Се намалува невработеноста, 30,9% невработени

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
А да не сме 1ви април, ако не сме почекајте со вакви шеги до тогаш.
Не слушна денес ???
Од денес па до 5-ти Јуни секој ден ке биде 1-ви Април

Нормално дека се намалува, се повеќе млади невработени лица заминуваат по странство, барајќи пристоен живот. И нормално после два месеца се бришат од списокот на невработени.

Нормално дека се намалува, се повеќе млади невработени лица заминуваат по странство, барајќи пристоен живот. И нормално после два месеца се бришат од списокот на невработени.

да си жив и здрав за муабетов... сведок сум на десетици мои познаници кои во последниве 6 месеци заминаа од тука, со надеж дека некад можеби ке се вратат, зашто им дојде преку таквото од оваа држава, транзициите и лоповите на власт што се вртат и ротираат цело време... симни се мурто, качи се курто...

заминаа луѓето огорчени од сопствената матична држава... и мене влакно ми фали веке 3-4 години да го направам истото и размислувам... на клацкалица сум лево-десно дали да идам или не... сериозно ми е прекурчено од МОЈАТА МАТИЧНА ДРЖАВА која одкако знам за себе само ми зима и ми зима и ми зима и ништо не ми дава...

немој да се сврти муабет дека ДРЖАВАТА МЕ ШКОЛУВАЛА И ИНВЕСТИРАЛА ВО МЕНЕ... не, тоа не го направила државата за никого туку вашите родители го направиле тоа... плаќале даноци, давале пари, работеле, давале на државата, што значи моето и вашето школување го платиле и одработиле родителите, бабите и дедовците а не државата... таа со се сите нејзини властодршци до сега само зимала и има тенденција да зима... не за друго на господава треба да им се плаќа летањето со авионите, луксузни коли, скапи состаноци, камбани, скулптури, згради....

да си жив и здрав за муабетов... сведок сум на десетици мои познаници кои во последниве 6 месеци заминаа од тука, со надеж дека некад можеби ке се вратат, зашто им дојде преку таквото од оваа држава, транзициите и лоповите на власт што се вртат и ротираат цело време... симни се мурто, качи се курто...

I jas se slozuvam so ova vo potpolnost i jas sum eden ot tie sto bi sakal da zaminam od tuka nego onak kaj otidoa tie sto gi poznavas vo koja drzava

I jas se slozuvam so ova vo potpolnost i jas sum eden ot tie sto bi sakal da zaminam od tuka nego onak kaj otidoa tie sto gi poznavas vo koja drzava

кој каде има пријатели или роднини... едни се во европа, други се насекде.. воглавном уса е дестинацијата... на црно на бело, секој со својата звезда...

http://www.time.mk/read/2e74204273/25d1de3e87/index.html

Цените ќе растат, инфлацијата ќе се продлабочува. Кај граѓаните се топи оптимизмот за подобра живеачка. Народната банка објави - ќе има натамошно зголемување на нивото на потрошувачките цени поради растот на цените на храната и на енергијата на светските берзи.

Стапката на инфлација ќе го надмине проектираното ниво.

Ова значи дека инфлацијата годинава ќе биде поголема од првично проектираните - до 3%. Овие мерење се одразија и во секојдневието на луѓето. Статистика објави - домаќинствата годинава очекуваат влошување на финансиската состојба.

„Поскапо е, мислам поради тоа.

- Ќе треба платите да се зголемат, затоа што цените тешко дека ќе се намалат. Ама се надевам дека платите ќе бидат зголемени.

- Не можете да очекувате подобар стандард кога основните животни намирници се прескапи. Сега се вратив од странство. Секаде маслото за јадење е поевтино од Македонија“, велат граѓаните.

Спроти овој песимизам - владата на граѓаните им ветува намалување на невработеноста на 25%, подобар животен стандард - постизборно.

„Ќе можеме да зборуваме во следните четири години за економија и само за економија, затоа што од тоа се подобрува животниот стандард на граѓаните“, изјави Зоран Ставревски.

Во анкетата на статистика за мислењето на потрошувачите - ништо подобро годинава не очекуваат домаќинствата за штедењето, за вкупната економска состојба во земјава.

http://www.time.mk/read/2e74204273/25d1de3e87/index.html

Цените ќе растат, инфлацијата ќе се продлабочува. Кај граѓаните се топи оптимизмот за подобра живеачка. Народната банка објави - ќе има натамошно зголемување на нивото на потрошувачките цени поради растот на цените на храната и на енергијата на светските берзи.

Стапката на инфлација ќе го надмине проектираното ниво.

Ова значи дека инфлацијата годинава ќе биде поголема од првично проектираните - до 3%. Овие мерење се одразија и во секојдневието на луѓето. Статистика објави - домаќинствата годинава очекуваат влошување на финансиската состојба.

„Поскапо е, мислам поради тоа.

- Ќе треба платите да се зголемат, затоа што цените тешко дека ќе се намалат. Ама се надевам дека платите ќе бидат зголемени.

- Не можете да очекувате подобар стандард кога основните животни намирници се прескапи. Сега се вратив од странство. Секаде маслото за јадење е поевтино од Македонија“, велат граѓаните.

Спроти овој песимизам - владата на граѓаните им ветува намалување на невработеноста на 25%, подобар животен стандард - постизборно.

„Ќе можеме да зборуваме во следните четири години за економија и само за економија, затоа што од тоа се подобрува животниот стандард на граѓаните“, изјави Зоран Ставревски.

Во анкетата на статистика за мислењето на потрошувачите - ништо подобро годинава не очекуваат домаќинствата за штедењето, за вкупната економска состојба во земјава.
Мижи Митро тулумби паѓаат

Победија со економска програма,мора да продолжат во иста насока :icon_lol:
Они кутри од економија ни Е пет години.

Омразата која ја имате спрема бладата(намерно е со б) е тотално оправдана.

Груевски излезе на телевизија и рече
-"Не брините о ништа јас ќе направам се "

Ова му е катастрофална грешка.

Требаше да рече,
-Луѓе земјава има 300 илјади хектари необработена запустена земја.

Јас ќе обезбедам механизација,ѓубриво,експерти ,а од вас барам вашите инфатилни деца кои безделничат до касно и по цел ден јадат гурабии како ништо не им чини, да ги пратите на нива да научат како се заработува лебот...

300 илјади хектари засадени со било која од доходовните култури * 10 илјади евра =3 милјарди евра +моменталниот буџет кој е 2 милјарди = 5 милјарди евра !
просечна плата во Македонија=700 евра
невработеност=7%

THE_CHOSEN_ONE за премиер !

Требаше да рече,

Јас ќе обезбедам механизација,ѓубриво,експерти ,а од вас барам вашите инфатилни деца кои безделничат до касно и по цел ден јадат гурабии како ништо не им чини, да ги пратите на нива да научат како се заработува лебот...

Да ама ќе треба да учиш трактор да возиш....

Додека ние се мачиме тука , и чекаме за работа , во нормалните земји луѓето си живеат.

Еден пример од нашата сакана Швицарска , роднини си идат на некое си образовање , занаетчиство или што е тоа , и одма оп на работа , на млади години , сеуште малолетни , имаат свои пари , па на 20 години идат тука и се шетаат со своја кола , а ние јадеме семки на улица. Си работат на некој продажен салон , автолакери , фабрика ... за 10 години , оп куќа си градат у родно место , оп им праќат на браќата тука, за да и тие малце живеат , да не зависат од социалната од 2000 денари , нели се сложувате дека ни во Африка со 2000 денари не можеш да преживееш.

Дали еден ден ќе дојде времето кога после завршување на образование лесно ќе најдеш работа?

Омразата која ја имате спрема бладата(намерно е со б) е тотално оправдана.

Груевски излезе на телевизија и рече
-"Не брините о ништа јас ќе направам се "

Ова му е катастрофална грешка.

Требаше да рече,

300 илјади хектари засадени со било која од доходовните култури * 10 илјади евра =3 милјарди евра +моменталниот буџет кој е 2 милјарди = 5 милјарди евра !
просечна плата во Македонија=700 евра
невработеност=7%

THE_CHOSEN_ONE за премиер !

Ти мора да си будала!
Порано ќе кењам на форум дека неам пари седејќи пред компјутер, отколку да идам да копам пченка на 30+

Ајде бе неспособни кењатори доста плачете по форуми дека нема работа.За тој што сака да работи секогаш имало работа.Утре да сакам ќе најдам работно место.Никој не ти дава од старт 30 000 плата,ама скоро во секоја фирма имаш шанса да напредуваш.Познавам многу луѓе кои почнале со плата од 12 000,па после 2-3 земаат дупло поголема плата.Во приватна фирма.Секој момент може да те отпушти,ама никој не отпушта добри работници(Кој продава добар коњ? :D).Е сега ако некој е неспособен,не му е крива ни државата ни владата.Преку таквото ми е од плачипички што само се лигават нема работа нема работа,а да им речеш дојди бе од утре кај мене јас ке те вработам - одма ќе почнат да бараат во јајцето влакно.Проблемот кај нас е - тражим послу,боње да је ненаџем.

^ Во голема мера се согласувам, тргајќи од себе, јас почнав непријавена, со плата од 10.000 денари, сега земам тродупло и оддамна сум пријавена. Сепак, гледајќи ги состојбиве, незнам кој е повиновен, работодавциве, работнициве или државава :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom