Се плашите ли од бури?

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се плашите од бури?

• Вкупно гласачи
    71
Не се плашам.
Се има случено на неколку метра од нас гром да удри во саат за струја во една куќа. Камен пијани ние не заслепи светлината, не бевме ни свесни што се случи.
Жив си брате, жив сум, а ти? :pos::pos::pos::pos:

Напротив, мака немам. Излегов и да сликнам, ама батери јок. :kesa:

Леле страшна работа.Ветер аууу срцево во пети ми отиде.Ко шо иам фобија за овие работи.А да бев надвор.:nesvest::nesvest:

Излегов на балкон, дрвата се нишаа од корен иако одамна е јавено во паркови и зеленило да ги исечат зашто се прастари.
Спектакуларна глетка: лила небо, фрштат молњи, дождец златен....Ми попречи само оној облак прашина и полен што претходеше...

Ако сум си дома не се плашам. Недај Боже да те фати бура на отворено, кога си на планина на пример.

Ne se plasam, bas mi e ubavo. Si stoam na tarasa koga ima bura i uzivam.

Море каков гром удри у НЛ или Аеродром.. пред 40 тина минути ...

Страшно беше ,.ама навистина страшно .

Се плашам :)
Мразам дожд, мразам светкавици, грмотевици уште повеќе, одвратно е хорор филм.
Што убавина гледате во тоа бе?
Уште да сте надвор и да ви летаат гранки па и дрвја врз глава, да прекиснете, а сообраќајот после бура во Скопје е ужас.

Мразам невреме сосема нормално. Ненормално е да сакаш.

Не обожавам многу. Сакам дожд али не ваков како од кабел па и плус да грми. Иако малце ми беше интересно на тераса си поседов малце и како што светкаше сликав цело време да фатам грмотевица али џабе.

П.С. Слушнав на вести сеа. Имало штети по Скопје. Дрва, покриви откорнати и штети по згради имало.

ужасно е.....страв во коски....ќе умревме прееска, три женски во кола, која од која повеќе писка, дрва паѓаат, корпи летаат, ништо не се гледа, и уште кога рекоа дека шофершајбаната може да пукне( не знам од кај го откопа тоа, ама ич не и требаше) значи крај...некако довозевме до кај мене и пиевме шеќер и вода....никад не се повтори ова, а ако пак му текне вака да спљушти барем дома да си седам на сигурно!!

Не се плашам. Напротив, ме восхитуваат и често излегувам пред врата да гледам што се случува. Сето она светкање, игра на ветар, громови, светкавици, ритамот на дождот... Само еден од многуте феномени на природата.=)

Се плашам :)
Мразам дожд, мразам светкавици, грмотевици уште повеќе, одвратно е хорор филм.
Што убавина гледате во тоа бе?
Уште да сте надвор и да ви летаат гранки па и дрвја врз глава, да прекиснете, а сообраќајот после бура во Скопје е ужас.

Мразам невреме сосема нормално. Ненормално е да сакаш.
Нема овде кај нас :lut:, да имаше би излегол да се прошетам не дрвја покриви да летаа, уживање :).

пошо тековно иде една бура во надворешноста.... па видов едни девојки срипуваа целите такви... иако на суво заштитено место.. па еве да прашам дали вие имате страв од бури... силни грмежи и слично...
Не се плашам ако сум дома, баш ми е возбудливо и застанувам на прозорец да ги гледам секавиците.
Ако се најдам на отворено, нормално дека ќе се испалшам малку се додека не се засолнам на сигурно, ама не сум хистерична да врескам и впрочем со тоа да привлечам внимание како тие девојки

ужасно е.....страв во коски....ќе умревме прееска, три женски во кола, која од која повеќе писка, дрва паѓаат, корпи летаат, ништо не се гледа, и уште кога рекоа дека шофершајбаната може да пукне( не знам од кај го откопа тоа, ама ич не и требаше) значи крај...некако довозевме до кај мене и пиевме шеќер и вода....никад не се повтори ова, а ако пак му текне вака да спљушти барем дома да си седам на сигурно!!

Jeбига, и да погинеш, колку можеш ќе се спасиш :icon_lol:

Времево ми се допаѓа, особено ако си у хистерична женска пратња како у горенаведениот пример, улогата на утешител владее :)

Па и како се спие, мераци.

Уффф воопшто не се плашам. :) Прееска дури може да се каже и дека уживав во невремето. :)
:vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom