Сарма?

• Креатор на темата Креатор на темата ludAAAAAA
  • Време на започнување Време на започнување

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312
не сум јадел нема ни да јадем ...

Само ако е со лозов лист свиткана, ако е во зелка расол нејќам да слушнам.

Имав еден дел од животот кога не сакав ни да чујам за нив. Причината е следна: Имавме во понеделник сарми ама мајка ми како по обичај кога прави сарма прави за цела војка - еден котел :pos:. И тогаш брат ми (кој е познат таманител на сарми) не јадеше ради тоа што јадел нешто на друго место. Сарми остана за вторник :pos:. Наредниот ден јадевме сите мо сепак некако не бевме гладни (сармите не се вкусни кога се помалку свежи) И така остана за среда. Наредниот пат ги јадев со полуотворена уста. И таман ги изедовме кога вечерта звррр. телефонот и утредента на ручек кај баба ми на ручек погодете на што - сарми. Едвај ама едвај се натерав да каснам две (ми ги ставија на чинија и баш како оноа на Lion king3 кога Тимон и Симба ќе се натпреваруваат во јадење полжави) И конечно заврши маратонот. После тоа не пробав сарма до наредната година (јадев само подварок :pos:).
Денес ги јадам со голема сласт а најмногу ги сакам како мајка ми ке ги направи - потпечени одозгора.

Цеееееееееееееееееееел ден чекам татко ми да направи ,цеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееел ден:tapp: и ме зезна.Како и да е,утре ќе јадам сарма,едвај чекам:vozbud:

NEmozam da go smislam toa jadenje,ednas jadev,pola mi bese vo zeludnik pola vo tanjirot,hahaha trebalo da se secka:)ama i vkusot mi e epten los,neznam kako ja jadat nekoi.

Како помала многу јадев сарма...ама незнам од која причина ептен ја замрзев..така да сега нема шанси да јадам тоа..воопшто не ме привлекува :jaj:

Сааакам сарма. Едно од моите омилени јадења во зимскиот период.

Deneska stignaa sarmite, gotovi se! :majmun:
Leleee ama sum jadel
lele ama sum jadel!
Auuu, mislam deka vo narednite 3 dena samo toa ke jadam, ah pustoto kolku vino ide so niv ahhhhh!

посна сарма утре ќе има кај сите што слават свети Никола,
ќе има да каснеме :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom