Secret Movie Santa 2.0

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.208
Поени од реакции
8.306
Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
Јас од мојот not so secret Santa го добив
https://www.imdb.com/title/tt11655202/
Данска акција со примеси на комедија. Филмот пробува да покаже како низа од случајности влијаат на настаните. Почнува со несреќа во која главните ликови(татко и ќерка) ја губат својата жена/мајка, и како они се носат со загубата. Приказната се заплеткува кога се умешуваат неколку гик научници кој имаат теорија дека не е несреќа туку намерно исцениран настан, и таткото тргнува во одмазда.
Тешко ми беше да се внесам во приказната зашто да постои таква криминална група во Данска е sci-fi.Да беше мексички картел веројатно поинтересно ќе ми беше. Малце го затупеа со менталното здравје на татково, али вајда тоа е тренд сеа во светот. Дури и украинец азилат има, а филмот 2020 :D

Се на се интересно филмче, не е баш класична брза акција, за тој што нејке таква.

Член од
2 март 2022
Мислења
97
Поени од реакции
457
The Handmaiden (2016)

Се извинувам што дури сега го изгледав филмот, сега најдов прилика за тоа.
Добар филм. Не знам што да напишам рецензија за ваков филм.
Му давам 7,8/10.
Благодарност до предложувачот, ми беше во watchlist, вака добив можност да го изгледам порано.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.348
Поени од реакции
5.469
The Best Offer

Предвидлив и досаден. Уште на почетокот кога го дознаваш дејството знаеш како ќе заврши. Знаеш дека стариов ќе се заљуби и на крај ќе биде заебен. Да завршеше среќно тогаш ќе речев дека е нереален и психопатски филмов, вака е досаден.
Уште од самиот почеток ми беше исцртано дека ќе биде досаден и така и беше.

4/10

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.471
Поени од реакции
3.621
Јас малку со закаснување, немав баш време, ама да пишам. Ми го препорачаа "Forgotten". Филмов ми беше и во вачлист, ама за жал ме разочара. Тотално нереално, амнезија и хипноза не работат на тој начин, а дури и да работело така, братот ќе ги памти барем лицата на родителите и брат му. Друго не може амнезија на последните 20 години да има. На крај и преку се ова да прогледаме низ прсти, ќе види дека е сменет светот, нови коли, нова технологија или пак самиот ќе се види во огледало дека е старо магаре и ќе погледне бе календар некаде. Ужас, не знам зашто сте му давале високи оценки. Претенциозно срање што се труди да изгледа паметно и вау, ама не оди ни блиску до тоа.
2/10

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom