Secret Movie Valentine

Кој член сакате да ви избере филм?

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
филмов е снимен поради голема желба на Андерсон да работи со Адам Сендлер.
Делумно точно. ПТА видел потенцијал во Адам Сендлер дека има можност и дека ваква улога ќе му легне скроз, а не само глупите комедии кои ги снимал, кои патем му служеле на ПТА за подигање на расположението во осамените саботи :D

Иначе во сите филмови ПТА се занимава со карактеризација на ликови,
Лошо се изразив, не карактеризација, туку изоштрување на еден единствен лик, нешто што го имаш и во Ќе има крв и во Мастер.
Изгледај му ги сите ако не си се позанимавал со него подетално. Нема да утнеш, мајстор на својот занает е господинот Пол Томас Андерсон.
Мене одма ми стана омилен.
И мене ми е омилен. Ги имам гледано сите освен Phantom Thread, а и на него ќе му дојде време следниве денови. Иначе морам да седнам и да ги репризирам по ред сега брзо кога ќе имам време, бидејќи ги гледав одамна и по рендом редослед така да не можам да створам целосна слика бидејќи имам memory fade :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Делумно точно. ПТА видел потенцијал во Адам Сендлер дека има можност и дека ваква улога ќе му легне скроз, а не само глупите комедии кои ги снимал, кои патем му служеле на ПТА за подигање на расположението во осамените саботи :D
Затоа и се појавил во било кој следен филм. :D
Лошо се изразив, не карактеризација, туку изоштрување на еден единствен лик, нешто што го имаш и во Ќе има крв и во Мастер.
Само во Магнолија има обработка на повеќе карактери. Во сите други, има судир на две спротивставени глави.
И мене ми е омилен. Ги имам гледано сите освен Phantom Thread, а и на него ќе му дојде време следниве денови. Иначе морам да седнам и да ги репризирам по ред сега брзо кога ќе имам време, бидејќи ги гледав одамна и по рендом редослед така да не можам да створам целосна слика бидејќи имам memory fade :D
Добар е и овој, доста пријатен филм, има убав тон и некоја мирноќа, актерката е многу пријатна за следење доека ДДЛ е намќор и лик во чија близина не би сакал да се најдеш.
Се презива Вудкок таму, и на една емисија го прашуваат Андерсон за работата со ДДЛ што е каков е, каков е приватно, каков е за време на сет, како реагирал на презимево Вудкок, и овој вика па сам си го измисли презимето. хахаха

Овој Licorice Pizza ми е симнат, треба деновиве да му седнам.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Добар е и овој, доста пријатен филм
Да, многу е пријатен. Поготово премисата на филмот со печурките е супер, кој не би посакал таква романса?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да, многу е пријатен. Поготово премисата на филмот со печурките е супер, кој не би посакал таква романса?
Жена нездрава. :D
Пробуваше со убаво бе, овој намќор, епа ќе видиш колку и дали си силен.
кмеее кмеее
На крај му одговараше тоа, му требаше нешто, као се вика, иницијална каписла за да се смири и прифати дека ја сака и зависи од неа.

Последно уредено од модератор:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Жена нездрава. :D
Пробуваше со убаво бе, овој намќор, епа ќе видиш колку и дали си силен.
кмеее кмеее
На крај му одговараше тоа, му требаше нешто, као се вика, иницијална каписла за да се смири и прифати дека ја сака и зависи од неа.
Стај го у спојлер, не му е глеан :D

Мене тоа романтизирање љубов за психопати ми е ептен turn off
Жената беше ненормална и уште па да ја жалам и да ја правдам, ќе и речам мрш назад у селото мори, не да седам печурките да и ги јадам. Мунхаузен бај прокси се вика тоа.

Гледај ја Sharp Objects btw

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Стај го у спојлер, не му е глеан :D

Мене тоа романтизирање љубов за психопати ми е ептен turn off
Жената беше ненормална и уште па да ја жалам и да ја правдам, ќе и речам мрш назад у селото мори, не да седам печурките да и ги јадам. Мунчаусен бај прокси се вика тоа.

У право си.
Па добро бе и за нив има место на светов. Бла бла, љубов има за сите. :D

Moже и така да се гледа на ликовите ко што збориш.
Ама истотака важи и тоа дека не сите луѓе се такви како што се прикажуваат според надворешниот изглед. Некој иако на прв поглед мачо мен, строг, авторитативен, намќор а внатре во себе мазохист и кротка душка.
Жената, кротка душа, мирна, повлечена, срамежлива а од внатре еден вид монструм, контрол фрик и психопат. Иако тоа не беше прикажано баш вака сурово ко што изгледа на зборови.

Sharp Objects ја иам гледано, малце досадна и спора ми беше, ама вредеше спојлерот за сите епизоди. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.181
Поени од реакции
10.183
Ќе откриваме кој на кого му бил Купидон? :cautious:

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
Јас ја гледав пред неполни 2 недели откако ми стоеше на вочлиста 2 години,
ништо посебно.

Убиецот го погодив уште при крајот на првата епизода или почетокот на втора, јасно ми беше уште на почеток кога дојде Ејми Адамс во куќата на родителите дека се

болно семејство

а и одма на почетокот препоставив дека

мајката има вмешано прсти во смртта на помладата ќерка

и ми изгуби драж после тоа серијата. Освен глумата на Ејми Адамс и одлично доловената рурална средина, каде нема промискуитетност, сите фини, поштени луѓе, добри христијани, кога ќе закопаш малце подлабоко веднаш сфаќаш дека тие се најголеми болесници и психопати.

Можеби вреди да се репризира, чисто да ги фатиш деталите кои случајно ти избегале, ама ништо повеќе од 7/10.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Јас ја гледав пред неполни 2 недели откако ми стоеше на вочлиста 2 години,
ништо посебно.

Убиецот го погодив уште при крајот на првата епизода или почетокот на втора, јасно ми беше уште на почеток кога дојде Ејми Адамс во куќата на родителите дека се

а и одма на почетокот препоставив дека

и ми изгуби драж после тоа серијата. Освен глумата на Ејми Адамс и одлично доловената рурална средина, каде нема промискуитетност, сите фини, поштени луѓе, добри христијани, кога ќе закопаш малце подлабоко веднаш сфаќаш дека тие се најголеми болесници и психопати.

Можеби вреди да се репризира, чисто да ги фатиш деталите кои случајно ти избегале, ама ништо повеќе од 7/10.
Бро за тебе ги ставивме спојлерите, зошто ги отвараш? :D

• Хаха
Reactions: wot
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
Бро за тебе ги ставивме спојлерите, зошто ги отвараш? :D
Сис, нема да ми смени многу тоа што сте го спомнале :D и онака го пуштив да се скимнува, сега ќе го гледам, така да сеедно ми е. Мунхаузен бај прокси, голема работа :D

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Ќе откриваме кој на кого му бил Купидон? :cautious:
Кој сака нека си каже, ја не смеам, така пишува во договорот.

Инаку јас сум твојата друга половина @TGTBF :love:... Стварно немав престава колку и што имаш изглеано, овој ми текна за да ти вратам за од првиот круг, романса во што посличен стил на Хепинес :D

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.082
Кој сака нека си каже, ја не смеам, така пишува во договорот.

Инаку јас сум твојата друга половина @TGTBF :love:... Стварно немав престава колку и што имаш изглеано, овој ми текна за да ти вратам за од првиот круг, романса во што посличен стил на Хепинес :D
Прв круг јас на тебе, втор круг ти на мене, што би рекле теоретичарите на завери - се игра некоја игра :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.564
Тој на кој јас му бев Купидон, знае. :P А јас поим немам кој беше мојот. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom