Secret Movie Santa

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување
... ако имате непар пријавени и ви фали уште еден за пар, иако каснам за пријава, еве јас се нудам за можна резерва! :pipi:

И јас би сакал да учествувам.

епа готово се поделија секој на секого, не зависи од парен или непарен.. едино ако уште неколку други се пријават па меѓу вас да има лотарија нова

епа готово се поделија секој на секого, не зависи од парен или непарен.. едино ако уште неколку други се пријават па меѓу вас да има лотарија нова
И јас се пријавувам ако се случи вакво сценарио.

И јас се пријавувам ако се случи вакво сценарио.
кој закаснил еве до 07.01. продолжен рок за пријавување, со уплатница за казна од 500 ден. и после лотарија само од новопријавените

И коа ќе пишувате за филмовите обавезно внимавајте на спојлери.

Јас веќе го добив филмот и го изгледав па да споделам импресии...

A Beautiful Mind (2001)

Прво видов дека на Летербоксд сум единствен од филмскиот клуб што го нема гледано. Не знам зошто сум го избегнувал, а нонстоп ми има искачано на Нетфликс. Кој и да го предложи филмов, огромно благодарам!

За Џон Неш немав апсолутно никакво знаење. Човекот си го има посветено животот на математиката, и не знам дали умот ги трпи последиците од ова или е неповрзано. Имавме во маало еден лик што исто патеше од шизофренија. И таа болест највеќе ме плаши.

„Imagine if you had suddenly learned that the people and the places and the moments most important to you were not gone, not dead, but worse.. had never been. What kind of hell would that be?"

Толку. Расел беше толку внесен во неговата улога што дури непрепознатлив беше. Субјективно го имам и Training Day гледано и мислам Расел повеќе го има заслужено оскарот таа година. Значи маестрален беше! И Џенифер е за секаква пофалба.

Режија, кастинг, музика едноставно се беше добро склопено. Не е ни чудо што лапнал филмов дури 4 оскари. Криво ми е што го имам избегавано до сега ама ми се погоди ептен.
Единствена замерка ми е што на моменти дејството се одвиваше пребрзо, немаше да имам против да траеше уште 30-40 па и 60 минути.

9/10

„I've always believed in numbers, in equations, in logic and reason.But after a lifetime of such pursuits: I ask What truly is logic? Who decides reason? My quest has taken me to the physical, the metaphysical, the delusional, and back. I have made the most important discovery of my career - the most important discovery of my life. It is only in the mysterious equations of love that any logic or reasons can be found. I am only here tonight because of you. You are the only reason I am. You are all my reasons. Thank you. "
:cuc:

Јас бев казнет. Се осеќам ко некое детиште што било покварено цела година и на крај место да добие плејстејшн за поклон он добива негова стара играчка замотана у целофан.

А и ништо поубаво не заслужувам коа нон стоп се контрам и расправам за секој втор филм што е на тапет за дискусија.

Ова добив.
Freddy Got Fingered

Ми се слоши коа видов рејтинг 4.6, комедија. Не глеам комедии и не ми се смешни ваквите безвезни филмови односно Џим Кери тип на филм каде главниот протагонист се глупира и тоа би насмеало деца не постари од 13 години. На прсти се бројат комедија филмови што стварно ме насмеале.
Глупости. Жива среќа што траеше саат и 20 минути па едвај некако успеав да го довршам.

Кретенски филм каде еден морон којшто е и режисер на ова, е лузер кој добива опресии од татко му дека не може да најде работа и дека живее на негов грб цело време. Овој се глупира без харизма, тотално неинтересен и ретардиран, бла бла бла, лаже дека татко му го злоставувал брат му, тој брат му Фреди е од Американска пита тој што ја ебеше мајка му на тој другиот. Мајка му го напушта татко му и на крај може да видиме дека е швалерка на Шекил О`Нил. Небитно.
Небитно ко све у филмов.

Ваков бев саат време гледајќи комедија филм:

wCuhfBK.gif

Нека ти служи на честа кој и да си. Дај боже струја да немаш на Бадник. :D

Јас го добив The French Dispatch, филмче на Wes Anderson.

Филм со добра динамика, иако дејството е споро, во стил на Андерсон, симетрични кадри, јаки бои.
Филмот бара поголем фокус, има многу детали, што визуелно, што од поглед на сценарио.
Глумата беше перфектна во сите три приказни.
Нема да навлегувам во детали, бидејќи е тешко да се опише без да вметнувам спојлери.

Од Андерсон го имам гледано само The Grand Budapest Hotel, и мислам дека сеуште би го оценил како малку подобар од The French Dispatch, а планирам да ги погледнам и останатите филмови во блиска иднина.

Overall, филмот ми се допадна, мојот Дедо Мраз направил добар избор (y)

9/10

Филм со рејтинг 4.6 во Гвантанамо на најлошите затвореници не му пуштаат, не пак вака. Кој и да бил дедо мразот на Џонтра, гарант го тролал. :pos::pos:
Види му награди и номинации. Ова е посмешно од самиот филм ебате. :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom