne se vicovi, deka Srbija sakala da ja zeme Makedonija toa mnogu pati e receno, deka sakale da ja podelat so Bugarija sakale, no Bugarite ne prifatile, mislejki ke ja zemat sami celata.Deka Bugarite vrsat asimilacioni politiki , i ovaa e tocno, okolu 30 iljadi lica zele bugarski pasos , megju niv i eden Vojvoda , deka 70 cekaat da zemaat vakov pasos , go imase recisi vo site vesnici. Deka Bugarite vi gi osporuvaat recisi site istoriski licnosti, i ovaa e taka, neli ?
Deka albancite plakale 3% od nivnata plata . EVE ti dokaz , ako sakas mozes da pratis kaj nekoj da ti napravi prevod. No otprilika toa se gleda. Jas ke ti prevedam nekoj del.

http://www.vendlindja.com/forum/showthread.php?t=1256

Dihet sл numri i llogarisл rrjedhлse tл fondit tл tre pлrqindлshit (3%),
Ze znae deka brojot na na zirologarijata od fondot na 3 procentot (3%)

Mл 15 mars 1998 nл Sheshinл e Republikлs, nл qendлr tл Lubjanлs, nл vend parkimin publik tл veturave, atл ditл janл largua mл tepлr se 500 vetura nga parkingu, aty ku u mbajt protesta nл Lubjanл, morлn pjesл mл tepлr sл 12.000 shqiptar nga mbarл Sllovenia.
Vo 15 mars 1998 , centar Lublana, vo parkingot za avtomobili, se otstranija poveke od 500 avtomobili, tamu kade sto se odrza protestot, vo nea ucestvuvaa poveke od 12 iljadi albanci od cela Slovenija.

Nл Slloveni, mлrgimtarлt grumbulluan njл shumл tл madhe parash, (rreth 1.300.000.00 DM),
Vo Slovenija iselenicite sobraa edna suma na pari ( okolu 1.3 milion marki)

Mi VERUVAS ?

All daily paper carry reports on the reburial of the remains of Jufus and Bardhosh Gлrvalla and Kadri Zeka in Kosovo. The three men were Kosovar Albanian activists who were killed in Germany 20 years ago, allegedly by the Yugoslav Secret Service
http://www.unmikonline.org/press/2002/mon/feb/lmm260202.htm

Ajde sega preberi ja glavata megju nozete i zasrami se

Obratno ke e, odi vo makedonskite sela sporedi gi kujkite so albanskite sela. Eve veke makedoncite begat po svetot a albancite pola od familijata ostanuva a pola odi raboti vo stranstvo.
да ама тие албанци не ја сакаат македонија, додека има македонци кои се надвор и едвај чекаат македонија да стане постабилна и да се вратат! Јас лично познавам еден бизнисмен кој ми рече дека штом мкд влезе во ЕУ одма доаѓа со фамилијата и почнува бизнис тука. И сигурно не е единствен што ќе се врати

а, не треба да се занемари и демографскиот аспект - факт е дека албанското население тукушто го започнува процесот на стагнација и намалување на наталитетот, што значи дека нивниот процент во иднина може само да опаѓа....статистиката не лаже
тоа ти прави образование

да ама тие албанци не ја сакаат македонија, додека има македонци кои се надвор и едвај чекаат македонија да стане постабилна и да се вратат! Јас лично познавам еден бизнисмен кој ми рече дека штом мкд влезе во ЕУ одма доаѓа со фамилијата и почнува бизнис тука. И сигурно не е единствен што ќе се врати

а, не треба да се занемари и демографскиот аспект - факт е дека албанското население тукушто го започнува процесот на стагнација и намалување на наталитетот, што значи дека нивниот процент во иднина може само да опаѓа....статистиката не лаже
тоа ти прави образование

A da , sekoj te saka koga si dobro, koga imas pari, koga im gi ispolnuvas zelbite. Reci im na tie makedonci vo stranstvo, deka na Makedonija, sega im se potrebni, a ne otkako ke vlezeme vo Nato i EU . :) smesni ste nema sto.
Natalitetot na albancite vistina deka ne e kako porano, no i vasiot ne e kako porano mora da se priznae, znaes ti deka sekoja godina brojot na makedoncite odi vo minus, brojot na rodenite e mnogu pogolem od mrtvite.
Vleguvaj www.stat.gov.mk .... posto znam deka ne veruvate sto ke kaze eden albanec.

Не знам али ако Русија стави вето Бај Бај независност

Sto si se vrzal za ovaa recenica ne mi e jasno, koj te uci loso ?
Rusija samo moze da gleda , nikoj ne ja prasuva, ne mora nezavisnosta da odi preku ON , toa se znae be mali, deka nezavisnosta ke ja priznaat drzavite poedinecno, i deka voopsto nema da odi vo ON, posto se znae deka ke ima VETO, momentalno imame edna vakva drzava TAJVAN, drzavata ucestvuva vo site ekonomski , sportski , kulutrni svetski drustva, samo sto ne e zastapena vo ON, inaku , nekoj vas politicar bese potkupen od ovaa drzava , za nekoi krediti i kompjuteri :) Inaku Tajvan e edna od naj razvienite zemji vo Azija , nema nikakov problem

Sto si se vrzal za ovaa recenica ne mi e jasno, koj te uci loso ?
Rusija samo moze da gleda , nikoj ne ja prasuva, ne mora nezavisnosta da odi preku ON , toa se znae be mali, deka nezavisnosta ke ja priznaat drzavite poedinecno, i deka voopsto nema da odi vo ON, posto se znae deka ke ima VETO, momentalno imame edna vakva drzava TAJVAN, drzavata ucestvuva vo site ekonomski , sportski , kulutrni svetski drustva, samo sto ne e zastapena vo ON, inaku , nekoj vas politicar bese potkupen od ovaa drzava , za nekoi krediti i kompjuteri :) Inaku Tajvan e edna od naj razvienite zemji vo Azija , nema nikakov problem
Aha nikoj ne ja prasuva koga pola od nafta i gas sto se vnesuva tuka idi od Rusija.
Smenati se vreminjata, sega dvajca ke svirat a drugite ke igrat a ne samo eden da sviri i site drugi da igrat.

во Април границите се запеЧатуваат...крај..додека ке биде Нато ке биде и македонија

секакви наивни идеи за големи албании србии да не збориме бугарииии се комични...

во Април границите се запеЧатуваат...крај..додека ке биде Нато ке биде и македонија

секакви наивни идеи за големи албании србии да не збориме бугарииии се комични...

Во спротивно доколку не биде НАТО па и ЕУ се запечатуваат границите за Косово,нашите и онака се запечатени одкако ги пративме Шпреса Јусуфи и Агнеса Руси да преговараат односно да "мрчат" за либерализација.

"Ситуацијата около Косово е тежка, но ште стане оште по-тежка, ако Косово едностранно пров'згласи независимост" - каза Евгениј Примаков, бивш премиер и в'ншен минист'р на Русија при посештението си в Черна гора. Според анализаторите тихо се изв'ршва етническо прочистване, размјана на територии и подјалба на провинцијата.

Примаков припомни, че Русија има принципна и категорична позиција по косовската криза – да не допуска независимостта да мине в С'вета за сигурност на ООН.
"Започнаха преговори и Русија ште приеме споразумението и компромисното решение, ако такова б'де намерено", каза Примаков.

"Ако обаче Косово не остане в с'става на С'рбија, нјама да има друга в'зможност освен подјалба. Това е мое лично мнение", уточни тој.
Справка: http://news.bpost.bg/story-read-14323.php

За да преживее очекувано поделеното Косово ќе мора да се подпре на Македонската пристапност,токму тука лежи големиот зајак кој треба да го искористиме максимално доколку сме и малку паметни и се разбира доколку нашите актуелни политичари не бидат толку коруптивно и подмитливо расположени во моментот како што и досега беа.Уцена со прием во НАТО и ЕУ(безусловна) му е мајката,ебаго,зарем не е јасно како ден?

За да преживее очекувано поделеното Косово ќе мора да се подпре на Македонската пристапност,токму тука лежи големиот зајак кој треба да го искористиме максимално доколку сме и малку паметни и се разбира доколку нашите актуелни политичари не бидат толку коруптивно и подмитливо расположени во моментот како што и досега беа.Уцена со прием во НАТО и ЕУ(безусловна) му е мајката,ебаго,зарем не е јасно како ден?

Прво, за таков став треба „јајца„ и сила кај власта. Првото можеби го имаат а второто сигурно го немаат.

Освен тоа при покажување заби од наша страна најверојатно е некој да одлучи дека веќе нема потреба од постоење на македонска држава каде би се активирал планот на отворен бунт од внатре којшто „обесправениот народ„ со радост ќе го спроведат во дело.

Не чекат тешки времиња затоа што сме повторно само паричка за поткусурување на големите сили.

Сепак тоа не занчи да не се проба да се извади максимум од целата ситуација.

од целава работа дебело ке спечалиме...

јас викам први да го признаеме

од целава работа дебело ке спечалиме...

јас викам први да го признаеме

Ќе спечалиме кога врба ќе роди грозје :wink:.

Ако сакаш сам да си ставиш глава под јатаган оди и признај ги!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom